Отворено писмо

– Ново

във връзка с телеком пакета, има НОВО отворено писмо, моля подпишете го

Това отворено писмо по-долу, беше внесено вече и постигна своята цел.

Уважаеми дами и господа,

Вчера в Държавен вестник беше публикувана приетата наредба постановяваща, че службите, ще могат да събират информация от всеки потребител в Интернет, като това на кого е писал, какви контакти има, какви средства за мигновена комуникация има, кога ги е използвал, с кого и какво точно е правил с тях, както и доста други.

Задържането на данни е политика, която безпрецедентно разширява правата на полицейско наблюдение. В същото време нарушава много от инструментите, гарантиращи човешките права в Европа, като Директивите за защита на данните и Европейската конвенция за правата на човека и Конституцията на Република България (член 34).

Задържането на данни означава, че управляващите могат да се намесват в частния ви живот и личната ви кореспонденция, без значение дали сте заподозрян извършител на престъпление или не.

Никъде в Европа не е проведено проучване, което да потвърди необходимостта от създаване на база данни от такъв мащаб и която да съдържа толкова поверителна информация, за нуждите на борбата с тероризма.

Нападенията срещу Лондон (атаките на метрото), който станаха причината да се започне работата по директивата 2006/24/EC, изсикваща това, са нападения срещу човешките права. Защитаването на тези права е от особена важност, когато обществото и управляващите са изправени пред криза. Възможно най-лошата реакция би била застрашаването на тези внимателно изработени права с панически отговор.

Отговор на тероризма под формата на масово наблюдение би довел до невероятен успех за извършителите на нападенията: цялостно подкопаване на нашите изконни ценности.

Ние като общество трябва да изразим своята нетърпимост към такива правила, които нарушават нашите права и които съсипват устоите на всички ценоссти, които сме успяли да си извоюваме, като неприкосновенност на личните данни, цифрова свобода и независимост.

Това отворено писмо ще бъде изпратено до всички държавни инстутиции, имащи отношение към проблема, към политическите партии и към медиите. Ако желаете да го подкрепите, моля пишете в коментар или вижте друг начин за подкрепа, тук.

About the Author

Богомил

Богомил "Бого" Шопов

Занимавам се с човешки права в цифровия свят, работя в сферата на Интернет. Повече за мене, можете да намерите в блога ми.

1,209 Responses to “Отворено писмо”

 1. Подкрепям.

 2. Ако службите си вършеха добре работата, те, най-малкото, щяха да подозират кой би следвало да бъде следен. Няма смисъл да инсталираш камери по улиците, ако това не стряска наркодилъри, престъпници и нарушители на правилата за движение. Защо не ги стряска? Защото няма ефект. Защо няма ефект? Поради корупцията, която позволява на точно такива хора да се измъкват, а тези, които би следвало да ги санкционират, се облагодетелстват. И в крайна сметка следените се оказваме ние.

  Няма никакви основания да се смята, че следенето в интернет би било нещо по-различно. Престъпниците пак ще се измъкват; освен онези, които са станали неудобни или не са бутнали пари. И отново следените ще бъдем ние и в един момент могат да ни привикат на разпит, защото в Subject-a на писмото ни фигурира екологичен протест. Или филм на Бертолучи с голи сцени.

 3. Да

 4. тва ако стане нашите управници ще се докажат като пълни дебили!

 5. Подкрепям!!!

 6. Напълно съм съгласен, че такава простотия не би трябвало да се допуска!!!
  Това по НИКАКЪВ начин не би помогнало в борбата с тероризма, а точно обратното - би позволило на ДЪРЖАВАТА (доколкото все още има такава) да ТЕРОРИЗИРА гражданите, нарушавайки изконните им ПРАВА!!!!

  НАПЪЛНО СЪМ ПРОТИВ ПРИЕМАНЕТО НА ПОДОБЕН ЗАКОН!

 7. ДА ДА и пак Да , стига с този “контрол” , да почнат да си вършат работата както трябва и няма да има нужда от контрол!

 8. ето че ни набутаха всички в затвора.
  добре сме дошли в Паноптикона на Бентъм!

 9. +1

 10. Подкрепям

 11. Подкрепям!

 12. Светът става по добър с това което сме и създаваме.

 13. Дано да има последствия от това писмо, а не да остане просто така.

 14. подкрепям

 15. Пълна подкрепа !

 16. Подкрепям

 17. Подкрепям инициативата.
  Работата е там че просто сега го правят под формата на закон.
  Не е трудно да “предположим” че трафика от доста време се сканира :)

 18. Силно за … нямам излишно време за губене което да хвърлям в защита на комуникациите и presence-а ми.

 19. +1

 20. Подкрепям напълно!

 21. Подкрепям инициативата. Никой не може да те следи какво правиш и с кого го правиш…

 22. Категорично съм против приемането на подобни мерки в такъв мащаб, имайки предвид какви “специалисти” работят в държавните структури - пример нашумелия случай с Агенция по вписванията (Новият търговски регистър)!!!

  Как тези хора ще защитят данните ми и личната ми кореспонденция от трети лица, ако започнат да ги събират? Аз не им вярвам, че ще успеят! За това съм категорично против!!!

  При положение, че не съм извършил престъпление или не съм заподозрян в такова, с какво право ще следят личната ми кореспонденция? За това съм категорично против!!!

  Ако това се приеме … съвсем ще заприличаме на “BIG BROTHER”! Ненавиждам тази жажда за надничане и воайорство! Ми да вземат да сложат и камери в спалните ни - да не би вечер под юргана да кроим пъклени планове как да взривим централата на някоя партийка!
  За това съм категорично против!!!

  Изпитвам ужасна погнуса от тия говеда, издаващи подобни наредби! Санким се справиха с тези, срещу които има повдигнати обвинения, че сега идва и нашия ред! За това съм категорично против!!!

 23. Подкрепям човече, с две ръце.

 24. Подкрепям!

  Ако всички държавни институции си вършеха работата съгласно вменените им от законите задължения, просто нямаше да има нужда от това потъпкване на личната свобода!

  Със този акт се оправдава некомпетентността и некадърността на власт имащите!

  Затова съм КАТЕГОРИЧНО ПРОТИВ!!!

 25. Подкрепям!

 26. Подкрепям !

 27. Имаше един разказ на Шекли, където имаха кабинки, в които всеки недоволен гражданин може да отиде и да постави “черна” точка (една или колкото иска) на управника. Когато се натрупат някакво определено количество точки, огърлицата, която управляващият носи като символ на властта се взривява и му отнася главата.
  Това разбира се е една образователна утопия, но май е единственото нещо, което може да вкара в пътя онези говеда в обора дето се наименова “Съединението прави силата”.

 28. Поредната държавна простотия. Следващата мярка е на челото на свеки човек да закачат микрофон с камера ,че да има още по добро следене :)

  Категорично съм против това следене !!!
  Макар че ми е интересно как ще подслушват Skype ;)

 29. Няма такава тъпащина просто …. подкрепям с двете ръце

  Абе има ли някой който няма да го подкрепи това ? Тия дето пускат наредбите май сами си говорят …

 30. Категорично подкрепям!

 31. Когато някой прави нещо незаконно, първата му работа е да подсигури неразкриваем канал за обмена на информация със своите съучастници. Пита се, след като тези, които искат да сторят зло някому, са наяно, че трябва да си пазят информацията, какви престъпници лови тази наредба? Всичко това е едно събиране на информация за личния живот на хората, а събраната информация може да донесе много пари на този, който има достъп до нея (може да я продаде на рекламни агенции, да управлява изборния вот, да изнудва, да извършва икономически шпионаж). Не стига това, ами данъкоплатците сами трябва да си платят следенето. Това е един пълен цинизъм.

 32. Подкрепям!

 33. Подкрепям,
  Досега ако са го правили нелегално (наблюдението), то сега не искам тепърва да се легализира тоталния контрол. Нека да си следат “лошите”, а не всички нас. Не е работа на никой да ми се бърка в личния живот, особено ако си спазвам законите!

 34. Подкрепям подписката напълно! Некадърността и неспособността на правоохранителните органи не трябва да се компенсира с нарушаване на личната неприкосновеност на гражданите.

 35. И аз сьм за !!!

 36. Подкрепям.

 37. Поредният абсурден български прецедент :(

 38. Напълно подкрепям инициативата и не одобрявам “Задържането на данни” от страна службите за сигурност
  Напълно съм съгласен с мнението на Веселин Колев!

  Пламен Грибачев

 39. Подкрепям!

 40. Подкрепям казаното по-горе и силно се надявам някой да се вслуша в гласа на разума, а не в безумието на жаждата за власт. Подобен акт практически обезсмисля всички гаранции за неприкосновенност на личната информация без да има фактически ефект върху целевата аудитория, за която “ужким” се създава. Не съм специалист, но си мисля, че едно GPG върху електронната поща на заподозрения ще е достатъчно да го “хванат за опинците”… примерите са много… мерките са безумни… целите нечисти… съпротивата… тиха и недостатъчна… за сега…

 41. Напълно подкрепям написаното! Безусловно! И ще направя всичко възможно да се противопостоявам на нещо подобно. Където е възможно, ще ползвам криптировки. Най-малкото достъп до пощенските ми кутии само по SSL и по възможност на сървъри извън България. Такова поведение е нетърпимо!

  Въпреки това управниците ни въобще не ме учудват в момента… Искам да видя обаче как Европа ще реагира на подобни регулации в пряк разрез, както със собствената ни Конституция, така и на европейските правни разпоредби!

 42. Подкрепям тази теза напълно. Нека не ставаме стадо с полицейски пастир , това го преживяхме през социализма.

 43. Подкрепям

 44. Подкрепям

 45. Подкрепям напълно.

  Интересно ми е кой и как ще се контролира това събиране на информация? Кой ще спре служителите заели се със съответната задача да не използват достъпа си до тези данни, за да извършват промишлен шпионаж?

  Дано има ефект това писмо, а ако се налага ще има и по-дrуги протести.

 46. Подкрепям.

  Чувствайте се свободни да използвате SSL, GPG, Tor за персонална информация. Сложете си Customize Google за да използавете уеб услугите на Google (gmail, reader, търсене) през SSL.

 47. Поредната невероятна глупост………….
  Пак ще отчитат дейност тъпите управляващи.Пак ще кажат ето вижте ловим престъпниците в интернет пространството……
  Мисля че това е момента да си зададем въпроса “А какво става с истинските престъпници?! Какво се случва с тези които крадат милиони?”
  Аз ще ви кажа …. ТЯХ НИКОИ НЕ ГИ ЗАКАЧА…
  Най простичкия пример с господин “топлото” както всички знаем в началото много шум много дандания …. наскоро някои нешо да е чул за него , може би ве4е си почива на някои южен остров и му дреме на к..а ….
  Както и да е.
  Глупци сме ние че позволяваме на мошенници да ни управяват и да нарушават човешките ни права……

 48. Подкрепям!

 49. Подкрепям писмото и искрено вярвам, че ще постигне желания ефект. Изглежда наредбата е писана от пълни технически неграмотници, които никога в живота си не са чували за PGP, смяна на портове, преработка на протоколи и т.н. Идеята е, че който пожелае да остане скрит ще остане а по този начин се премахва конфиденциалността на бизнеса и частния потребител.

  Изглежда и тази наредба е създадена, отново, за да източи някой друг лев от данъците ни.

 50. Призовавм всички трезвомислещи българи да се противопоставят на този абсурд!!! Нека не допускаме “1984″ на Оруел да се превърне в действителност.

  Подкрепям инициативата с две ръце!

 51. Подкрепям

 52. Подкрепям отвореното писмо. Не може никой да ми се бърка в личните работи ! Както казаха по горе, ще започнем да използваме криптиране на съобщенията и разговорите. Ако забранят и криптирането на разговори и съобщения, значи комунизма не си е заминал ;)

 53. Подкрепям писмото. Доколкото разбирам от коментари в някои блогове, тази инициатива на МВР не се дължи от необходимост за изпълнение на някакви директиви, а е местен опит за полицейщина и произвол.

 54. http://lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=2135577924

  Ето пълният текст на наредбата.

 55. Подкрепям отвореното писмо!

  (Писах и отделно, по същия повод, вчера)

  Иначе, за защитата на поне част от вашите лични данни и кореспонденция — използвайте SSL за защита личната ви поща; Skype не може да се декриптира (поне доколкото ми е известно); и в краен случай, си сменете държавата с по-нормална…

  –М.

 56. podkrepqm

 57. Подкрепям!

 58. подкрепям с 2 ръце и 2 крака! този който го е измислил това е мн ама мн глупав!!! така не само че няма да постигне желания ефект а обратното!!! не желая който и да е да ми се рови в личния живот а по този начин ще имат достъп всички които поне малко разбират от хакерство а те са нищо в сравнение с властващите, които искат да източат малкото останало в БГ! че не им стига това ами и от нищо неподозиращите граждани искат да грабят нищо че едвам вразват 2 края!!! има мн коментари по тази тема нямам време да изкажа цялото си недоволство и изумление. п.п. а и славата на МВР както и да е наистина мога да пиша цял ден възражения по тази наредба!не мога да повярвам че е истина това!!!! после защо всичко живо се изнася в чужбина-накрая ще си останат само управлявящити и ще си управлявят ония си работи!!!!

 59. Големият Интернет брат… Представете си тази информация в ръцете на някоя корпорация… Аз лично бих се възползвал с цялото си въображение…
  Надявам се хората да го осъзнаят!

 60. Подкрепям!!!!!

 61. Подкрепям.

  Идеята за криптиращи системи е добра но следващата крачка е те да бъдат забранени или да бъдеш задължен да ги дешифрираш по закон сам при поискване (май във Финландия имаше нещо подобно) от което следва че няма никаква полза. Така ще се случи че после ще има “всеки който ползва криптирани протоколи е терорист,педофил или просто неудобен”

  Трябва да се опитаме да се вдигнем на някакъв сериозен протест иначе за следващия такъв пост може да сме в ареста всички :)

 62. Подкрепям писмото!

  На престъпниците от това правителство мястото им е в затвора, не да ни следят ние какво правим!
  Свършиха си цялата работа и само това им остана не довършрно?
  Може би вкараха мафиотите в затвора, корумпираните висши чиновници и тези които откраднаха всичко в тази страна!

 63. Напълно покрепям!
  Тази наредба е поредната глупост на управляващите и показва само тяхното невежество и неразбиране на това що е Интернет!

 64. То ако се продължава така скоро да им дадем най-добре и ключовете от домовете си, така да обикалят, и да предотватяват тероризма.

 65. Абсолютно подкрепям писмото!!! До кога нашите “любими” управници ще се гаврят с Конституцията на Република България! Вече няма никакъв ред в тази държава!

 66. Джордж Буш да не би да намери оръжия за масово поразяване в Ирак? Не, ако е имало такива - на който му е изнасяло е знаел как да ги скрие. Ако не е имало такива - САЩ са търсили под вола - теле.

  Плащаме си данъците за да си върши МВР работата, а не да следи личната и/или служебна кореспонденция на данъкоплатеца. Защото друго, освен това, НЯМА да бъде постигнато.

 67. Подкрепям!!!

 68. Подкрепям.

 69. Съгласен с казаното, и подкрепям.

 70. Подкрепям.

 71. .. няма коментар..
  ПОДКРЕПЯМ!

 72. Категорично не трябва да се дава такава власт на държавата над гражданите. Нека не забравяме, че поне на теория, държавата съществува за да е в услуга на хората (а не обратното). Предлаганите мерки не са в услуга на хората, нарушават правата им за свободна комуникация, изразяване на мнение и свобода на мисълта. Никой не може да следи гражданите какво четат, от какво се интересуват, с кого разговарят и т.н.т. Това е грубо, полицейско посегателство срещу свободата на личността, целящо налагането на пълен контрол върху хората и следователно върху обществения живот. Благодарение на такива мерки никой не е в безопастност! Каквото и да правите, от каквото и да се интрересувате, лесно можете да попаднете в полезрението на репресивния апарат. Достатъчно е да прочетете дисидентски блог или друга небогоугодна информация и веднага можете да бъдете разпитван, арестуван и тормозен — просто по силата на самия факт че се интересувате от даден проблем или поради случайно стечение на обстоятелствата.

  Да ни е честито!
  Brave New World.

 73. Подкрепям !

 74. So say we all !

 75. Аз съм против събирането на лични данни по всякаквъ поводи. За мен подслушването на Интернет е еквивалентно на подслушването на телефон. С тази си разлика, че използването на специални разузнавателни средства изисква разрешение на съдия/прокурор - тоест има поета отговорност за тях, докато подслушването на Интернет не изисква и остава анонимно и следователно неконтролируемо както за правенето му, така и за употребата му. В този смисъл аз гласувам с две ръце и два крака против

 76. Подкрепям.В порочна държава като нашата не мога да бъда сигурен къде отива и за какво се използва задържаната информация.При това ми е омръзнало някой все да наднича зад гърба ми-има нещо унизително да те следят като че ли си престъпник или съмнителен тип.Такава крайна мярка ми дава усещането,че към стандартните опасности от тероризъм се добавят и нови:държавен тероризъм и опасност от все още присъстващ комунизъм.

 77. “1984″ идва с пълна сила….

 78. Ми хора, прочетете по-внимателно за какво става въпрос, каква информация се пази и каква не. То хакери и всички недоброжелатели и в момента я пазят, че даже много повече от това, което е посочено. Идеята май не я схващате… Идеята е тази информация в последствие да се ползва като доказателство в съда. Затова е и тази наредба

  http://lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=2135577924

  Попрочетете малко и потълкувайте нещата, преди да коментирате, защото е смешно, наистина!

 79. @Росен: Събирането на информация е престъпление по смисъла на Конституцията.

 80. podkrepqm!!!

 81. Трудно ми е да приема, че тези мерки по принцип биха имали каквъто и да е ефект - дори и при идеални условия. Ресурсът, който се изисква за качествена обработка и анализ на такъв обем информация би бил чудовищен. А ползата - съмнителна…

  За БГ е ясно - нито ресурс имаме, нито подготвени кадри (както в техническо, така и - даже още повече - в морално отношение). Публична тайна е, че ченгетата в тая държава са (в болшинството си) тъпи, корумпирани и зависими. С оправданието за “анти-терористични” действия ще се извршат много повече “частни услуги”, изнудвания и други зулуми.

  Затова не трябва да допускаме подобна уродливост да стане факт!

 82. подкрепям!

 83. Подкрепям

 84. Подкрепям!

 85. Подкрепям!

 86. Подкрепям, не е редно да се събира такава чувствителна информация, защото ще възникнат прекалено много възможности за злоупотреба, както и трудности за операторите. Като цяло това никого до нищо добро няма да доведе, защото лошите хора и без друго знаят за рисковете и използват криптирани комуникации, които нашите служби и да ги хванат ползата ще е точно 0.

 87. Подкрепям!

 88. Подкрепям!

 89. Подкрепям!

  Този, който предпочита временната сигурност пред свободата, не заслужава нито сигурност нито свобода!

 90. Дословно споделям мнението на Веселин Колев. Ако тероризмът действаше по начин, който може да бъде заловен така, значи нямаше да е нужно да бъде следен - трябва само да се питат терористите “Ти така ли направи?” и те послушно да отговорят с “Ей, да ге, как ма фанахте”.

  Уважаеми служби/МВР/каквато-и-да-е-друга-тъпа-абревиатура (която и АЗ издържам с данъците си!), противно на идеята ви, хората НЕ СА по-тъпи от вас (това е практически невъзможно). Дано го докажем сега.

 91. Подкрепям

 92. Подкрепеям!

 93. Това няма да спре, нито ще намали тероризма, само ограничава свободата на обикновения човек.

 94. Интернет един съвременен начин за комуникиране. Голяма част от кореспонденцията ми в него е лична. Това, че държавата се опитва по крайно неучтив и дори груб начин да се намесва в личния ми живот съвсем не ме прави щастлив гражданин.

  Г-да държавници,
  защо вместо да се опитвате да вкарате прът в колелото на младата ни икономика не се отдръпнете и да си гледате само вашата си работа - не и нашата. Ние нашата си я вършим добре и това че ни дразните няма да е от полза за никого.

  Разум, някакъв разум г-да държавници…

 95. Подкрепям!

 96. подкрепям

  публикувайте го като петиция и много хора ще се подпишат сто на сто

 97. Подкрепям!

 98. Подкрепям!!!

 99. Твърдо съм против подобно вмешателство с фалшив предтекст !

 100. Подкрепям

 101. ПОДКРЕПЯМ !!!

 102. Подкрепям !!!

 103. Да! Поредната полицейщина. После ще искат пълен списък кой кога е ходил на кенеф за последните 5-6 години :)
  Пишете ме и мене………..

 104. Подкрепям!

 105. Доло полицейщината!!!Подкрепям!!!

 106. Аз подкрепям наредбата, защото тя демонстрира некадърността на управляващите и ни помага да направим по-добър избор на следващите избори…

  http://bipartia.com/index.php?option=com_content&task=view&id=94

 107. Подкрепям !

 108. Подкрепям!

 109. гнусна полицейска държава !

  П О Д К Р Е П Я М !

 110. Подкрепям! Нямат правото и не бива да се гласува за такива неща! Какво правиш на компютъра, къде се ровиш, на кого пишеш Е САМО твоя работа и на хората от личния ти кръг, на които споделяш за това!

  БЕЗОБРАЗИЕ ! ПРОСТО БЕЗОБРАЗИЕ ! Един депутатски имунитет не могат да свалят, а ще се заяждат с нас - потребителите! Да го д***т всички псевдо прависти, които седят зад тази идея!

 111. Подкрепям!

 112. Подкрепям!

 113. Подобни мерки подобават само на военно положение и ако наистина е такова остава въпроса срещу кого е войната - аз виждам война единствено срещу свободата.
  Напълно ПОДКРЕПЯМ тово писмо!

 114. ПОДКРЕПЯМ!!!

  Явно господа управляващите са се осетили че интернета е чудесно средство за национално СЪБУЖДАНЕ!както Левски е обикалял страната да събира съратници,които да се дигнат срещу турската сган,така трябва един модерен Левски да обикаля форумите и да дигне това което е останало от българите преди нас…срам ме е че не мога да защитя родината си от мръсните ръце на управляващата коалиция и другите овчари в парламента..продадоха ни за жълти стотинки,а ние СПИМ!

  БЪЛГАРИНО СЪБУДИСЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 115. Подкрепям инициативата!
  Не вярвам тази предприета мярка да доведе до намаляване на престъпността.
  Също знаем и как може да се злоупотребява със събрани лични данни (понякога неумишлено, понякога заради допуснати грешки на “биг брадър”…).
  Дано скоро не се налага да си честитим “новият държавен ред”…

 116. Против следенето на информацията съм

 117. Тия които имат какво да крият в действията си в Интернет има лесни начини и инструменти, дори за хора не техничари, да прикрият дейността си. Тази наредба въобще няма да им попречи или да помогне за залавянето им. Не вярвам някой с ниска уеб грамотност да се захване да прави криминални неща по Интернет.

  Това според мен е възможност, за потъпкване на “прекалената” свобода на словото и комуникация в Интернет на редовния гражданин. Да не вземе да си въобрази, че има възможнос да промени нещо.

 118. Хахаха, поредния абсурд. Жалко че в тази държава, винаги смешното се превръща в тъжно. Подкрепям разбира се. Сигурно ако питате и някое малко дете ще подкрепи, то е абсолютна глупост това.

 119. Подкрепям.

 120. Подкрепям.

 121. Според мен на това отворенно писмо в БЪЛГАРИЯ няма да бъде вземато в предвид от тези които зависи защото те са най-заинтересовани закона/наредбата да съществува и трябва да се направи всичко възможно да се
  изпрати и в ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ че политиците ни нарушават конституцията и правата на човека и вероятно това ще е техният край.
  Подкрепям отвореното писмото, но се опасявам че политиците ще го сметнат като акт на агресия срещу тях и ще приемат ответни мерки.

 122. Това е само началото….The Big Brother is watching you…

 123. Против съм събирането на споменатите данни на потребителите на интернет.

 124. Signed.

 125. Това преминава всякакви граници, не искат ли и камера в банята ми да има?Така напълно ще овладеем опастноста от каквито и да са били атаки и нападения………..

 126. Определено подкрепям… Но ако писмото няма резултат, предвиждам масово минаване към проксита… От Индонезия примерно…

 127. Подкрепям!

  При желание може да се присъедините в групата в Facebook създадена за протеста срещу събиране на лична информация в интернет - http://www.facebook.com/group.php?gid=8342031459

 128. Остава само да ни накарат да правим описи на това което сме изхвърляли в контейнерите!!!
  Твърдо против събирането на данни от потребителските сесии!!!!

 129. Здравейте все още “свободни” хора. Донякъде е добре да имат достъп до такава информация. Но както в цивилизованите държави за всяко посегателство в личния ни живот да имат заповед или разрешение от прокурор,съдия и т.н. Неправомерното нахлуване ще даде на полицията такава власт че ще си правят каквото искат. Тогава да живее Полицейска ЕВРОПА!!!!!

 130. Напълно съм съгласен с написаното и подкрепям писмото.

 131. Подкрепям инициативата на отвореното писмо.
  Не смятам, че съответните контролни органи имат достатъчен бюджет, за да си позволят кадърни специалисти, за да им преведат информацията, която може да им предоставят съответните комуникационни доставчици. Хихи, кой уважаващ себе си сисадмин би се хванал при тия на работа….

  Тия са смешни. Дори някой да тръгне да прави терористични актове в България, контролните органи, ангажирани с превенцията” ще разберат от новините, за съжаление.

 132. Дж.Оруел - “големия брат” пак ще гледа и следи дали малките мишлета са си позволили да мислят самостоятелно. Ако не дай си боже са започнали - бой през ръцете. Репресивна държавна политика = лесен за управление народ. Това вече беше по времето на Тодор Живков. Сега извинението е международния тероризъм. А след 10 години какво ще е ………

 133. Това е поредния цинизъм на некадърните ни управници!!!
  Кой ще гарантира ненамесата на фирмените преводи в интернет, или че някоя нещастна шапка няма да се дърви на голата снимка на жена ми която е решила да ме зарадва …. и въобще що не сложат камера в спалнята ми, та да разберат какви ги върша мамка им кучета

 134. Подкрепям!

 135. Напълно подкрепям!!!

 136. Никой няма да ни обърне внимание. Но съм против всякакъв вид цензура, особено в България, където правилата най-малко важат за институциите. Подкрепям.

 137. Подкрепям протеста. Но без улични протести нищо няма да се случи. Всички са застрашени - и потребителите на торенти и блогърите и кой ли още не…

 138. Подкрепям писмото изцяло!

 139. Подкрепям инициативата против тази наредба!!!

 140. Подкрепям протеста!

 141. Подкрепям!!!

 142. Според мен МВР си нямат работа кво да правят и сега им щукна тая идея и кво ще правят ще слушат глупости по цял ден и ще гледат тапите ни мейли.Но според мен 1 вид тва си е незаконна работа да се ровят в личното ни пространство.

 143. Не вярвам, че това отворено писмо ще промени нещо, но се надявам да греша.

 144. Подкрепям безусловно. Като бъдещ потърпевш (администратор в ИСП), не мога да им се начудя на (липсата) акъла, на тези дет са измъдрили тая наредба.

  Ако тази безумна наредба остане в този си вид, лично аз ще напиша десетки статии как лесно да се избегне всякакво подслушване на интернет трафика.

  Стефан Стоилов

 145. Страхът е бич за свободата! Страхът от свободно изразяване ражда покорна тълпа от беззъби мекотели. Но който си е със здрави зъби по рождение, него цензура не го лови! Подкрепям!

 146. Подкрепям напълно протеста.
  Това е недопустимо

 147. Подкрепям!

 148. 100%+

 149. podkrepqm

 150. Подкрепям! И аз твърдо смятам, че трябва да има протести!

 151. подкрепям.

 152. Вярва ли някой на службите?
  Никой не вярва!Е как да позволим
  на тях да имат достъп да личния ни живот.
  Нещо гарантира ли че тази информация
  ще попадне в сигурни ръце?За мен лично
  абсолютно нищо.Нито на законите, нито
  на хората на които плащаме заплати
  може да се има доверие. И как ще ги
  хващат терористите като им казват че
  ще ги слушат в мрежата?Тези дето
  ще ги хващат така , ща се големи тенджери.
  Така де ,това службите само тенджери ловят.
  Това за терористите е лъжа.На кого и за какво му трябва тази информация ? За мен със
  сигурност това не са службите. Иначе
  каква е реакцията на доставчиците ?

 153. Подкрепа!

 154. … да

 155. Предлагам, ако до една година не бъде открит и осъден терорист, това наблюдения да бъде прекратено.

 156. da!!!

 157. Изцяло и категорично подкрепям позицията, изразена в Отвореното писмо! Длъжни сме да защитим свободата си…

 158. Господа полицаи, всеки един малко по-досетлив и компютърно грамотен човек може да присъствав в интернет незабелязано и да обезсмисли вашите бази данни с потребителски профили. Дори нещо повече - може да ги използва за прикритие. В логовете може да пише че цял ден съм чатил в icq и съм браузвал нета и мобилният ми телефон не е излизал от къщи, а в действителност аз да съм се логнал и да съм оставил друг човек на мое място, а аз да съм отишъл да свърша някое пъклено дело… Такива наблюдения лесно се манипулират и нищо не доказват…

 159. Tvurdo podkrepqm. Mai e kraino vreme da pokajem, che v taia darjava jiveiat hora i tova samo chrez pisma nqma da stane … ima si drugi nachini, koito civilizovanite darjavi izpolzvat.

 160. +1

 161. И аз съм напълно ЗА. Въпросът е, че с това подписване нищо няма да се постигне по простата причина, че до сега никой не се е трогнал от подписи. Изискват се по-сериозни действия.

  Относно криптирането на данните и господата, които го предлагат:
  Шифроването на данните изобщо няма да спре подслушването. Просто ще се изискват повече ресурси за дешифрирането им. А всички знаем, че почти не е известна кодираща система, която да е навлязла в широка употреба и да няма възможност за лесно декодиране. По-надеждните системи изискват подписването на специална декларация, че няма да ги използваш за военни цели, освен, че трябва да споделиш с държавата какъв точно метод ползваш. Виждал съм го с очите си.

  Единственият вариант е наистина да се забрани тази толкова налудничава идея. Това, обаче, според мен няма да стане с просто подписване на разни писъмца. Иначе утре ще дойде у вас един намръщен чичко мюлюциунер и да ви отведе с предтекст, че нарушавате системния ред и подтиквате към безредици.

 162. Подкрепям отвореното писмо и съм против “задържането на данни”!

  (Очевидно не е само мое разбирането, че, цитирам:


  Това няма да спре, нито ще намали тероризма, само ограничава свободата на обикновения човек.”, Й. Л.)

 163. Аз пък искам да живея в свободна държава и да съм свободен човек.Писна ми от всичките тези глупости.Вместо да се занимават с по важни неща(като например да крадът от държавната хазна) те се чудят по какъв още начин да тормозят обикновенните хора!Не ни ли стига сичко което направиха,та още?!

 164. Не на полицейщината

 165. Подписвам !

 166. Хм, ЕС-подправка с неприятен вкус. И това ще да е само началото…

 167. От сега нататък с голямо удоволствие ще изпращам писма до познатите си, ще пиша в блога си, мнението ми по управлението на комунистите и техните производни. Нека четата момчетата от МВР, няма лошо да знаят какво мислим за управляващите. Призовам и вас да го правите.
  Извън горното подкрепям отвореното писмо.

 168. Естествено и аз Подкрепям отвореното писмо и съм Против “задържането на данни”!

  Или както Георги Търновски преди мен е обобщил:
  (Очевидно не е само мое разбирането, че, цитирам:


  Това няма да спре, нито ще намали тероризма, само ограничава свободата на обикновения човек.”, Й. Л.)

  Но това е само половината проблем, дори предвид материалното състояние на българина другия проблем е доста по сериозен ! А именно, кой ще плаща за този мониторинг: Ще плащаме ние, от нашия джоб, от нашите данъци. За пореден път ще бъдат откраднати пари от бедния българин и ще бъдат използвани срещу него. Това е абсурдно и нелепо !!!

  Или както някъде по блоговете прочетох:
  “Там където има 10 човека които се навият да съдят държавата, тоест 95те процента, в европейския съд, за нарушаване на човешките им права, винаги ще се намерят още сто хиляди, особенно когато става дума за интернет потребители. Ако всеки от ищците си прибере скромната сума от 2000 евро обещетение от данъците на 95те процента, за това че провайдърите му записват личния живот, то тези 95% или ще се освестят, или ще компенсират 5те процента за щетите които им нанасят, или и двете.”

  Дори са малко 2000, по скоро по 2 000 на година а защо пък не и на месец …

 169. Подкрепям!!!

 170. Подкрепям.

 171. Подркрепям. Ако някой му се занимава с дела,съд предполагам можем да помогнем с дребни суми(10лв?).

 172. Подкрепям напълно!!!!

 173. Подкрепям и аз.

  Но понеже дълбоко в себе си не вярвам на законодателя, ще задам един глупав въпрос: има ли технически средства (софтуери), които да попречат на следенето (тип hide IP и др.)?

 174. Подкрепям изцяло!!!
  „Общество, което е готово да рискува свободата си в името на сигурността, не заслужава нито свобода, нито сигурност!” – Томас Джеферсън

 175. Категорично Подкрепям!

 176. Подкрепям !

 177. Твърдо НЕ, по-трърдо и от Диамант . само интернета остана свободна зона . скоро власта и полицията ще управляват живота ни ! а ние неискаме това нали ?

 178. да бе да защо не сложат на всеки мирен гражданин по 1 полицаи да го пази постоянно ??? тия се чудят как да измъкват информация за потребителите за да има какво да правят , защо не хванат някои от наркодилърите който по цял ден бръмчат по автобусни спирки и градинки и всички ги знаят.Вместо да следят нас да следят тия който видимо нарушават закона а никой не им прави нищо въпреки сигналите на гражданите,ама как да им направят след като тия от МВР са на едни маси с престъпниците… искат само да отчитат дейност като следят потребители което Е НЕЗАКОННО !!! Против правата на всички граждани на страната!!! АЗ СЪМ ПРОТИВ това някои да ме следи какво и кога си пиша с роднините си , приятелите и гаджето !!! нека да приемат тогава и закон граждани да може да следят тия от МВР за нередности и Ви гарантирам че ние ще хванем повече нарушения от страна на МВР отколкото престъпници и “терористи в интернет” ще хванат те

 179. Подкрепям!

 180. Да си гледат работата службите за сигурност - нека хващат нарко дилъри и трафиканти, търгижци на оръжие ако щете и пияни шофьори дори.Господа от МВР не се занимавайте с глупусти, държавата има нужда от вас като хора на реда, а не като някви мишки дето дебнат за малко сиренце!

 181. Присъединявам се към инициативата!

 182. Подкрепям!!!

 183. Подкрепям!!!

 184. Подкрепям!!!

 185. Подкрепям

 186. Подкрепям

 187. Против премането на закона!!!

 188. Пълна подкрепа на инициативата!

 189. Подкрепям!

 190. Подкрепям!!!

 191. “Those who would sacrifice essential liberties for a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.”
  - Benjamin Franklin

  “Тези, които биха пожертвали основните си свободи за малко временна сигурност, не заслужават нито свобода, нито сигурност”
  - Бенджамин Франклин

 192. Подкрепям ви, но за ваша информация:

  Това си съществува от доста време. Просто сега някой е решил, че е време да узакони действията си.

 193. Подкрепям, но както е писал по-горе Комитата без улични протести нищо няма да се получи.

 194. Явно на всички и е ясно за какво се прави това: воайорство, изнудване, предаване не информация на трети лица на скромна цена, търсене на изкупителни жертви…
  Откраднатата ми кола чрез обявите в MOBILE ли ще ми я намеят, по добре да бяха отишли на местопрестъплението.
  Учудвам си че някой от тия идиоти си вярва че може да извършва контрол чрез интернетл Тия една служебна бележка не могат да напишат на PC без да сгрешат (знам от личен опит)
  Подкрепям инициативата!!!

 195. te i tuka,v UK, za tova vodiat debat, a v amerika otdavna veche svurshi v polza na upravnitsite ,problema e dvustranen no ..v kraina smetka nali zatova kazvat che Osama Bin laden bil izmislena figura..vsichko tova..terorizam i napadenia , durjavna sigurnost si go izmisliat za da ni durjat na kaish, za da ni durjat v transa na straha .Demokratsiata veche e staro neshto , tova e novata politika

 196. Подкрепям.

 197. Подкрепям.

 198. Da

 199. Подкрепям!

 200. Амииии не го прочтох цялото, но от първите няколко реда добих представата, че става на въпрос за снощният репортаж по новините, че полицията ще може да вижда е-mail-лите ни, с кого си пишем в СКАЙП и т.н. Не бих казал, че съм особенно съгласен с тая работа, но ако ще помогне да се спре престъпността по интернет поткрепям :)

 201. Подкрепям напълно!

 202. Подкрепям!
  Това е поредно доказателство, че не всичко, което идва от Евросъюза, е добро.
  Борбата срещу Директивата за задържането на данните (Data Retention) започна още 2005та, когато се появи проекта за нея. Тогава EDRI (European digital rights edri.org) и много други организации, които се занимават с ИТ и права на човека подеха масирана кампания срещу директивата. Не мога да оценя дали имаше особен успех – директивата стана факт, а любопитен детайл е например, че данните вместо една година, по първоначалния проекта, сега ще се пазят 2 г.
  Директива 2006/24/ЕО е свързана със записването на данните за трафик, но не и съдържанието /чл. 5.2 – „За целите на настоящата директива не може да бъде запазвана никаква информация, разкриваща съдържанието на съобщението.”/
  Интересно обаче как служителите по оперативно-издирвателната дейност, които ще ползват информацията, ще свързват даден запис за извършено телефонно обаждане или пратен и-мейл със съответния „терорист”. Само по себе си пращането на и-мейл все още не е престъпление. Може да има престъпни намерения, описани в този мейл, което вече е съдържание. Както и ако не се разкрие съдържанието на телефонен разговор не може да се докаже, че гласът е на собственика на телефона, чийто данни се записват (името и адреса на абоната или регистрирания ползвател според чл.5.1 на директивата). Т.е. остава неяснотата как точно данните ще послужат в борбата срещу тероризма и престъпността.
  Последиците за тези, които злоупотребяват с данни, пък са смешни, защото според наредбата извън случаите на нарушение на Закона за защита на личните данни, се наказват по чл. 335 от Закона за електронните съобщения, където наказанието е до 5000 лева. Т.е. ако аз не съм физическо лице, а съм фирмата Х и искам да знам дали фирмата Y и Z водят някакви преговори по принцип, достатъчно е платя по-голяма сума на оператора /според наредбата „предприятие, предоставящо обществени електронни съобщителни мрежи”/. За оператора, който е злоупотребил са данните, няма реална вреда а наредбата само ще регламентира, че е в правото си да записва трафика.
  Как ако си потърпевш ще докажеш злоупотреба пък е съвсем друг въпрос, особено когато службите за сигурност се ползват от защитата на Закона за защита на класифицираната информация.

 203. Подкрепям

 204. PODKREPqM

 205. Подкрепям!!!

 206. da

 207. Подкрепям!

 208. Подкрепям

 209. Подкрепям!

 210. В един момент подписваме закон според който никой няма право да ни иска лична информация, а после създаваме такъв според който МВР може да ни “подслушва” даже и в интернет ! Според мен втория закон някак прегазва първия ? … +1

 211. Предлагам да започнем да криптираме всичко пратено по интернет … в знак на протест… ICQ, skype, и-мейл, web сесий …. каквото се сетите :)

 212. Подкрепям!

 213. Подкрепям напълно!!! Нарушават се правата на хиляди хора !!!

 214. Moля да се добавят към гласовете тук и гласовете по темата в Клуб Политка:
  http://www.clubpolitika.com/ipb/index.php?showtopic=651

 215. Подкрепям напълно инициятивата “Да спрем мониторинга на Интернет”!!

 216. Подкрепям!

 217. Подкрепям!!! само къжете къде да се подпиша. Направо съм бесен. Наскоро четох че точно в Италия , страна в европа има закон който изрично забранява какъвто и да е шпионаж или наблюдение на потребителите онлай с закон и дори полиция и други организации за борта с престъпността нямат право да искат (имат) такава информация дори при подозрения за вина в гражданин на Италия.
  Тоест точно обратното на това тук. И за какво ? Да не би някога да е имало тероризъм в България ? Или да има такива тенденции ?? Пак искат да ни продадът после , да ни точат парите, и да ни изнудват. Веднага когато тази информация е в ръчичките им ще започнат истинските проблеми. Нарушават ни се правата изключително много. Ако този закон влезе в сила със сигурност ще помисля за преместване в друга страна. Тази вече мирише на политически игри и други…

 218. Подкрепям напълно инициативата!

  Тази наредба потъпква, каквито и да е човешки права и закони!

 219. Подкрепям!!

 220. Подкрепям!

 221. Подкрепям!

 222. Напълно подкрепям инициативата, без заповед от съд, никой няма право да се меси в личния живот на хората!

 223. Подкрепям !

 224. Подкрепям!!!

 225. Аз знам, че в Америка над 50% от пощите се следят. ЦРУ прави връзки направо с големите пощи. Но в България не съм съгласен да ми се ровят из нещата. Някак си не е редно в такава малка държава да се притесняваме от тероризъм. Че кой ще атакува нас, а не големите. Ние не вдигаме толкова шум.

  Ако трябва ще си криптирам всичките писма!

 226. Podkrepqm!

 227. Podkrepqm!

 228. Напълно съм против всякакви подобни действия на събиране на информация относно потребителите. Кореспонденцията била тя и чрез електронни носители би следвало да остане неприкосновена. Има достатъчно нелегални начини за събирането на подобна информация, които се ползват широко, нека не ги легализираме.

 229. Подкрепям.

 230. Аз съм твърдо против подслушване на комуникациите.
  Аз съм против събирането на личната информация в ръцете на корумпираните ни управници.
  Аз съм против нарушаването на конституционните ми права.
  Аз съм против тези, на които изобщо може да им хрумне подобна идея!

 231. Подкрепям

 232. Предложението за следене на информационния трафик ще разкрие кой на кого се е обаждал и изпращал имейли, какви сайтове са посещавали хората и дори къде са били с мобилните си телефони. На телефонните компании и доставчиците на Интернет услуги ще бъде наредено да запазват цялата информация за трафика на клиентите си. Достъп до тези данни ще бъде даден на полицейските власти и разузнавателните агенции в Европа. Различни предложения в Брюксел съдържат различни периоди на пазене на информацията - от 6 месеца до 4 години.

  Задържането на данни е агресивен метод, който се намесва в личния живот на 450 милиона души в Европейския съюз. Задържането на данни е политика, която безпрецедентно разширява правата на полицейско наблюдение. В същото време нарушава много от инструментите, гарантиращи човешките права в Европа, като Директивите за защита на данните и Европейската конвенция за правата на човека.

  Задържането на данни означава, че управляващите могат да се намесват в частния ви живот и личната ви кореспонденция, без значение дали сте заподозрян извършител на престъпление или не. Задържането на данни не е решение на проблемите с тероризма и престъпността.

  Всичко говори за полицейска диктатура наложена ни от ЕврЕопейският Съюз !

 233. Не им разрешавам да ми четат писмата и не съм гласувал на “демократични” избори за подобни безобразия.
  Като искат да подслушват - да си следят целия трафик, а не да задължават фирмите да доносничат за клиентите си.

 234. Подкрепям.

 235. Това е абсолютно нарушение на правата ни и нахлуване в личното ни пространство!

 236. Подкрепям, но и аз смятам, че само с това писмо нищо няма да стане. Трябва пак протест поне.

 237. @Tаня: Вече има такава форма :)

 238. Подкрепям

 239. Тия от МВР още малко ще почнат да идват у нас и да порверяват като ходя до тоалетната , дали си бърша дупето.
  Подкрепям!

 240. Интернет потребителите в България в по-голямата си част са тийнейджъри и хора под 30 години. Тези които няма как да имат досиета от преди 10-ти и не може да бъде коригирано поведението им с изнудване. Тази наредба дава възможност всички с достатъчно знания за ползване на интернет “сами” да си напишат досиета. Сигурен съм , че за пореден път европейски директиви са изтълкувани в полза на хората със слаб пикочен мехур , раздалечени очи и особено чувство за хумор.
  И кой е по-извратен - тези които се кефят на свободни комуникации и порно сайтове или тези които се възбуждат от “закононната” власт да ги подслушват и изнудват?

 241. Съгласен съм

 242. Za

 243. ZA !

 244. Lastwish :

  2008-02-01 at 11.23 am

  Твърдо НЕ, по-трърдо и от Диамант . само интернета остана свободна зона . скоро власта и полицията ще управляват живота ни ! а ние неискаме това нали ?

  Подкрепям

 245. Долу БСП, долу милиционерщината, долу Гоцетата, долу порядките от времето на комунистическото мракобесие. Долу незачитането на свободата на личността и свободната воля.

 246. Това е абсолютно нарушение на правата ни и нахлуване в личното ни пространство!

  Подкрепям !

 247. Само за едно ме е яд - по най-оживените места в София (предполагам не само) се разхождат на свобода и крадци, и всякакви… Всеки ден през митниците преминават товари с наркотици… мутрите се избиват помежду си… хора печелят (съвсем честно, ама моля ви се ) достатъчно пари, за да си купят 2-3 Мерцедеса и по 5-6 апартамента за “ей така, да има”… и т.н. , а ГДБОБ и МВР тръгнали нас да следят, все едно ние сме Враг №1 на обществото… егати

 248. Според мен така корупцията ще е още по-голяма…

 249. Само плашат гаргите!
  Не така се бори престъпност!

 250. Напълно подкрепям!

 251. Напълно подкрепям. МВР да си върши реално работата и не да се чуди как да плаши гаргите. Ако трябва да се следи някой, това да стане само с разрешение на съд, както е със специалните разузнавателни средства.

 252. адската корупция.поредната измислена тъпотия от нашите политици и специалните служби.категорично против съм това решение.то в америка не е така там тегленето и всичко друго извършвано в интернет е добре приемано.тука всичко е на обратно.но друго немога да кажа наща нация е адски тъпа

 253. тоест искам да кажа че съм за тази иницятива

 254. Подкрепям. Подобно следене по никакъв начин няма да реши обществените проблеми, по-скоро ще ги засили. Нека личните дела да си останат лични.

 255. нямам нищо против да ме следят,да ми гледат даунлоадите,да ми четат писмата ( и да се образоват сексуално от написаното в тях ),[b]СЛЕД КАТО ВСИЧКАТА ИЗМЕТ ОТ КРАДЦИ,УБИЙЦИ,ИЗНАСИЛВАЧИ,КОРУМПИРАНИ БЮРОКРАТИ И ВСЯКАКВИ ПРЕСТЪПНИЦИ БЪДЕ ИЗЧИСТЕНА ОТ УЛИЦАТА!!![/b]Всякаш всичко друго ни е наред,че да започват да следят интернет кореспондецията на цяла българия,на стотиците хиляди пубетертетни чатъри и разгонени чикиджии,след като навън стават убийства,изнасилвания и масова корупция навсякъде!!!!

 256. Категорично съм против нарушаването правото на личната неприкосновенност на кореспонденцията и ширещата се полицейщина. Подкрепям отвореното писмо.

 257. Подкрепям.

 258. С комунисти и турци начело на страната не можеше да се очаква друго освен нов комунистическо-турски тероризъм и ново робство…

 259. Май че “меката диктатура” взе нещо да се втвърдява, а ????
  Когато си овца, защо се сърдиш че те доят и стрижат ????

  Подкрепям и още как, ама какво от това, като бай Пешо и кака Пена от Горно Нанадолнище пак ще гласуват правилно,
  та те не са и чували дори за интернет…..
  И не забравяйте - колкото струва гласът на Айнщайн,
  токова струва и гласът на селския(градския) идиот при избори.
  От тук и голямата любов на комунистите към “обикновения” човек..

 260. Край!
  ТОВА НЕ Е МОЯТА ДЪРЖАВА!
  АЗ ПОВЕЧЕ НЕ ИСКАМ ТАЗИ ДЪРЖАВА
  Бих я продал за 20 сребърника на който я иска!

 261. Да.

 262. Подкрепям с две ръце !

 263. Подкрепям!

 264. Подкрепям инициативата напълно !

 265. Подкрепям!
  А за всички, които не знаят къде отиваме:

  “ВОЙНАТА Е МИР

  СВОБОДАТА Е РОБСТВО

  НЕВЕЖЕСТВОТО Е СИЛА

  Говореше се, че в Министерството на истината има три хиляди стаи над земята и съответните лабиринти отдолу. Още три сгради, подобни по външен вид и размери, бяха посети из Лондон. И дотолкова се извисяваха над околните здания, че от покрива на жилищен дом “Победа” можеха да се видят и четирите едновременно. Те приютяваха четирите министерства, между които бе поделен целият апарат на властта. Министерството на истината се занимаваше с информацията, забавленията, образованието и изкуствата. Министерството на мира се занимаваше с войната. Министерството на любовта поддържаше законността и реда. А Министерството на изобилието отговаряше за икономиката. Наименованията им на новговор бяха Миниправ, Минипакс, Минилюб и Миниблаг.”
  George Orwell

 266. И аз подкрепям!!!

 267. ако погледна от другата страна на нещата : ако бях терорист, шансът да ръководя пъклените си планове от България ще е голям тъй като тук корупцията е всеизвестна, а и мога безпроблемно да отскоча до мястото Х намиращо се в ЕС, което съм си набелязал за цел. Да речем, че всичко това се прави за световния тероризъм, защото тук в България, едва ли някоя мутра ще ползва интернет за връзка със своите авери - та те половината са неграмотни. Ако ние ще приемаме такъв закон , толкова убедени в правотата му ,то какво е положението в другите ни съседи от ЕС ? И там ли ще е така ? Не вярвам.За подслушване на телефон проблем нямам- наистина има много по-голям ефект от това да събираш база безсмислени данни през инет , с които наистина нищо няма да ти послужат да хванеш престъпниците а само ще засилят корупцията, и мръсните номера на дребно. Ще увеличат напрежението към държавата и най-важното ще ни нарушат системно правата.

 268. Подкрепям!Не може тази държава да нарушава човешките ни права,личната кореспонденция и личнита ни неприкосновеност!

 269. Подкрепям!Трябва да се направи нещо.Иначе ще ни се качат на главата.Трябва те да се страхуват от народа,не народа от тях.

 270. Подкрепям !!!!

 271. подкрепям

 272. Подкрепям!

 273. Подкрепям напълно!

 274. Моля всеки който иска да напише някакъв смислен коментар по темата -
  първо: се запознае пряко с целият текст на въпросната наредба
  който дано все още е тук-http://lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=2135577924

  второ : нека
  се запознае със всички погоре написани коментари, така както аз направих и така се обогатих със страшно много яки идеи и различни начини на виждане на един и същ проблем, тема , обект , инициатива
  трето: да не спира да предава инфото навсякъде където има добра почва

 275. Не на некадърната полиция!!

 276. Подкрепям!

 277. Подкрепям!

 278. подкрепям

 279. подкрепям

 280. Против приемането на закона съм!

 281. подкрепям!!!

 282. Подкрепям!

 283. Подкрепям !

 284. Напълно подкрепям! Не бива да се позволява на управниците ни, да се ровят в личния ни живот. И аз бих могла да кажа че това вече не е моята държава - това се превръща в място, където съм като в кутия за обувки. Всичко се следи… камери по улиците - ОК, но резултат няма! Патрулки през 10 метра - ОК, но резултат и облаги има само за катаджиите. Не е това начина! Нищо не крия, но моя живот си е мой и съм ТВЪРДО против някой да се рови в него!!!

 285. Следене в такъв мащаб е много по-лошо от каквато и да е форма на тероризъм.
  Мисълта че някой ще може безнаказано да следи прекалено личната ми комуникация (и не само това), ме кара да се зачудя откъде да си набавя материали за достатъчно мощен експлозив, способен да превърне Народното събрание+всички депутати вътре в един голям кратер.

  Истинският терорист тук е държавата. Всъщност, да я наричаме “държава” е един доста щедър комлимент.

 286. Подкрепям !

 287. Подкрепям

 288. СИЛНО ПОДКРЕПЯМ ТОВА ОТВОРЕНО ПИСМО!
  И ИЗРАЗЯВАМ ВЪЗМУЩЕНИЕТО СИ!
  Надявам повече хора да се присъединят. И да се постигне отмяна на тая шиб…а наредба, защото нямат право да се ровят в личния ни живот, в служебната ни кореспонденция, да не говорим за информацията която могат да получат когато си плащаме сметките чрез интернет или просто плащаме с карта в някой магазин - все пак всичко в днешно време е свързано с интернет. Отделно това което се изисква от доставчици на интернет, за да съберат тази информация, е свързано със закупуването на нова техника, и от къде мислите ще намерят пари, от нас потребителите-откъде другаде, като повишат цената на услугата.
  Няма да е лошо този сайт да се разпространи сред по-голяма аудитория, аз лично ще се постарая, доколкото има възможност, за да видят повече хора, какви идиоти ни управляват, не идиоти, а престъпници които сами нарушават собствените закони, както стана ясно в доста коментари.
  И това не са всички проблеми има още много, но трябва определено да им се обърне внимание и то колкото по-скоро, толкова по-добре.

  Да защитим ПРАВАТА си като граждани на тази Държава и също като граждани на Европейския Съюз!

  Стига сме се примирявали!

 289. Твърдо Подкрепям !!! ( за съжаление няма да мога да дойда )

  Това не е България, това е ПУМИЙНА ЯМА, в Буквалния смисъл се изсраха на паметта на Левски и Ботев и хората като тях които са дали живодата си заради нас и да не сме с фесове и забратки.
  ТОВА ТРЯБВА ДА СПРЕ!!! ХОРА ТРЯБВА ДА СТАНЕМ И ДА СМЕ ЕДИННИ АКО ИСКАМЕ ДА ЖИВЕЕМ СВОБОДНО В СОБСТВЕНИТЕ СИ ДОМОВЕ !
  ИСКАТ ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ , ТОВА ИСКАТ “”"”"”управляващите”"”"”"”"”"

 290. Подкрепям напълно !!! смешна държава !!! що не почнете да следите кой взима подкупи а не кой с кого си пише по интернет УУУУУУ !!!!!!!

 291. ДА ЖИВЕЕМ СВОБОДНО

 292. Хора, защо протест в четвъртък, хората бачкат…

 293. “политиците” може да поспрат да се занимават с глупости и да свършат малко полезна работа, категорично съм против такова натрапване в личния ни живот!!!!!

 294. Абе да си земат нета и да ми са махат от главата - терористи терористи тръгнали да ми гонят, смешници жалки.

  Подкзрепям естествено

 295. Подрепям..

 296. Подкрепям.

 297. Подкрепям разбира се. Не бива да мълчим. Недопустимо е такова грубо вмешателство в личния ни живот. До кога ще търпим утайките, които изплуваха в мътната вода на прехода и разлагайки се, изконсумират кислорода ни?!

 298. Подкрепям,безрезервно.

 299. Подкрепям!!!!

 300. и аз съм против това да нарушават личното ни пространство.Както знаем в България и по точно службите са пълни с идиоти които ще използват тази информация в тяхна полза и ще е пълно със злоупотреби и далавери.

  Бог да пази България !

 301. Подкрепям!

 302. Подкрепям.
  Не мисля, че това е решение ще бъде ефективно понеже и сега се знае кои са мафиотите в БГ и кой с какъв бизнес се занимава и откъде са му парите, но нищо не се прави по въпроса, защото си плащат.
  А по този начин се подготвя една кампания срещу обикновения потребител и защо си мисля, че се подготвя почвата за борбата с тракерите и свалянето на нелегално съдържание.
  Но ще имат много здраве - ще кодираме текстовете и преноса на звук със собствени криптиращи програми.

 303. Подкрепям!!!! Държавните институции,ако си вършеха работата съвестно няма да има нужда да се стига до такива мерки.Това, че има некъдрни хора на високи постове,които нямат представа защо са там и не могат да се справят с положението…. не мисля,че решението е погазване на личната ни свобода!!

 304. Това си е чиста проба полицейщина, каквато дори по времето на Сталин не е имало. Определено тези на Запад тепърва преоткриват комунизма, ама в най-лошите му аспекти…

 305. Подкрепям!!!

 306. Подкрепям инициативата!

 307. Напълно Против!!!

 308. Подкрепям напълно!

 309. Напълно педкрепям инициативата!

 310. Не на полицейщината в интернет!

 311. абсолютно подкрепям

 312. Sas sajalenie shte go kaja,no v BG stavat samo debilni ne6ta.Tova nikade v svobodniq svqt go nqma!Parvonachaloto,kogato go chux si pomislix,che tova e nqkakva shega,izobshto ne go prieh na seriozno.Sled kato prochetox obache,che e publikuvano i kato reshenie v darjaven vestnik,prosto meko kazano padnax.Nqmam dumi,kakvo da kaja,tova e palna ludost………………

 313. Подкрепям инициативата!

 314. Подрепям! Подобни действия от страна на бластите биха били тотално погазване на личната свобода на българите, която е гарантирана от конституцията! Тази наредба е противозаконна и неморална!!!

 315. подкрепям, ако изпита ми не е по това време ще дойда на 7ми

 316. И аз подкрепям

 317. Подкрепям!

  Публикувайте го като петиция.

 318. Подкрепям!!!

 319. Авторите на наредбата още не са разбрали, че сме Европа, а не Северна Корея. Ако не им го изясним навреме, някоя сутрин ще се събудим севернокорейци. Гаранция! Изживели сме го вече.

  Да не допускаме повторение на грешките в историята ни.

  Властта си е наша, да ги санкционираме на протест и на избори!!!

 320. абе как така ще четьт всичко абе ей хора ако си вьршехте работата както трябва нямаше да се стигне дотова вие сте пьлни некьдьрници и нямате право да шпионирате хората!

 321. Подкрепям!

 322. Подкрепям напълно. Дано наистина не остане просто една петиция, подписана от много хора, незабелязана от управниците (както винаги кучетата лаят, кервана си върви).

 323. Подкрепям!

 324. + 1 Подрепа и от мен !

 325. Подкрепям!

 326. Подкрепям.

 327. Подкрепям!

  Кога ли най-сетне някой ще осъди смотаната ни държава за нарушаване на правата на човека?!?!

 328. Подкрепям отвореното писмо, и вече проверявам от къде мога да се сдобия с пощенски гълъби.

 329. Подкрепям.

 330. Подкрепям инициативата

 331. podkrepjam

 332. Подкрепям!

 333. Подкрепям.

 334. ЗА!!!

 335. Здравейте всички,

  Проследих внимателно изказванията до момента и ми харесва енгусиазма на участниците. Радвам се, че интернет обществото може да разчита на активна подкрепа от своите членове. В конкретния случай обаче не смятам, че исканията за пълна отмяна на наредбата са основателни.

  Наредбата се издава на основание чл. 251, ал. 1 от Закона за електронните съобщения и в изпълнение на Директива 2006/24. Създаването на Наредбата дори закъсня с няколко месеца.

  Категориите данни, които са определени в наредбата са идентични на тези определени в Директивата. Тоест България е изпълнила задълженията си и е въвела изискванията на европейското право.

  Дори и по принцип исканията за отмяна на задължението за събиране на трафични данни да са с основание, то реакцията за премахването им би следвало да е на европейско равнище (като Ирландия), а не с отмяна на българската наредба. Ако България не изпълни изисванията на Директивата, най-вероятно ще бъде глобена от Европейската комисия.

  Проблемът в наредбата е, че тя се прилага за разследване на всички престъпления, а Директивата предвижда това да е допустимо само за тежки - тоест такива, които се наказват с повече от 5 години лишаване от свобода.

  Между другото знаете ли, че в българското законодателство отдавна действа една разпоредба, която е сходна на посочените в наредбата. Това е чл. 6, ал. 2 т. 3 от Закона за електронния документ и електронния подпис, който установява задължение за посредниците при електронните изявления да осигурят условия за точно определяне на източника и времето на предаване на електронни изявления и да съхраняват тази информация в продължение на 6 месеца. Понастоящем този срок е удължен на 2 години, тоест два пъти по-дълъг срок от този в Закона за електронните съобщения.

 336. подкрепям. Не че има какво да видят от Юникса ми, ама съм сигурен че точно така не е формулирана европейскта директива.

 337. От какъв зор, който и да е ще има не само възможността, но и правото да чете личната ми кореспонденция, в случай че не съм подсъдим или заподозрян за нещо?

  Бива ли такова нещо, господа управляващи?

 338. подкрепям !

 339. Подкрепям.

 340. подкрепям !

 341. подкрепям.

 342. Пълна подкрепа !

 343. Мутрите си се разхождат с пушките насред градовете и полицията не ги забелязва. В държава където власт, полиция и мафия са едно и също, нищо друго не може да се очаква.
  Това е метод за сплашване- ако не слушаш- ще публикуваме какво си писал и за кого! Имаше една кампания “Не на страха”. Време е за втора.

 344. Подкрепям!

 345. Podkrepiam!

 346. подкрепям

 347. Подкрепям! Безумието е пълно! Нарушават се основни човешки права!

 348. Също подкрепям!

 349. Съхраняването на трафични данни и данни за местоположението е изискване, което произтича от Директива 2006/24 на Европейския съюз. Без да коментирам по същество целесъобразността на събирането на определените в наредбата категории данни следва да имате предвид, че ако България отмени наредбата вероятно ще бъде санкционирана от Европейския съюз за неизпълнение на директивата.
  Ако трябва да се предприемат мерки за отмяна на изискването за съхраняване на такива данни, те трябва да са на ниво Европейски съюз и да са насочени срещу директивата, а не срещу наредбата.
  В тази връзка е добре да се знае, че всъщност наредбата е с много по-голямо приложение от това, което е предвидено в Директивата. Наредбата дава възможност за събиране на данни за разследване единствено на тежки престъпления, а по наредбата за всички престъпления.

  Интересно е също така, че изискване за събиране на такива данни имаше и до момента в Закона за електронния документ и електронния подпис. В момента това изискване също е в действие и то със срок за съхранавяне на данните 2 години. Вероятно и срещу него трябва да протестирате.

  Всъщност защо не оспорите наредбата пред съда?

 350. Корекция: Директивата дава възможност за събиране на данни за разследване единствено на тежки престъпления, а по наредбата за всички престъпления.

 351. Абсолютно ви подкрепям!!!

 352. DA

 353. Подкрепям правото на лично информационно пространство.

  Не сме 1984 а 2008 все пак.

 354. Podkrepyam

 355. ПОДКРЕПЯМ !

 356. Подкрепям!

 357. Подкрепям акцията! Ще бъда там!

 358. Срещу всяко действие трябва да има и противодействие.Честата смяна на интернет доставчик ще ги стъжни.Най-лошото е че доставчиците ще са в зависимост от тези мерзавци и ще си траят.Не че сега не го правят.Напълно подкрепям.Ами най добре е с тези подписи да се образува партия за да влезат в този парламент и свестни хора.

 359. Всичката информация трябва да е достъпна до всички.. да.. това е свобода.. аз съм съгласен с това сичко да се наблюдава.. що не… аз съм чист.. но при условие, че съдебната власт се поеме от изкуствен интелект, а корупцията в другите власти се наказва с обесване на улична лампа.. без процес! :))) така става ли господа юристи дето си изкарвате прехраната от грешки и недоглежки..??

 360. Подкрепям!

 361. Подкрепям!

 362. Подкрепям!

 363. Подкрепям акцията и свободата на мрежата!

 364. Присъединявам се към тази кампания. Това което се опитват да направят с нас е СВИНЩИНА. Едно време се писаха ДОНОСИ в ДС срещу хората, сега направо ще се бъркат в личния ни живот. Личния ни живот си е такъв за да си остане личен. Едва ли любовните ми излеяния ще помогнат да се спре какъвто и да е вид терористични атаки.
  Всичко това е безобразие. Какъв ще е смисъла от интернета тогава, ако си загуби основната идея и предназначение - именно свободно разпространение на информация?!

 365. Категорично се обявявам срещу полицейщината в Интернет. И заявявам, че ще водя непримирима война с всички средства, позволени, непозволени, морални и неморални срещу опитите на МВР да контролира живота ни! Тази структура застраваша свободата на Българските граждани и трябва да бъде спряна! Свободата ми е по-ценна от спокойствито на улицата, което МВР никога не е успявало да ми гарантира! Така че, господа от МВР, може да си начукате директивата там дето слънце не огрява!

 366. Подкрепям писмото

 367. Подкрепям писмото! Долу полицейщината!

 368. ПОДКРЕПЯМ !!!!!!!!

 369. Здравейте,
  Моето мнение е, че държава, която в миналото си е известна със следенето на хората си, правенето на досиета и наказването при изказване на мнение е много опасно да приема подобни наредби! В случая основният приом на правото - Всеки е невинен до доказване на противното е потъпкан. Не може да бъдат следени всички с извинението за борба срещу тероризма, защото не сме терористи! В България няма тероризъм! Аз лично не приемам този довод за достатъчно агрументиран за приемането на тази наредба! Против съм тази наредба! Никой и нищо не може да ми гарантира коректно използване на събраните данни в нашата държава. Реалността и новините, които се пишат всеки ден е доказателство за това! Виждал съм и полицията как работи. Щом в държава с лека ръка се издават истински паспорти на международнно издирвани наркотрафиканти няма сила, която да ми гарантира справедливо ползване на подобен род информация. За мен само съда тряба да има правомощия да разреши следенето на който и да било и то САМО ако има доказателства, че той има противозаконни прояви!

 370. ПОДКРЕПЯМ НАПЪЛНО!!!!

 371. Категорично против задържането на данни!!!!

 372. “Those who desire to give up Freedom in order to gain Security, will not have, nor do they deserve, either one.”
  –Thomas Jefferson

 373. Podkrepjam!!!

 374. Напълно подкрепям писмото!

 375. Обявявам се против това безумие и съм с две ръце за протеста.

 376. ПОДКРЕПЯМ !!!!!!!!!!! ДОЛУ ПОЛИЦЕИЩИНАТА

 377. Смятам, че това е посегателство върху личната свобода на човек, което не може да бъде допускано в една демократична и правова държава, каквато България има претенцията да бъде

 378. да

 379. Напално подкрепям, това е нарушаване на личното ни пространство и на нашите права

 380. Не желая комунизъм!!!

 381. Против това съм! Нито съм пестъпник, нито извършвам лоши неща с компютъра си или с мобилният ми телефон. Поредното средство на службите, с което се охитват да ни покажат че извършват някаква деност!

 382. мръсни полицаи долуууу не на шпионажа

 383. Долу полицейщината

 384. Напълно подкрепям инициативата! Правителството ни е на път да направи поредната глупава стъпка! Още един повод за нас българите да търсим живот другаде, щом в родната ни държава думи като “лични данни” и “лично пространство” се размиват с политически замах!

 385. Имате моята подкрепа!

 386. Vseki ima pravo na uedinenie! Podkrepqm!!!

 387. ПОДКРЕПЯМ!

 388. ПОДКРЕПЯМ!
  мисля че е време да престане с тази полицейщина в тази държава не ка оправят политиците първо който ни ограбиха и ни докараха до просешка тояга.

 389. Ако законът вече се прилагаше, може би нямаше да се налага да попълвам имената и имейла си. Щяха да си набавят сами тези данни… :)) Може пък да има и практична страна?!

  Шегата на стана - подкрепям изцяло писмото!

 390. И аз съм против подобни мерки. НЕефективността им няма нужда да се доказва, чрез терор над обикновения човек.

 391. Чувствам правата си застрашени. Подкрепям!

 392. Това е посегателство върху личните данни, или по-скоро ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, което не бива да се допуска. Подкрепям инициативата с две ръце!!!

 393. Подкрепям инициативата с две ръце!

 394. Подкрепям на 100% писмото!

 395. Абсолютно подкрепям отвореното писмо. Но освен абсурдната идея да ме следят постоянно (да кажем че вездесъщият ЕС го е изискал от държавата и нашите управници са длъжни да опитат. Че няма да им мине номера е друг въпрос) ме възмути и още нещо: наказанието за неправомерно разпростране на личния ми живот е глоба в размер на от 1000 до 1500 лв. Седя 5 мин. пред монитора и не зная как да изкоментирам този факт. Да не говорим, че е безумно да се въвежда подобен терористичен закон, при положение, че по казусът доказуемо ли е кой реален човек седи зад дадено IP в различните европейски държави все още се водят спорове.

 396. твърдо ви подкрепям.
  Искат да кажат че всички сме престъпници ли.

 397. Подкрепям писмото и искрено се надявам да постигне желания ефект.

 398. Подкрепям!

  Каква ти борба с тероризма? Народа за чак толкова прост ли го имате?! Верно че тва е целта да сме прости и да ни правят квото си искат! Че тя милата ни родина България колкото е корумпирана в днешно време ще стане така, че с малко повече пари и ще знам къде президента или някой висшестоящ ще обядва на другия ден! (или те като властимащи ще имат имунитет и от този закон?!)

  Истината е една… Опитват се да ни правят на балами за да ни котролират, дано само народът ни да не се окаже толкова заблуден че да им позволи на онези да се ровят в личния ни живот!

  Европа знае само да налага правила, не е ли време да зпочне да дава питам аз?
  Искатха да затворим АЕЦ Козлодуй, затворихме го и какъв беше резултата, двоен скок на цените на тока. А сега искат да ни вземат и личната свобода?! Остана само и в затвор да ни тикнат ей така щото е модерно… Е НЯМА ДА СТАНЕ!

  Наистина вярвам, че самосъзнанието на българския народ все още не си е отишло и няма да позволи този закон да влезе в сила!

 399. естествено, че подкрепям писмото

 400. ДА!!!

 401. Подкрепям

 402. Подкрепям напълно отвореното писмо. Естествено че има способи да защитиш в някаква степен своята анонимност, но те изискват време, усилия и специализирани познания. За “средно-статистическия гражданин” - интернет потребител това са невъзможни неща. А дори за напредналите, едва ли е възможно да се “скриеш” напълно.

 403. Имате пълното ми съгласие. Само си представете при корупцията в МВР, по колко лош начин могат да бъдат ползвани данните ни.

 404. Никой НЯМА право да НИ бара личните данни! За пореден път се доказва, че това е поредното малтретиране, изнервяне и нарушение на правата НИ! Това което става в България през последните години и това което ще става и в бъдеще не ми харесва и съм твърдо решен да напусна държавата и да живея другаде! Не само зара това, а и заради купища други мизерии които стават в родината НИ!

  После хората се питат: “Защо младите хора напускат България?”
  Еми отговора е прекалено лесен, ако един висше стоящ човек неможе да го намери, незнам…

  България върви надолу, за жалост…!

 405. Смешна държавица, жалки управляващи!
  Подкрепям писмото и протеста с две ръце и една глава!

 406. Подкрепям!!!!

 407. Разбира се, че ДА!!!

 408. Подкрепям напълно протеста срещу възползването от личните данни и навлизането в личния живот на нас членовете на това общество.
  Наше основно човешко право е да имаме интимност на личния живот и тя да бъде защитена от подобни безпрецедентни посегателства!

 409. Подкрепям с две ръце!!!

 410. Подкрепям!!!!!!

 411. Подкрепям!!!

 412. Твърдо за!

 413. Подкрепям,надявам се да постигнем някакъв ефект!!!

 414. подкрепям

 415. Тия говеда за нищо не стават…има няма и ето ти поредната простотия,нямам думи !!! ИДИОТИ изгонихте ни половината извън бг да живеем поне да не ви гледаме глупостите всеки ден,а сега и в нета напинят да влязат - некъдърни сте батко,не мойе да ми проследите ни6то и да искате тцтц….

  ПОДКРЕПЯМ !!!

 416. Сто процента съм с вас. Стискайте палци да се отхвърли наредбата.

 417. Не мога да го схвана още - откъде накъде ще узаконяват шпионирането! Някъде по-долу прочетох че видиш ли хакерите го правят - да но го правят незаконно, съвсем друго е някой да има по закон права да ти следи пощата! Направо съм изумена какъв тероризъм какви 5 лева хора събудете се ТУК НЯМАМЕ ТЕРОРИЗЪМ но дори и да се появи това няма да стане по пощата!

 418. Напълно подкрепям!

 419. Подкрепям!

 420. podkrepqm

 421. Подкрепям

 422. Хора, май всички ще влезем в къщата на Биг брадър! Ще се почувстваме като герои на Джордж Оруел от “1984″.

 423. подкрепям инициативата-това доказва,че няма такова животно като “бивши”комунисти и “бивши” КДСари

 424. Тероризма го измислиха на запад, за да си плашат децата и по-наивните граждани. Дефакто тероризмът го създадоха те. Плюс това не е ли тероризъм, при това на държавно ниво, да се бъркаш в живота на невинните данъкоплатци.
  Готов съм да изгния в затвора ама тая тяхната няма да я бъде.

 425. Подкрепям напълно.Стоп на полицейщината и на терора от страна на държавата срещу собственият си народ.УСПЕХ

 426. Не на законния шпионаж!

  ______________________________________________________
  “Тези, които търгуват свободата срещу сигурност, не заслужават нито едно от двете!!!”

  Бенджамин Франклин

 427. Това е нарушаване на свободата ни! Съгласен съм с вас!

 428. Трябва да има поне една сфера, недостъпна за полицейщината и световните “Велики инквизитори”. Подкрепям каузата Ви!

 429. подкрепям !!!!!!!!!! долу шибаните управници вече ни правят на маимуни затова ние трябва да им покажем железния юмрук на народа

 430. Ако , това което казвате приятели се случи , тогава кой закон ще пази личната ни информация ? Представете си , че аз имам законен бизнес и пращам по емайла си напълно конфиденциална информация за пари сметки ЕГН-та и тнт. , кой по дяволите ще ме предпази от ” служителите ” на закона ? И от каде на каде някой идиот ще ми чете писмата ?? Да не се намираме в средата на 20-ти век , когато всичко е било проверявано от ДС ??? Ако е така кажете да знаем ! Нещастници са управляващите ! Взеха земите на хората по черноморието за да си строят хотели и комплекси ! Сега искат да вземат и живота на младите хора който е 80% свъзан с интернет ! БОКЛУЦИ !!!! Нямам думи просто !!! И какво ще ми подслушват сакйпа ли ? , че аз там си върша 60% от бизнеса ! Тия ненормалници в час ли са изобщо ? Направо ума не ми го побира това нещо , как в една ” демократична “държава може да се случи такова нещо !!!

 431. Разбира се, че подкрепям!

 432. Подкрепям

 433. Поредната дивотия. Твърдо “Не” на тоталния контрол.

 434. Подкрепям напълно!!! Нека някой кадърен адвокат да им заведе едно дело…където трябва

 435. Подкрепям напълно!

 436. И аз подкрепям идеята, има си и други начини да си скриеш личната кореспонденция и нашите господа управленци няма как да разберат на време какво се пише по пощите на хората, криптиращи програми дал господ, а дали ще има държавата такъв ресурс че да разкодира :-) мисля че не, но ако това е цената за да си запазя личната свобода ще криптирам всичко.

 437. Имате и моята подкрепа.

  Както всичко останало в тази държава на неограничените невъзможности, така и този документ е напълно абсурден. Всеки що годе интелигентен терорист може да се покрие достатъчно добре, за да успее да си изпълни пъкления план. Криптирането не е тайна за никого, така че не виждам какво ще разберат дори да копират тези данни. Подобно нещо пък изобщо няма да се хареса на доставчиците на услуги, защото трябва да вложат много средства за нещо, от което нямат полза. Иначе личните данни далеч не са защитени и сега. Всеки втори ти иска ЕГН, адрес, имена, телефони и какво ли не още и то за някакви елементарни услуги. Колко пази тези данни след като ги е получил е много относително.
  Интересно ми е кой ще обработва тези данни след като са събрани. Разбираемо е да се искат данни за заподозряно лице, но да се следят всички е абсурдно, както от гледна точка правата на човека, така и от техническа гледна точка. Колко ли хора са нужни за преглеждане данните за стотици хиляди хора? Ами ако вземем предвид и това колко много ползват някои хора мрежата?! Че то за проверка данните генерирани от компютъра само на един такъв потребител би било нужно поне 3 пъти повече време от това за генерирането им. Някак си цялата работа изглежда нелепа и недомислена, както обикновено.
  Ясно е, че всичко и всички са наблюдавани, но поне може да се прави по-дискретно и да не засяга живота на хората. На дали на някого му пука, че друг ще му прочете пощата по задължение, но друго е ако поверителните му данни станат поради някакви обстоятелства общодостъпни. Колкото повече данни са събрани, толкова по-голяма е вероятността да се получи изтичане на информация.
  Може би малко нахвърлях нещата, но нямам възможност да обмисля повече това което пиша.

 438. ZA!

 439. Подкрепям!!!!

 440. Не искам, като говоря по телефона да доставям удоволствоие на някой воайор.

  Искам своята част лично пространство. Нали в конституцията беше казано нещо о,т рода на “личният живот е неприкосновен”? И сега какво следва - да ни пратят по един да живее у дома…

 441. Подкрепям.

 442. Много ясно че подкрепям !!!

 443. Smqtam 4e tova e pulna glupost i nikoi nqma pravo da me sledi kakvo s kogo i kak pravq pri polojenie 4e ne sum zaplaha za nikogo. Vse edno da gi pusna v ku6ti da sedqt nad glavata mi dokato sum na komputara i da gledat vsi4ko koeto stava! TVURDO PROTIV! Zaradi tiq teroristi4ni aktove ot kumova srama da imitirat polezno deistvie izmislqt glupost sled glupost! Te si gi znaqt si4ki teroristi koga i kade i kak shte napravqt…te dori sami si gi trenirat koeto ne e taina nikomu. Slu4aini hora nqma! Az ne sum nito prestupnik nito terorist 4e da me sledqt kakvo pravq!

 444. Подкрепям безусловно!

 445. Подкрепям

 446. Не на следенето на личния ни живот!

 447. Уж живеем в демокрация ама май наща демокрация е като тази в Китай! Да правилно се замисляте там няма дамокрация и тук няма, журналистиката ни е още с цензура сега и интернет пространството става с цензура.Май някои се страхува от нещо, но какво ли е то?

 448. НЯМАМ ДУМИ ! ЗАТОВА НИ Е ТАКАВА ЛАЙНЯНА ДЪРЖАВАТА !!!

 449. ПО ПРИНЦИП И БЕЗ ПРИНЦИП СЪМ ПРОТИВ НЯКОЙ ПЪК БИЛО ТО И ЧЕНГЕТАТА ИЛИ ВОЕННИТЕ ШАПКАРИ ДА ЗНАЯТ КЪДЕ ВЛИЗАМ И НА КОГО ЗВЪНЯ. НЕ ЧЕ ИМАМ КАКВИ ДА КРИЯ НО ТОВА СИ Е ЛИЧНО МОЯ РАБОТА.
  А МЕЖДУ ДРУГОТО НЕ СЪМ УБЕДЕН ЧЕ И СЕГА НЕ ГО ПРАВЯТ И ТО НЕ САМО НАШИТЕ СЛУЖБИ НО И НЯКОИ ЕВРОПЕЙСКИ И ЕДНА АМЕРИКАНСКА. ЩЕ КАЖЕ НЯКОЙ ТОЯ ПЪК ОТ ДЕ ЗНАЕ МИ ПЪК АЗ БИХ КАЗАЛ ЧЕ НИКОЙ ОТ МВР НЕ Е КАЗАЛ С КОИ СЛУЖБИ СИ ОБМЕНЯТ ИНФОРМАЦИЯ, ВОЕННИТЕ СЪЩО. СМЯТАМ ЧЕ ПРЕКАЛЕНО МНОГО ВЛАСТ Е ДАДЕНА НА ВОЕННИТЕ И МВР ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ ЕДНА ЧАСТ И ТО НЕ МАЛКА СА КОМПЛЕКСАРИ КОИТО ЗА НИЩО НЕ ГИ БИВА ОСВЕН ДА СИ ИЗБИВАТ КОМПЛЕКСИТЕ В МВР И МНО. В ДНЕШНО ВРЕМЕ НЕ СТАВА ВЪПРОС ЧАК ЗА ТАКИВА ТАКТИКИ ЧЕ ДА СИ ПРИДАВАТ ВАЖНОСТ.АКО НЯКОЙ ТЕРОРИСТ ИСКА ДА СЕ СКРИЕ ЩЕ ГО НАПРАВИ. ТАКА ЧЕ ПРОТИВ СЪМ ДА СЕ ДАВА ПОДОБНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ ДОСТАВЧИЦИ И МОБИЛНИ ОПЕРАТОРИ.
  АКО ИМАХА ДЪРЖАНИЕ И РЕСПЕКТ КЪМ ХОРАТА ОТ КОИТО СИ ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИТЕ МОЖЕШЕ ДА РАЗЧИТАТ НА ТЕЗИ ХОРА-ОБЩЕСТВОТО ДА ИМ ПОМАГА. ПОЛИЦИЯТА И МАФИЯТА СА ДУПЕ И ГАЩИ САМО ЧЕ ПОЛИЦИЯТА МАЙ Е ГАЩИТЕ

 450. Да живее Марк Еко,рапа и гангстерите в България!!!Казвам ДА на тази анкета!Личната свобода е нещо неприкосновено.На 7-ми ще мина с бандата да смажа всеки папарак който Ви дразни в тази държава.Мразя ги,мразя тези които ни управляват и днес ми е криво!!!

 451. :@

 452. 100% ПОДКРЕПА ! ! !

 453. Подкрепям!

 454. Подкрепям!!!

 455. Подкрепям

 456. Това е една голяма глупост.
  Подкрепям напълно протеста.

 457. Това минава всякакакви граници , сами да си измислят закон които тотално да нарушава свободите ми , няма такова нещо като нашата родина.Всеки вече е престъпник следят разговорите , интернет трафика и всяко твое деиствие в мрежата , и на всичко отгоре може да следят чрез мобилния телефон които почти всеки вече има каде се намираш в реално време 1984 ряпа да яде .Ние ще ги задминем и като се сетя кой ще разполага с тази информация при нивото на защита на личните ни дани направо ми става лощо след 15 март 2009 г. си хвърлям българския паспорт в коша за боклук заедно с телефона и компютъра и хващам балкана ако позволим това да стане . Ще потвърдим пред управниците че сме овце а не граждани.А относно ловенето на престъпници даже и чрез пряко използвание на СРС (специални разузнавателни средства ) имам челен опит че престъпниците се измъкнаха без присъда , като говоря за рецидивисти с излежани и висящи присъди и се разкарват свободни.Така че каква държава сме се питам? Искам ли да живея тук не , а и за какво?
  ПОДКРЕПЯМ НАПЪЛНО!!!
  Време е да се събудим и да поискаме сметка на политиците ни !!!

 458. Подкрепям!!!
  Гадовете трябва да ги линчуваме за да може да се надяваме за нещо
  по добро…

 459. Подкрепям!!!

 460. Подкрепям напълно този протест>това е една поредна глупост и поредния абсурд в нашата държава

 461. Подкрепям!

 462. Нека не се превръщаме в роби и участници в някой сценарий идентичен с “Матрицата”!Твърда подкрепа!

 463. DA!!!

 464. DA!

 465. Подкрепям този протест с две ръце това не трябва да става!

 466. подкрепям протеста, нарушаването на човешките права не е на добре

 467. Малко вероятно да спрат нещо за няколко човека в нета но и аз сам против него

 468. Напълно съм съгласен. Това което се опитват да направят “органите на реда” е недопустимо!!!!
  Ще цитирам КОНСТИТУЦИЯ на Република България :

  Чл. 6. (1) Всички хора се раждат свободни и равни по
  достойнство и права.

  Чл. 30. (1) Всеки има право на лична свобода и неприкосновеност.

  Чл. 32. (1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име.

  (2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.

  Чл. 34. (1) Свободата и тайната на кореспонденцията и на другите съобщения са неприкосновени.

  Чл. 41. (1) Всеки има право да търси, получава и разпространява информация. Осъществяването на това право не може да бъде насочено срещу правата и доброто име на другите граждани, както и срещу националната сигурност, обществения ред, народното здраве и морала.

  Чл. 57. (1) Основните права на гражданите са неотменими.

  Чл. 58. (1) Гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите. Те са длъжни да зачитат правата и законните интереси на другите.

 469. Да!

 470. Напълно подкрепям.А кога ще разберем какво точно правят политиците и какви далавери въртят.Когато ни дадат тази информация,тогава и аз ще съм съгласен да ме следят,но това няма да стане никога!

 471. Могат да сложат камера и в тоалетната ми да проверяват дали не върша нещо незаконно.Нямат право.Подкрепям

 472. ДА!!!!!!

 473. Подкрепям протеста !!!!

 474. Подкрепям напълно протеста!
  Не смятам, че това е начинът да се решат проблемите. Това е навлизане в личното пространство и нарушаване на елементарни човешки права!

 475. подгрепям и каквото мога ще направя по вапроса не на контрола НЕ на контрола

 476. Подкрепям !

 477. 100% подкрепа, но едва ли има кой да ни чуе….

 478. X

 479. подкрепям протеста това е абсолютна глупост и нарушава гражданските ни права

 480. ПОДКРЕПЯМ !!! и се обосновавам. Цял вижот съм съвестен и честен гражданин , гласувам-полза няма, плащам данъци-полза няма , работя в България като вол-полза няма , аман от вас бе крадци и измамници. ние трябва да ви подслушваме ,корумпирани пионки.
  измислихте си го тоя тероризъм и сега стари конспирациики с ново лого. БРАВО , само че тоя път не и аз ,напускам родината . до 10 години ще крадете само от пенсионни фондове , защото младите няма да ви търпят простотиите.

 481. подкрепям !

 482. Подкрепям!

 483. Подрепям !

 484. аз също подкрепям, но не вярвам някой да ни чуе….. ще си направят каквото са решили и да му мислим ние

 485. Подкрепям!!!

 486. подкрепям на 100000%! По голямо присъствие по улиците а не тук в свободното пространство(поне така е за сега)!!!

 487. ПОДКРЕПЯМ!!!

 488. Вместо да се занимават с обикновените хора МВР да се заемат с големите престъпници. А не да ги пускат под гаранция или направо да си затварят очичките за ставащите под носа им престъпления. Още малко и камера с микрофон в спалнята ще трябва да си сложа. И никой не ми гарантира, че събраната информация ще се ползва само по предназначение. Според мен ще се ползва за рекет по висшите и не чак толкова висши етажи на властта.

 489. НАПЪЛНО ПОДКРЕПЯМ ЖСИЧКИ КОИ ТО СА ПРОТИВ ТОЗИ АПСУРД.В тази даржава неможеш да спиш спокойно и сега вече нама да можеш да си пишеш спокойно!!!!!

 490. Нека не превръщаме “1984″ в реалност! не на големия брат!

 491. Подкрепям!

 492. Подкрепям!

 493. Подкрепям протеста.
  Нека първо пошпионират държавниците за какво ползват предоставената им от нас (чрез данъците) интернет свързаност, преди да пренасят шпионирането към хората.

 494. Подкрепям!!!!!!

 495. ПОДКРЕПЯМ !!!

 496. Не на полицейска Европа,не на полицейска държава!
  Ние живяхме дълго в такава!
  Още повече,че целта не са терористите а народите от “СВОБОДНА И ДЕМОКРАТИЧНА ЕВРОПА”!

 497. Подкрепям!!!

 498. Подкрепям!

 499. Подкрепям на 100%
  Да не обсъждаме мотивите на това тъпоскроено и много миризливо г……..о /само незнам в коя “умна” глава се е зародило, насочено срещу тероризма ха ха ха , че за така наречените терористи/ а те както всички знаем са създадени от някои по-специални отдели на големите сили и са тяхни маши без да го съзнават/ България и Бушмените са абсолютно едно и също понятие за тези прочути терористи и представете си как залагат бомба пред нечии кофтор във Факултето или Столипиново или… ,дайте да не се лъжем ,че за тях ние сме си една абсолютна мангалска страна ръководена от тъмни балкански субекти, разпродали страна оценена на 40 милярда $ само като производсвени мощности, за има няма 5 милярда левчета ама и то от неденоминираните,които сами си нямат вяра. Да живее цензурата, през последните години ако можеше тя да ни храни, щяхме да сме най- изхранената нация.

 500. Подкрепям напълно това начинание.

  “На крива ракета, космоса и пречи”

 501. Скоро ще станем както в бункера на филма “Островът”.

  Подкрепям инициативата.

  Интересува ме също интернета на министерски съвет и домовете на депутатите дали е под “Мониторинг”?

 502. Това не трябва да се стане. Не ни е нужен още контрол.

 503. Напълно подкрепям!

 504. Работата наистина е много пропаднала! Категорично против!!!

 505. Хайде аз да не говоря по темата много , че 2004 г ме съдиха заради “заплаха” срещу другаря Георги Седефчов Първанов , но не мога да не отбележа че тоя от Плевен /другаря Петков/ трябва да се омита по скоро от България ! Толкова нагла личност не е съществувала … само по физиономията му си личи че е мръсник от дъното на душата си ! Само преврат ще оправеи тази държава и тоталитарна диктатура като Уго Чавес !!!

 506. Има една песен на Pink Floyd в която се пее “…оставете ни на мира!”.
  Контролът подтиска свободата и креативността на индивида

 507. Спрете мониторинга на Интернет!

 508. Подписвам се с две ръце.

 509. Ами ще подкрепя тази инициатива защото това е проблем за нас потребителите и ако приемат този закон ще започнат да вкарват хора в затвора защото има контакти с този или онзи.Тази информация няма да се ползва за борба с тероризма а за чисто следене както през комунизма.Твърдо ЗА

 510. Естествено че против… тия горе к’во си мислят че могат да потъпкват по толкова безкомпромисен начин човешките права ? Май се взеха за нещо което не са …

 511. Не е работа на държавата с кого си пиша простотии или работя.

 512. Тааа… чакайте малко, нашата политическа система как и викаха? аааааааа сега се сетих… “ДЕМОКРАЦИЯЯЯ” в какво се изразяваше демокрацията? Аааааа сетих сеее… свобода, плурализъм и зачитането на човешките права.. охх и какво беше другото? АААААААаа ей сетих се… ЗАЩИТА НА ЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО.. бе или аз съм тъп и не си взимам изпитите по право.. което не е така.. или цялата тая боза противоречи с една от идеите на Демокрацията. Кой сега ще ми обясни каква е разликата от това дали ще ми се следят личните съобщения и личните контакти или ще ми бъде инсталирано подслушвателно в телефона или в апартамента???? Мииииии май си отговорих… НЯМА РАЗЛИКА! И как аз няма да съдя този който ми инсталира подслушвателни без да съм извършил нищо и без да съм бил заподозрян. И сега какво? Ще реша да правя виртуален секс с приятелката ми, която да речем е далече за някакъв интервал от време.. и почваме да си говорим “мръсотии” и к’во прайм? :) МВР ще седи и ще си ги чете… (да речем това е едно от мнгооото примери…) или да кажем, че си правя консултация по интернет с психиатър и му споделям “разни случки” от живота си… и к’во прайм? :) МВР пак ще седи и ще ги чете?!? И как аз няма да получа психическа травма ако знам, че 3то лице е присъствал на комуникациите протекли в предните 2 примера? ВСИЧКО ТОВА, КАКТО И ДРУГИТЕ НЕАДЕКВАТНИ ЗАКОНИ ПРИЕТИ ОТ НАШИТЕ БАВНОРАЗВИВАЩИ УПРАВНИЦИ СА С ЦЕЛ РАЗВИВАНЕ НА КОРУПЦИЯТА! И НЕ МЕ Е СТРАХ ДА ГО КАЖА, ЗНАМ ЧЕ НИКОЙ (КОЙТО ТРЯБВА) НЯМА ДА МИ ПРОЧЕТЕ МНЕНИЕТО, НО АЗ ВСЕ ПАК СИ ГО НАПИСАХ.

 513. Категорично ПРОТИВ!

 514. +1

 515. komunizma ve4e si otide protiv sam

 516. ПОДКРЕПЯМ ИНИЦИАТИВАТА! ГОРДЕЯ СЕ С ТОВА, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ В ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ БЕЗРАЗЛИЧИЕТО ОТСТЪПВА НА ЗДРАВИЯ РАЗУМ!

 517. Това са пълни простотиии, подкрепям всичко, НЕ НА невинните ни компютри :)

 518. Нека изхвърлим комунистите и ченгетата от живота си и да се радваме на свободата!
  Който иска винаги може да се скрие
  Трудно е да се обясни на глупавите хора като Шалтер Колев

 519. tva si e komunizam koito 6te zavladee cqla evropa kategori4no NE NE NE NE NE bez komunisti ima6e DESETA ne ni trqbvat

 520. днес ни подслушват телефоните, утре интернета, в други ден очаквам да стане както по татово време - на всеки трима един да е разработчик…. пък и идеята им нека си го кажем е смешна какво пречи на “терорист” или “дилър на наркотици” /тези към които официално е насочена акцията/ да си купи от първия магазин лаптоп и да ползва произволен WiFi hotspot? Как ако нее тайна ще бъде засечен или спрян??? Нека спрем простотията в зародиш и да се пренасочат парите които ще глътне в нещо полезно - било борба с бездомните кучета било строеж на нови сметища или даи боже да се позакърпят безбройните дупки по пътищата

  Поздрави

 521. Напълно съм несъгласен с такава политика! Мисля, че това е недопустимо!!! Ако искат да си сложим камери в къщите и да направим България един голям Big Brother!?

 522. Подкрепям ви с 2 ръце! Нямам повече!

 523. Подкрепям!!!

 524. това ми мирише на средновековната инквизиция,егати гадовете,тия се уляха(полицията де)

 525. Малко по малко кукловодите се опитват да наложат тотален контрол.Първо в САЩ,после в Англия.Искат да впримчат целия свят.Ще видим.За тях,двама готвят заговор,а трима революция.Зад паравана ,,Борба с тероризма” целят завръщане на робството.Първо интернет,после за наше ,,ДОБРО” инплантиране на чип който да следи ,,ЗДРАВОСЛОВНОТО” ни състояние.ДРЪН-ДРЪН.ТРЯБВА ДА СЕ СЪБУДИМ.

 526. Интересно е ако това стане факт, какво следва по-нататък?!
  7 000 000 мишлета.. 150 000 новоразкрити работни места в из клоновете на МВР в Полицейската ни държава?!

  НЕ МОЖЕМ ДА ДОПУСНЕМ ТОВА ДА СТАНЕ!!!

 527. Подкрепям!!!

 528. Подкрепям твърдо!

 529. Категорично ПРОТИВ!!! Това е най-големия абсурд, койо съм чувал.

 530. Абсолютно подкрепям

 531. П.П.-ПЪТЯТ КЪМ АДА Е ПОСТЛАН С ДОБРИ НАМЕРЕНИЯ.

 532. Подкрепям инициативата! Тези “антитерористични” мерки са поредната глупост родила се в нечия глава с по-малко мозък и за съжаление повече глас от останалите…

 533. orwell…

 534. KATEGORI4NO PROTIV!!!

 535. Браво!, няма що … явно на някои май им липсват отминалите времена.. да варнат и ‘домовите книги” .. аман от полицейщина!!!

 536. Подкрепям!

 537. Да съберат цялата информация?!? ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО !!!

 538. Абсолютно подкрепям инициативата ! Някой се опитва да ни превърне в кукли на конци в картонени къщички. Възмутително!!! Пожелавам успешни резултати на тази инициатива!!!

 539. Това е противозаконно.Може ли такова нещо, тов аникъд его няма.Трябва да се спре!Ние да не сме престъпници или нещо подобно!Възмутена съм.В днешно време да се следят в Интернет мирните граждани!Не мога да повярвам!

 540. ЗАААА!!!!
  Стига вмешателство в личния ни живот!!!
  Не живеем в роман на Оруел, искаме личния си живот за нас!!!

 541. Подкрепям!!!!

 542. Стига! Нека моето си бъде мое, а не общо. Спрете тази тъпа американизация! Кому и за какво е нужно? Спец ченгетата ще почнат да хващат престъпниците ли, аз мисля че има достатъчно много други начини!

 543. Подкрепям

 544. PROTIV

 545. За!

 546. Подкрепям напълно!

 547. определено ПРОТИВ!
  Смятам, че това нарушава човешките права на всички граждани , защитата на които стои в основата на конституцията на България , на всички европеиски държави и в договорите на самия ЕС. Ако се откажем от това, какъв е смисала на всичко останало? Каква ще е ползата ако предадем основните си ценности?

 548. Толкова ми писна от тея ченгета, че вече искам да стана терорист … Естественно, че се не говоря сериозно, но те ме карат да се чувствам нереално следен. Е… какво правим с този мои пост… в затвора ли съм вече?!?!?!?

  Подкрепям!!!!

  Ще се видим на 7-ми

 549. Напълно подкрепям!!!

 550. to4ki to4ki i sq ko laino….brao nqmam dumi kak moje takova ne6to v balgaria vlizame v evropeiskia sauiz kak ??? kato ni sledqt oveli4avat danaci ceni…zaplati pensii mai nqma da sa uveli4at nestiga 4e darjavata naprai si4ko na gas mi sq i 6e na sledqt Hmm…nqmam kvo da kaja prosto kolko umni hora na upravlqvat iskam da popitam az tia umnici deto glasuvaxa za toq zakon koi normalen 4ovek 6e iska da bade gledan 24 4asa ot mvr i te imat li zako da sa pla6at ili ne ili p1k za6to ne popitat nqkoi 4ovek ot evropa deto sa po vishi ot nas uj kak te 6e reigirat na takav zakon kakva 6e kajat dali 6e sa protiv ili za ? mn interesno mi e kak 6e reigirat nqkvi evropeici na toq zakon…
  tai tai tva potapkva redica zakoni i prava…kak na6ite politici potakvat tezi zakoni i prav za6to go pravqt e sa6to hybav vapros te osaznavat li vaob6te kvo praqt ?? sledqt prestapnici da beeeeeeeeee….4udqt sa kvo da praqt ni6to pove4e spored men i mislq 4e tva nqma da dovede do ni6to hubavo p1k moje i da vidim kak 6e sa saberem si4ki vav policiata i zatvorite em da prqtno 6te e 6tot nqma mai da ima tolkova mnogo mqsto…4udno sled kato si4ki sme zapodozreni kak 6e na zapomnqt policaite i kak 6e ima za seki vreme da bade razpitan…mnogo interesno e tva sa6to se 4udq kvo 6e praim nii postoqno li 6e trqbva da sa ogledjame po ulicite da ne bi gospodata ot mvr ne li gledat ne li ne sledqt mn interesno sa6to tva i dali vav momenta tezi ne6ta koito sme izpisali ne sa gledat ot gospodata vav mvr dali nie ve4e nesme prestapnici e mai sme…6toto sme protiv a p1k te sa za….i mislq 4e 6te se vidim si4ki skoro vav policiata za6to ??? za6toto sme protiv tozi zakon zna4i imame kvo da kriim,zna4i sme prestapnici i vsa6nost kvo 6e ostane ot na6ta darjava ako prodaljavat takiva ne6ta da se slu4vat i naistina v krai na smetka 6e ostanat samo tia det opravlqvat i nqma da ima hora 6e ostanat nakraq samo tia det nemogat da izbqgat ot nai golemia zatvor BALGARIA i kvo Balgaria 6te e nai golemia zatvor i pone kat sme zatvoreni 6e moi da neni puka 6toto ve4e sme vlezli i nqma da izlezem…brao brao prosto nqmam dumi tva e Republika Balgaria demokracia hahah da ti imam demorkaciata do sq nikade ne e bilo izdavan takav zakon za6to go praqt mi moje bi da sa izfukat no dali evropa 6te priemi tova koeto se slu4va dali nqma da im izglejda pla6e6to i dali nqma da se odrapne ot nas ???? 6te vlezem li kakto iskat politicite v evropa mai ne…6toto si var6at rabotata i tva im e do6lo na akala i sa rekli da vidat kvo 6e stane…gospoda narodni prestaviteli SVARSHETE SI RABOTATA I TOGAGAVA IZDAVAITE NOVI ZAKONI GOSPA POLICAI PO4NETE DA RABOTITE STIGA STE OBVINQVALI NEVNI HORA I NE SI TARSETE PRI4NI 4REZ KOITO DA RABOTITE PO MALKO STIGA STE MARZELUVALI STEGNETE SA I PO4NETE DA RABOTITE NAPRAVO MA IZNERVQTE SAS TIA TAPOTII DETO PRAITE POSTOQNO ZAKO MI DA E JIVEQ V BALGARIA SLED KATO SLED 2 SEDMICI AZ 6E SAM V ZATVORA 6TOTO PROSTO SAM AZ….I SEKI 4OVEK MISLQ 4E E NA TOVA MNENIE….otvoreno pismo

 551. Твърдо съм против!!!! Едва ли има някой в тая смешна държава най-накрая, който ще ме убеди, че са свършили методите за контрол на обмена на информация!! Това е смешно, цинично и брутално!!!! Грубо посегателство над личните кореспонденции, разговори и т.н. и т.н.! Безмълвна съм пред великото плиткоумие на нашите политици , като че ли нямат друга работа, вместо да се занимават сериозно с реформите по другите ни наболели сектори, тръгнали да вземат вафлата от ръцете на дете…

 552. Пълна подкрепа!

 553. Подкрепям!!!!

 554. Напълно подкрепям.Излишно е да обяснявам или да обобщавам причините.Немислимо е да позволим на шепа марионетки в Парламента,да ни върнат там,от където се стремим да се отдалечим.Иначе изживяното до сега,и страданията съпътстващи ни,ще се окажат безмислени и напразни.Съвременни и интелигентни хора сме,и не бива да позволяваме да ни премятат по такъв елементарен начин.Целта на временно пребиваващите в Парламента е ясна-оставане във властта на всяка цена,без значение каква цена ще струва това на Народа.Хора,събудете се.По-добре държава с 200-годишна история на напредък,отколкото с 1300 години екшън,пародии и мизерия.Не позволявайте да се случи второто!

 555. Аз не съм терорист! …. и никога няма да бъда!

  Поредната безумна глупост измислена от некомпетентни и нямащи си никакво познание и идея за случващото се… Писна ми!!!

 556. подкрепям

 557. Podkrepjam

 558. Podkrepqm

 559. Подкрепям!

 560. Подкрепям

 561. takova ne6to ne trqbva da se dopuska. ne trqbva da se mesqt v li4noto ni prostranstvo!

 562. Подкрепям.

  Ако имате идея към коя ЕС институция да се обърнете - пишете и на тях. (Не видях дали някой вече не го е предложил, съжалявам, ако повтарям.) Щом наредбата “нарушава много от инструментите, гарантиращи човешките права в Европа, като Директивите за защита на данните и Европейската конвенция за правата на човека и Конституцията на Република България (член 34)”, “обжалването” пред евробатковците е един от най-силните инструменти за анулирането й. Казвам го като човек, превеждал част от информацията по казуса “НАТУРА 2000″, с която българските НПО и доброволците от неформалните граждански групи принудиха държавата да приеме НАТУРА в пълния й вид. Протестите също имат ефект, но без натиск отгоре става по-бавно.

 563. Подкрепям!!!Това е недупостимо бъркат ни в джобовите сега и в линия ни живот!Ако може с нещо да помагаме първи съм!!!

 564. podkrepqm

 565. Силна подкрепа. Не на шпионажа!!!!

 566. Тази Наредба е противозаконна. Според чл. 8, ал. 1 от Европейската конвенция за правата на човека “Всеки има право на неприкосновеност на личния си и семеен живот, на жилището и на тайната на кореспонденцията”. Или България не е в Европа??? Замислете се господа управляващи! Засрамете се! Подкрепям Отвореното писмо на протест. Дано не остане глас в пустиня.

 567. то това остана…Подкрепям !!!

 568. podkrepqm iniciativata s dve race. aman ot milicionershtina

 569. Не може да ни нарушават личната свобода.
  Подкрепям протеста!

 570. Благодаря на тази неправителствена организация за създаването на този протест! Подкрепям ви в протеста против следенето на Email кореспонденцията и другите методи за комуникация в Интернет.
  Тази наредба нарушава човешките ни права, гарантирани от чл.17 на Международния Конвент за Граждански и Политически Права (1966), на която нашата страна е член (http://www.cirp.org/library/ethics/UN-covenant/).
  Не бива да позволяваме изпълнителната власт да ни отнема тези права ако няма добра причина!

 571. podkrepqm

 572. Az sym twyrdo “Za”. Towa e zakon predwijdasht potypkwane na choweshkoto prawo na lichna informaciq bez kontrol ot sydebnata wlast. Takyw zakon e nesywmestim s demokratichna Bulgaria. Az sym “Za”. Towa trqbwa da spre SEGA.

 573. Първо да се сложат подслушвателни устройства в парламента и министерския съвет. Там също се вихрят опасни за народа забавления и е важно да се знае кой, на кого и кога какво парче от баницата е обещал. Да записват и съхраняват данни с коя карта кой депутат гласува и какъв е даденият вот с чуждата карта. В данните да се включва и трафика на депутати към работните им места съобразено с часовия пояс, в който се намира самият дупутат, а не картата му.
  Разбира се, че съм против такова следене, това си е намеса в личния ми живот.

 574. Podkrepiam!

 575. Подкрепям!!!

 576. Ужасно подли хора има на света и ако се поддадем на таq наро4на манипулациq Оруел 6те излезе прав! Имаме си за пример Г.В.Буш и неговиq електорат от тъпоумни страхливци… Нека да не се поддъваме на ма6инациите на умира6тите за власт индивиди!

 577. napalno sam saglasna s vas …ne moje da se narushava i malkoto lichno prostranstvo koeto ima chovek….

 578. Хора, не позволявайте на органите на властта да издевателстват над вас под какъвто и да е предтекст (в случая “тероризъм”). Това си е живо престъпление. Подкрепете протеста, не уставайте безучастни, защото те точно на това разчитат!!!

  П.С. На органите на МВР, който са решили да следят моя тряфик искам само да кажа да ви ………………….:)

 579. Подкрепям!

 580. Подкрепям!

 581. подкрепям с 2 ръце

 582. Напълно подкрепям горната инициатива за протест.Трябва някой да каже на управниците ни че не могат да правят каквото си искат.И кой друг да им го каже освен нас.

 583. Защо не дойдете да сложите камери вкъщи да следите отблизо как върви сексуалния ми живот!? Не е етично това което правите, следете само заподозрените!!! Защо ще ни следите всички??!!?

 584. Подкрепям!

 585. Подкрепям

 586. подкрепям!

 587. Крайно време е нашите политици да прочетат Конституцията на България и да започнат да я спазват

 588. Не стига че ни подслушват GSM-ите ами да ни гледат и интернет кореспонденциите … това е малко в повече …

 589. ПОДКРЕПЯМ

 590. Подкрепям!

 591. Podkrepiam iniciativata - ne na podobno grubo i bezobrazno vmeshatelstvo v lichnia jivot i korespndencia na grajdanite na BG!!!

 592. Hmm, ocakvashe se takova nesto da se slychi i tyk v BG, normalniqt chovek veche se pritesniava da izpolzva i web baziran email, ako otgore na vsicko i ot provaiderite razni negramotni chinovnici zapocnat da iziskvat informaciq - togava losho, taka ili inache daze i google me iznervia s tova history… kakvo ste stane sled vreme ako niakoi kreten se dokopa do veche sybranata informacia? Ako moga da izcezna ot rabota za poveche vreme - sys sigyrnost ste protestiram i az…

 593. Щом ще следят ще псувам всеки ден в интернет да го считат лично към тях !!!
  И така не е ли по лесно за злонамерените лица да получават всичката информация която им е необходима наготово
  чрез някой хакер или подкуп ?
  А данните на банките, борсите и други институции ако бъдат извлечени не ми се мисли какво ще стане.
  !НАПЪЛНО СЪМ ПРОТИВ ПРИЕМАНЕТО НА ПОДОБЕН ЗАКОН!

  ıYı

 594. …а някой споменава ли кога ще се въведе и полицейски час???

 595. Stiga policejshtina!!!

 596. Здравейте, ние ви подкрепяме докрай!
  Ще се видим на протеста.
  Хайде всички да протестираме!

 597. Напълно подкрепям!

 598. svoboda na li4nostta

 599. Подкрепям

 600. Подкрепяме! Аре бе те кфо искат, сигурно след някоя година ще искат да ни сложат камери на всеки ъгъл в домовете …

 601. Този акт на нарушаване на личното пространство показва единствено слабоста Българските специални служби явно политическите чистки прогониха къдърните хора и остаха такива който не могат да спрат дребните престъпници пък какво остава за добре организирани терористи.Но и за това си има поговорка”Рибата се вмирисва от към главата”.Спокойно можем да кажем че това е отражение на слабото и неадекватно управление на тройната коалиция която в безсилието си сътворява подобни глупости.Аз съм убеден че това е съвсем преднамерен ход който предвижда да се използват лични данни за омаскаряването и уронването на авторитета на определени хора с закон.За какво им е да използват разузнавателни средства като имат интернет много просто ето ви една вратичка.Не мога да разбера защо продължават да мачкат народа и да го навират в миша дупка сигурно искат да видят до къде могат да стигнат.На 33 години съм след тия 17 години очакване да се случи нещо хубаво и в нашия двор да огрее слънце сега се чувствам на 73 ,размазан и разбит, че няма какво да оставя на децата си ако изобщо имам такива. Бог да пази България

 602. подкрепям с двете ръце!

 603. Не на шпионирането!

 604. http://blog.drartik.com - Още един банер в името на каузата

 605. Ако не сте разбрали, цялата работа е стъкмена, за да се държат под контрол масите. Някои процеси, зародили се главно в блог-пространството, започнаха да излизат извън контрола на властимащите и са на път сериозно да им бръкнат в дупето. Мутряците успяха да подчинят медиите, но не могат да почдинят интернет-пространството, а то е неограничен информационен канал. Ето защо се предприемат тези мерки. Най-простият пример: ако утре някой буден гражданин призове чрез своя блог за протест срещу някоя мутренска организация, решила в съучастието на държавата да загради за себе си цяла планина, милиционерският апарат вече ще е с развързани ръце да разкрие въпросния съвестен гражданин и да го подведе под отговорност за подстрекаване към “терористични действия”. По този начин се цели да бъде смачкана новозараждащата гражданска съвест, чието основно поле за изява е именно интернет пространството.
  Май взимаме примера на Америка - пионерът в осъществяването на граждански контрол, маскиран като “борба срещу тероризма”.

 606. пълна скръб ;)

 607. Kolkoto i da se muchim da se skriem Golemiat Brat vinagi ni nabliudava.Takuv e suvremennia jivot:(

 608. ne pipaite da ne se oparite policeee

 609. Подкрепям!

 610. Ne e nujno da dushite vse pak imate ushi,gnusen Ushev

 611. Подкрепям!

 612. Подкрепям.

 613. Подкрепям !!

 614. Подккрепям

 615. А уж живееме в демократична държава.Това което са намислили тия “умници” за мен е напълно противозаконно.Никои няма право да наблюдава работата ни в Internet.

 616. Подкрепям идеята. Само, че с такива писма, няма да се промени нищо и на йота. В България положинието е такова като в поговорката. Кучетата лаят, кервана си върви. Хората с някаква власт в ръцете си имат пълното основание да се чувстват недосегаеми. За да се промени това, трябва да зелеем съдилищата и тук и в Стразбург. И за най-малката дреболиика.

 617. Подкрепям напълно!!!!!!

 618. Подкрепям !!!

 619. Подкрепям!

 620. Това е нарушение извън всякакви граници! Личният ни живот не е работа на полицията, освен ако няма основание да го смята за такъв!

 621. Подкрепям

 622. Подкрепям!!!

 623. добре бе … що тия охлюви от парламента (депутати ли к’ви са) не си направят техните лични разговори достъпни за народа ? Щот ще се разбере веднага че поне 50% (да не казвам повече) от тях са корумпирани и земат пари от мафиотите за да им гласуват разни закончета който да са им удобни … Ако се “подслушват” депутатите 1 месец сигурно ще се решат много повече проблеми в България от колкото ако се “подслушват” 1 година обикновени потребители в нета, защото кражбите от държавата дори и не всички да са правени от депутати, сигурно 90% от тях стават със знаението на депутатите и най - вече тяхната закрила. Така че … защо да се “подслушват” 6 милиона като могат да подслушват 240 депутата ?

  1000% подкрепям писмото

 624. Подкрепям!!!

 625. Това което се опитват да прокраднат като закон ..Е НЕЗАКОННО !!!

 626. ПОДКРЕПЯМ!!!

  Без никакъв коментар - думи нямам просто:(…

 627. Подкрепям изцяло и дано успеем!

 628. вземат свободата ни с обещания за сигурност и като това не се случи ни обвиняват в малко дадена свобода - каспаров

 629. Подслушването е гнусно !Ще се върнем назад към тоталитаризма-помня го добре и не го искам за моето дете.Подкрепям протеста с цялото си семейство!

 630. ПОДКРЕПЯМ ИЗЦЯЛО!!!!!!!

 631. подкрепям ви

 632. поредната малоумна изцепка

 633. Смятам, че заплахата от тероризъм или борбата с организираната престъпност, не могат да бъдат оправдание за грубото потъпкване на личните права и свободи на европейските граждани.

 634. Пълна Подкрепа

 635. Поткрепям с две ръце!

 636. Да бе, ако съм терорист и знам че ме подслушват, дали ще използвам думи като “бомба, калашник или алкайда”?! Бих заменил думите с други, така че и най-умното ченге да не ме заподозре. Сега се сещам, че в щатите има или е имало проект за събиране на кореспонденция, а именно проекта “Carnivore”.
  С няколко думи, или трябва да си много тъпо к****е или невероятен гад, за да измислиш подобна глупост.

 637. Подкрепям протеста,
  Възпитан съм да не псувам.

 638. Подкрепям с две ръце

 639. Подкрепям!!!

 640. Долу гнусните,мръсни ръце на Румен Петков от клавиатурата ми!!!!Навремето извикали Георги Парцалев,В ЦК да го мъмрят,че не крие сексуалните си наклонности,които противоречат на соц-морала и той им казал:”Ей,вие всичко в държавата оправихте,та опряхте до на Парцалев задника!”
  Та и сега същата работа.Тиквеници!Първо изгонете циганите,дето продават цигари без бандерол под прозорците на СДВР,после се правете на хакери.

 641. Важните точки в този протест (поне според мен) са:
  1. Никой, ама найстина никой няма раво да се бърка в личната ми кореспонденция, която е защитена не само от конституцията не Република България, а и от хартата за човешките правата, която и България е подписала и се е задължила да спазва! Абсурдно е и да се ровят в skype, icq и друф подобни!
  2. Ако аз съм терорист и реша да бутна някоя сграда, то не бих изпратила некриптирана информация. А като терорист бих платила каквато и да е сума за да си осигуря вазможно най-добрия алгоритъм за криптиране и тъй като нашите накомпетентни полицай нямат необходимото ниво не биха могли да декриптират посланието ми!
  3. Никой в тази държава не е способен да ми гарантира, че информацията която ще съберат ще бъде 100% защитена (поради некомпетентноста си, не за друго:-))! И както винаги сте омажат всичко до което се докоснат (всъщност нищо ново под слънцето)!
  4. Тероризъм в България - пак влязаха във филм стил Холивуд! Смешници! Явор Колев явно се мисли за я за Арни, я за Сталон! Явно му се иска да става президент, да го информираме от сега НЯМА НАЧИН!
  5. Като човек занимаващ се с информатика бих казала CATCH ME IF YOU CAN!

  Съд за всички главозамаяли се мижитурки, надяващи се да се докопат и до последната свобода - правото на свободна комуникация!

 642. Подкрепям протеста ! Това е нарушаване на правата ни ! И не само това! Не е ли време да се вдигнем и да ги пометем? Или пак да ги оставим насаме в България- да се следят, да се управляват, да се наслаждават на собственото си “величие”… То бива бива наглост, ама такава каквато демонстрират тези управници… не е имало до сега!

 643. Изцяло подкрепям! Не може по този начин да подозираж цялата държава в тероризъм! А и един торорист който знае за това нещо просто ще се защити по някакъв начи - криптиране, пароли и др.
  Също така предлагам ако тази гадост стане факт всички БГ сайтове да преминат на https протокол и да се избегне поне явната намеса в живота на всички!

 644. Подкрепям ви напълно,но и този протест няма да постигне нищо за съжаление.Гнусната българска олигархия не се трогва от никакви протести на миниатюрното малцинство от мислещи хора тук.Видяхме какво стана с Натура,застрояването на Черноморието,Боровец и т.н.

 645. Здравейте на всички и аз съм з вас. Никой няма правото да подслушва един вит какво си говорим ние или какво си пишем. Това е наказуемо с закон. Продкрепям ви с всички възможни начини. Другото което мисля аз е, че пуснат ли тази система максимум до няколко месеца и ще бъде хакната :) ГАРАНЦИЯ…..

 646. Подкрепям с две ръце!!!

 647. С вас съм!

 648. ПОДКРЕПЯМ!

 649. Имате моята подкрепа!

 650. Подкрепям!

 651. Никога.

 652. Подкрепям!!!

 653. И моята подкрепа

 654. ПОДКРЕПЯМ ВИ ! Защо средствата за изграждане на тази незаконна система не се вложат в опазване и почистване на околната среда или за научни изследвания за спасяване и опазване на човешкия живот например ? Бог да ни е на помощ !

 655. Много писах много трих .Вече незнам какво да напиша . Даите сжоята ПОДКРЕПА ЗА да не триете СВОБОДА НА СЛОВОТО

 656. Ми утре ми сложете камера в кенефа ме наблюдавате и там. Тая държава се управлява от все по-големи дебили!!!

 657. Този протест дали могат да го прослушат?

 658. Романът “1984″ на Оруел стана действителност. Обещаваха гадовете демокрация и права. Демокрация няма -има пари и нитереси.

 659. Изцяло подкрепям - нещата не могат да се оставят в ръцете на нечистоплътници!

 660. Политаката е крайно комунистична и подтискаща.
  Такова нещо няма и по времето на Живков.
  Това е безобразие и безочие !

  Подкрепям.
  Безусловно за премахването на този закон !

 661. ПОДКРЕПЯМ!

 662. Az sashto podkrepqm iniciativata,shte se radvam vsichki koito sa po taka..navatre da vzemat po golqmo uchastie zashtoto MVR i drugite im tam slujbi ..izvinqvaite.. ima tolkova mnogo prestypnici,nerazkriti ubiistva,vmesto da zadarjat realni narushiteli na zakona te ja mi sledat emaili skype i kakvoto oshte ima..tova e pederastia.

 663. ТОВА Е ПЪЛНО ИЗВРАЩЕНИЕ. Искат да ни направят главни герои във филма 1984. Да питаме МАЛОУМНИТЕ ни политици кога ще сформират и Полиция на мисълта АААА ДЕБИЛИ НЕЩАСТНИ……. ТВЪРДО ПРОТИВ ТАКИВА ЗАКОНИ.. НЕ НА BIG BROTHER!!! ПОДКРЕПЯМ С 3 РЪЦЕ!!!

 664. Пълна подкрепа!!!!!!!!!!!!!!

 665. Подкрепям!

 666. Изцяло подкрепям - нещата не могат да се оставят в ръцете на нечистоплътници

 667. Подкрепям.

 668. Podkrepqm

 669. подкрепям!

 670. Категорично подкрепям!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 671. Пореден опит на управниците да се борят с престъпността отдолу нагоре, вместо отгоре надолу.
  Напълно подкрепям инициативата!

 672. Подкрепям

 673. Подкрепям

 674. +1
  За 35 години съм излизал зад граница 2 пъти за общо 8 дни, напоследък сериозно се замислям за емиграция, защото абсурдите станаха повече от нормалните неща в тази “държава”.

 675. Подкрепям Ви изцяло

 676. Подкрепям!!!!

 677. Подкрепям!

 678. Подкрепям инициативата!

 679. Подкрепям !

 680. Подкрепям с две ръце!

 681. йес!

 682. Нека сложат по една уеб камера в стаите ни :))))) ще бъде голяма веселба……аз не се притеснявам….дали ще ми гледат данните…..защото знам че има едни лоши момчета които ще създадът нещо с което това да не може да се случи….нека го направят, обаче в компютърните клубове….вкъщи никой неможе да влиза ако аз не кажа иначе пушката :)))))

 683. Всеки човек има лично пространство и това е негово право,постановено даже със закон! Така, че според мен тази наредба за следене на личната кореспонденция в интернет пространството е пълен абсурд!

 684. Podkrepqm tozi protest

 685. Аз също подкрепям!

 686. estestveno 4e i az podkrepqm :)

 687. Разбира се че глобалното наблюдение не е решение. В крайна сметка по-голямата част от хората НЕ са терористи, а именно техните (нашите) права трябва да се защитават.

 688. емии подкрепям ;)

 689. Подкрепям!

 690. СТИГА КОМУНИЗЪМ!!!

 691. Подкрепям!!!!!!

 692. ПОДКРЕПЯМ !

 693. Подкрепям напълно!!!!

 694. Подкрепям !!!!

 695. Еий… Кой с какви ли (не)легални субстанции е прекалил пък този път… То се знае, де - управляващите, с глупост; ама на моменти наистина им хрумват бая чалнати идеи.
  Подкрепям.

 696. Подкрепям с две ръце инициативата на комитета против решението на тъпите управляващи. Много ми е интересно тях да ли ще ги следят и четат имейлите и ще им подслушват скайповете:))) Мисля, че май на тях няма да го правят това…!

 697. Подкрепям!

 698. Подкрепям!

 699. Подкрепям инициативата против тази наредба!!!

 700. Подкрепям!!!

  поредната глупост от страна на политиците

 701. Podkrepqm!!!!!!!!!!

 702. Подкрепям протеста!(:

 703. Ей, върти, сучи милиционерската сган и все Свободите и Правата ни са й трън в очите… Лицето изрод Румен Петков докато е някакъв фактор в тази държава, и всичката комуноидна по менталност паплач, прояла тази държава, паразитираща върху публичния ресурс и облагодетелстваща се частно от него, реално консумируеми Права и Свободи няма да има за всички, Правата и Свободите в такава среда са частно благо за лицето Румен Петков и сие… Но не те са проблемът - те от самото начало на узурпирането на властта са се зарекли: “С кръв я взехме тая власт, с кръв ще я сдадем!” Въпросът е ние, гонещите и желаещите Свободата, готови ли сме да пуснем кръв за Свободата си!

 704. ПОДКРЕПЯМ !!!

 705. Подкрепям!!!!

 706. подкрепям!!!

 707. Подкрепям!!!

 708. Подкрепям!!!

 709. Няма причина да се живее в тази скапана държава, по-зле ще става!
  Кой ще остане тук?

  1. пенсионери
  2. цигани
  3. турци
  4. нискоквалифицирана, зле платена работна ръка (евентулано внос от Македония, Бесарабско и т.н)

  Е, какво правим тогава?

 710. ПОДКРЕПЯМ!

 711. Също подкрепям ;)

 712. Подкрепям

 713. Подкрепям инициативата напълно !
  Долу ръцете от личното ни пространство !
  Какъв е тоя фашизъм ?
  Или освен да ви сложа по една IP камера във всяко помещение в нас, та да знаете и кога ходя до тоалетна ???

 714. Подкрепям!

 715. Подкрепям…

 716. Подкрепям.

 717. подкрепям

 718. аз съм твърдо против да ми се ровят в личния живот да си гледат техния.

 719. Подкрепям протеста.

 720. От достатъчно дълго време съм в интернет пространството и съм сигурен, че няма начин да хванат каквото и да е било. Не вярвам терористи да обсъждат за намеренията си по ICQ или пък да си говорят по Skype. Пожелавам им успех в борбата с тероризма но обричам този закон на гибел защото така всеки които има достъп до подобна информация може да я използва неправомерно.

  Тогава конкурентни фирми ще търсят начини да се сдобият с информация за конкурента си и да я използват неправомерно.

  Ако това нещо като закон влезе в сила съм склонен да изключа всичките видове комуникации, телефония, skype, icq, форуми и тем подобни.

  ПОДКРЕПЯМ

  .|.

 721. Подкрепям и споделям идеите, изложени в писмото. Вече четвърта година отделям част от свободното си време и заедно с други хора превеждам на български потребителския интерфейс на Skype. Официален преводач и бетатестер съм. След като научих за приетата наредба сам подех вътрешна инициатива в общността на бетатестерите на Skype. Предлагам всеки, който чувства, че сигурността и личната му неприкосновеност в Skype са застрашени от въпросната наредба да отправи искане за поддръжка до Skype Technologies S.A. на адрес:
  http://support.skype.com/?_a=tickets&_m=submit
  Всички там сме загрижени и ще положим още усилия, ако е нужно, да се защити в максимална степен неприкосновеността на личната кореспонденция по Skype на българските потребители.

 722. Не желая да се рови с мръсни ръце в живота ми!

 723. подкепям изцяло

 724. Подкрепям!

 725. Подкрепям! Никой няма право да следи какво правя аз докато съм вкъщи!

 726. Напълно подкрепям!!

 727. Подкрепям.

 728. ПОТКРЕПЯМ!!! :) :) :)

 729. +1!!!

 730. пълна подкрепа

 731. Подкрепям

 732. Подкрепям.

 733. Подкрепям идеята.
  Никой няма право да се рови в личните ни неща.
  Господин Христов е казал правилно че това е чист фашизъм…

 734. palna podkrepa

 735. Подкрепям и дано да има някаква полза от това писмо……..

 736. Лоша е идеята за биг брадър от МВР. Явно нямат други способи, освен ограничаване на човешките ни права.

 737. Jivota SI E MOI BREEEEEEEEEEEEEE
  q po dale4 ot nego… ako moje :)

 738. Подкрепям тази инициатива защото по този начин те навлизат в малкото лично пространство което имаме!!!

 739. Подкрепям инициативата!!!

 740. напълна и безвазмезна подкрепа на това начинание.кои им дава право да се гаврят с нас

 741. Подкрепям напълно !!!

 742. подкрепям !!!неможе така!!!

 743. подкрепям изцяло, ащото ако продължава така тия копелета и камери в къщи ще ни сложат - как да живеем свободно

 744. Подкрепям!

 745. ПОДКРЕПЯМ!

 746. Подкрепям

 747. Подкрепям!

 748. подкрепям

 749. Podkrepiam

 750. подкрепям!!

 751. Подкрепям!!!

 752. Podkrepiam

 753. подкрепям

 754. Napylno podkrepiam vasheto nachinanie.

 755. Подкрепям !

 756. da i taka shte mogat da manipulirat horata,a ne da se boriat s teroristite - podkrepiam

 757. Подкрепям. Поредния абсурд в България.

 758. Подкрепям

 759. Подкрепям. Това е поредната АБСУРДНА идея на МВР.

 760. 1984…!

 761. подкрепям протеста

 762. категорично за

 763. Подкрепям.

 764. КАТЕГОРИЧНО ПОДКРЕПЯМ!

 765. podkrepiam

 766. Това е истинския нео-фашизъм!!!

  Нацистите в Германия едно време сами си запалиха Райхстага и използваха драматичното за онова време събитие да ограничат свободите и да започнат война.

  Сами си направете ретроспекцията.

  АЗ СЪМ ПРОТИВ ВСИЧКИ ПОДОБНИ ФАШИСТКИ МЕТОДИ ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА !!!

 767. Напълно подкрепям.

  п.с. Ако се случи ще се откажа от българско поданство!

 768. Подкрепям.

 769. Тази мярка ПЛЮЕ в лицето на всичко което се води, че би трябвало да олицетворява ДЕМОКРАЦИЯТА като форма на ОБЩЕСТВЕН СТРОЙ. Има само два варианта заради които тя да бъде въведена:
  1. Признаване на тоталното поражение на ДЕМОКРАЦИЯТА като форма на обществен строй способен да осигури сигурност и просперитет на подръжниците си ( ВСИЧКИ НАС).
  или
  2. Тиха подмяна на ценностите на обществото и авторитарно преминаване към Фашизъм.

 770. Напълно подкрепям писмото !

  Пълно безобразие е събирането на лични данни по такъв начин. Отменят тайната на кореспонденцията и то без да има съдебно решение за това. И кой и как би могъл да гарантира, че събраната информация ще бъде използувана единствено и само за “благородната” цел, която е декларирана. Ако се продължава така ще трябва да бъде отменен и Закона за защита на личните данни, тъй като май не остана ситуация в която те да бъдат защитени и най-вероятно след време ще ни убеждават, колко е полезно да си инсталираме видеокамери във всяка стая свързани директно с полицията, щото когато у нас влезе враг-терорист и ние не можем да го разпознаем, загрижените чичковци от полицията, които без умора ще следят мониторите, да изпратят добрите ченгета, които да дойдат и да ни спасят.

  Абе ние хора ли сме или герои-статисти от роман на Орсън Уелс !

 771. Подкрепям!!!!!

 772. Напълно Ви подкряпям. Интернет пространството е единственото свободно мясро в тази държава :( :X

 773. +1

 774. и аз съм за

 775. Сега ново “двайсет” - Голям брат в електронен вид! Следващата стъпка каква ще бъде - да ни поставят чипове и да следят дали нямаме терористични намерения! Това си е чиста проба фобия - и се боя, че може да се стигне твърде далеч!
  Ето защо подкрепям начинанието напълно!
  Ръцете долу от личната ми кореспонденция!

 776. Подкрепям Ви с две ръце.
  Какви са тея, че ще ни следят. Не им ли стана ясно, че живеем в 21 век, а не в 20 и че времето на тоталитаризма свърши.

 777. Добре дошли в 1984 ! Слава на Империта !!!

 778. *THUMBS UP*

 779. Това е безумие, хора! Безумие!!! “Подслушването” на телефонни постове и интернет-трафик е мярка, прилагана в случай, че лицето е заподозряно в сериозни престъпления. Не всички хора у нас са престъпници! Аз не съм! И не желая да бъда тертиран като такъв! Ако се стигне до приемане на този закон аз ще съм първият, който ще събере екип за проучване и реализация на възможностите мерките да бъдат заобиколени и/или сринати. И далеч няма да съм сам. Наистина, тогава ще сме престъпници но поне ще знаем, че сме “подслушвани” с право.

 780. Podkrepqm.Vzeha mnogo da si pozvolqvat…

 781. Това е най голямата дивотия която сам чул нали изловиха престъпниците (а и като ги хванат им дават по няколко месеца затвор) та сега ще следят и всичко живо в интернет кой какво си пише много умно няма що браво на политиците ни и на БСП всичко друго оправиха в държавата ни та сега и това но не се притеснявайте скоро няма да има много народ който да следят :))))) защото Българите ще са някъде из целия свят напуснали родината си заради безхаберието на политиците ни
  Така мисля аз :)))))))))

 782. Подкрепям ви искрено!!! Съжалявам само, че в момента съм контузен и няма да мога да дойда в София, но ще стискам палци тук пред монитора и ще следя резултатите от кампанията.

 783. Подкрепям

 784. Подкрепям!

 785. Подкрепям.

 786. Аз съм против набирането и получаването на информация от МВР, с цел да контролира личните ми и социалните контати, религиозните ми и политическите ми убеждения както и сексуалната ми ориентация.
  МВР да си върши работата, а не да тлъстее за сметка на мирните граждани.

 787. Подкрепям инициативата!

 788. ПОДКРЕПА
  подслушват ни телефоните /макар и незаконно, но скоро и до там ще стигнат/, гледат ни с камери и т.н. скоро може би ще искат и в всеки дом да бъде сложена камера, всяко писмо на хартия да се чете, всеки колета да се отваря да се проверява, всеки джоб да се изпразва и т.н. АЙДЕ И НИЕ ДА ИМАМЕ ЛИЧЕН ЖИВОТ.

 789. Подкрепям писмото.

 790. Подкрепям!

 791. tapaci kakvo vi kara da mislite 4e tova shpionirane sledene ili tam v kakuvto film ste se vkarali sa se setili ot v4era da go vuvedat rabota v policiqta ot 3 godni v sofiisko gradsko da se podslu6va gsm otvorish e-mail copirash korespondenciq ot 4at ili ne6to podono moje da sa napravi i malko dete samo po nomera na avtomobila vi li4en jivot nqmate s edno pozvunqvane adresa i nai vajnata informaciq izliza na pojultql ot cigaren dim monitor tova e dostupno za vseki v sgradata na sofiisko koito razbira ot computar na primitivno nivo za drugoto edno kafe i molba kum kolega ot komputarniq otdel

 792. ПОДКРЕПЯМ!!!
  ТОВА НЕ Е ЧОВЕШКО… В КОЙ ВЕК ЖИВЕЕМ???

 793. Подкрепям протеста! Никой няма право да нарушава правото ми на личен живот!

 794. Подкрепям!

 795. Подкрепям!!!

 796. ПОДКРЕПЯМ!

 797. Подкрепям

 798. Подкрепям!!

 799. 100% подкрепям.това си е контрол и следене на личния живот!!!:S

 800. Службите пак взеха да се замозабравят. А това означава, че скоро пак ще започнат и да се зъбят наляво и надясно.
  Трябва не просто и само да се протестира, а да се намерят реални механизми за граждански контрол над тяхната дейност.

 801. Подкрепям

 802. Podkrepjam va6ijat protest za6toto tova deto go izmisliha na6ite polititzi si 4isto prosto naru6avane na 4ove6kite prava na naroda na Bulgaria . Njamat nikakvo pravo da mi 4etat po6tata nito da mi se mesjat v 4at sesiite bilo to 4rez Skype ili Icq . Neka da napravjat kakto e vuv USA : primerno dadeno litze otpravi zaplaha sre6tu durjavata ili natzionalnata sigurnost i sus pomo6ta na sateliti da se zase4e i zalovi vuprosnata li4nost . No vuv nikakuv slu4ai njamat nikakvo pravo da navlizat v li4noto prostanstvo na koito i da e bulgarin polzva6t INTERNET .

 803. Подкрепям

 804. Напълно ви подкрепям.

 805. Подкрепям!
  Това пък и оставаше - вече да не си невинен, до доказване на противното, а да си терорист-религиозен фанатик до доказване на противното…
  Не е приятно, да живееш в държава, от която получаваш мания за преследване… (хах.. живея в Германия, и това го казвам от личен опит)

 806. Подобни масови практики на следене и достъп до лична информация са осъдително отстъпление от демократичните ценности, за които се борим от близо 20 години насам. Директива на ЕС или не, ако специалните служби започнат да се ровят в личния ни живот за щяло и нещяло, културата на неоправдания, но просмукващ се насвякъде страх отново ще ни завладее. И, точно така, това ще бъде бляскава победа за тероризма.
  Спомнете си: ние сме невинни до доказване на противното, а не заподозрени от мига, в който докоснем мишката или клавиатурата!

 807. С вас съм ЗА ВИНАГИ !!!Подкрепям Ви с две ръце!

  Мариан Генчев

 808. Подкрепям! Интернет не е затвор, не го превръщайте!

 809. Абсолютно НЕ на поредната глупост!!!

 810. Напълно подкрепям.

 811. Абсолютно Ви подкрепям!Никой няма право да навлиза в личния живот на обикновените хора!

 812. Подкрепям!

 813. Здравейте.
  Това е поредно античовешка проява на държавните институции в България - ама този път търпението не остана….Стига са се бъзикали със нас - обикновени хора. Нямат право да проследяват кой какво прави, най-вече в такъв мащаб. Следете заподозряни в нещо - нарушили закони, а не нас. Забравете за това което сте намислили - отнася се за МВР.
  Портълат http://www.business-bg.biz напълно подкрепа инициативата на българина и протестира против този произвол - по друг начин не може да бъда неречено.

 814. ПОДКРЕПЯМ!

 815. Покрепям!!!
  Откъде да знам преди да стигне до тях, кой ше разполага с личната ми кореспонденция!
  Защо ще задължават доставчика ми да я съхранява а не правят мониторинг на целия трафик?
  Как ще проверяват целия обем информация/може би ще хвърлят зарове или боб/?

  КАК ЩЕ МОГА ДА КОНТРОЛИРАМ УПОТРЕБАТА НА ТЕЗИ ДАННИ????

 816. Подкрепям!!!

 817. Подкрепям и още как.

  Демокрацията значи “ще правя квото си искам”, аз точно това искам да правя с живота си и определено не съм навит някой да ми човърка личния живот.

 818. poredniq tapizam pak e na dnevno 4etene tova pak nqkakav vid darjavna sigyrnost li e ?Napalno podkrepqm i sam gotov do se prisaedinq kam dr pi4 i az da se otkaja ot balgarskoto grajdanstvo,neka nie da sledim politicite da vidqt te kakva e trapkata i posle da vidim ko 6te priemat i ko ne ot politicite i policaite po golemi teroristi nqma!!!

 819. Това вече е прекалено но все пак надявам сеима и европейски съд заправата на човека а не тъпи български съдилища дела до дупка срещу тези нека всики адвокати тук да се заемат за работа може да открием и електронна сметка вподкрепата на протеста ,мисля че всеки би дал не по един апо 5 или 10 лв за каузата за да не говорим само празни приказки

 820. Давам своята подкрепа !

 821. подкрепям!

 822. Policeishtinata stigna tvurde dalech.

  PODKREPIAM !!!

 823. Подкрепям!

 824. +6

 825. Подкрепям инициативата. Това е вмешателство в правата на човека и никакви политици с лъскави костюми и п*далски гласчета не могат да ми докажат обратното!

  Разбирам, че тероризма е глобален проблем, но това не е начина за борба с него! Има толкова много служби за разузнаване, сигурност, превенция на терористични прояви. До личната ми кореспонденция ли опряха… мизерия.

  Обществото на 21-ви век е безкраен низ от парадокси!!!

 826. Свобода вече е мръзна дума май

 827. подкрепям

 828. +1… няма какво да кажа просто… ПОРЕДНАТА ПЪЛНА ИДИОТЩИНА в на’ща ТЪПА страничка…

 829. Напълно подкрепям!

 830. подкрепям напълно

 831. Както тази вечер се спомена по една телевизия “България е една от страните в която съда не вкарва мафиоти в затвора защото са болни от клаустрофобия”
  Да ама има пари за усвояване, що да не ги гепим като направим една безсмислена банка с данни…още повече че това дето се трябва да се следи…вътре го няма.

  Поредната глупост в България,

 832. Много ми е интересно как ще следят всичко.И ако имах доверие на хора като тях,може би бих била “за” ,но като ги знам какви са,съм КАТЕГОРИЧНО ПРОТИВ такова “следене” на информация!Понякога съм ужасена от глупавите идеи на такива хора…Да се следи всичко,не е начинът!

  Подкрепям ви!

 833. СТИГА СА НИ ТЪПКАЛИ

 834. За.

 835. С извинение за израза, но бих се радвал тук и сега, заедно да опровергаем думите, че българският народ е като.. оная работа - колкото повече го мачкат - по-твърд става.. До всички, на които им писна да мълчат и да бъдат мачкани: Ние, като всички други граждани на света имаме своите права, които, обаче, малко по малко, нашите управляващи искат да ни отнемат. Твърдо против съм легализирането на тая.. “GPS организация”..!!!

 836. Не съм чел всички мнения по нагоре. Явно държавата ни се опитва да въвежда “Щатски закони ” отново , и се надявам по някакъв начин това да спре. Защото E-Mail-a си е мой и е пратен на мен не на МВР , както и останалите неща с който искат да направят България ” Полицейска страна ” .

  @Блага Благоева - дам или гривнички с GPS и електронни нашийници пускащи ток :D

 837. подкрепям много ясно .. как така ше гледат кво права.. та тва си е лично мое решение, кво да правя, с кой да говоря и т.н
  абее пълна простащина е тва .. България пропада все по надоло и по надоло !!!

 838. ___+++подкрепям

 839. Подкрепям с две високо вдигнати ръце!Живота си е наш и никой няма право да ни се меша в личните работи.Остава някои от нас да си види проекта подписан от някое ченге дето и грам неразбира….

  АМАН ОТ ПРОСТОТИИ!? И ОТ ТОТАЛИТАРНИ ДЕБИЛШТИНИ!!!

 840. подкрепям !!!

 841. Подкрепям!

 842. Бройте ме и мен, надявам се усилията на всичките тези хора няма да са напразни :)

 843. Подкрепям!!!

 844. Подкрепям идеите, заложени в отвореното писмо.
  Не ми харесва факта, че някой ще може да следи и “подслушва” всичко, което правя/-им в Интернет. Това е воайорство на n-та степен!

 845. това за работните места и мен ме притеснява

 846. podkrepqm!!!!!!!

 847. КАТЕГОРИЧНО ПОДКРЕПЯМ!

 848. Подкрепям инициативата, защото въпреки че достъпът до информация наистина би подпомогнал разследванията и разузнаването на полицията, той дава и неограничени възможности за злоупотреби. Да не говорим, че нарушава правото на личната кореспонденция, което всеки гражданин има.

 849. Това ли е демокрацията , това ли е “Чистата и Свята Република”, за която са се били и загинали Ботев, Левски и всички знайни и незнайни родолюбци.
  ” Всеки народ си заслужава управниците” , НИЕ ще ги допуснем ли това да се случи , ако “Да” , значи го заслужаваме.
  Подкрепям инициативата !!!!
  Пламен Русев

 850. Подкрепям!
  Всеки има право на неприкосновена лична кореспонденция!

 851. Подкрепям, успех на митинга днес!

 852. Извинете ме за израза ама даже и в САЩ правителството неси е позволило такава престъпна деиност …

  Искам да попитам кретените които са го писали това могат ли поне компютъра да си пуснат сами? Защото е видно че те са компютърно неграмотни …

 853. Право на личен живот!!!

 854. Подкрепям. Макар че… ако оставят на хора от като Явор Колев и видните специалисти от Сирма да осъществяват подслушването, май няма от какво да се притесняваме :)

 855. Тъпотий .. пълни .. грам доверие им нямам на тези служби. Ще се правят на американци.

 856. ПОДКРЕПЯМ!!!

 857. Подкрепям

 858. Александър Стоянов

  Подкрепям!

  Достатъчно ДС и агентурни глупости! Достатъчно правителствата тъпкаха народа! Не могат да посегнат на всичко което имаме! До кога!? Кога най-после ние ще посегнем на тях!??

 859. Подобни действия са недопустими в рамките на една правова държава, която има претенции за демократичен контрол над сектора за сигурност. Нека гражданските права на милиони не бъдат погазвани под фалшивата маска на “борбата с тероризма”!

 860. +1

 861. Това отвратително дело не бива да се допуска! Подкрепям изцяло!

 862. АЛЛАХ сърварите им с Гръм да порази!
  Кьорав Log да не остане :)
  АЛЛАХ АКБАР!

 863. Подкрепям!

 864. На мен за моите данни не ми пука. Но ми пука ако децата се ровят в порно сайтове. Но има така наречени интернет бавачки, които трябва да ги предпазват. А за да успяват те, трябва да се измисли решение и санкции насочени към разпространителите на подобна информация, а не към консуматорите й . Но знаете ли кое е най-хубавото от всичко? Че препратих сайта на всички в листата ми и получих отговори от рода “Аз нямам нищо против да ме следят, стига да са руси полицайки!”
  Обичам колко са забавни повечето от приятелите ми. Но не обичам, че никой не се вълнува нито сега, нито когато унищожиха ботаническата градина в Балчик…изобщо! Я всички да отидем до мола да си купим по едни сандали от Мотиви, а пък другото са пълни глупости!!!

 865. Подкрепям тотално инициативата.
  Под прикритието на борбата с тероризма, ще бъдат нарушени гражданските ни права.

  Коституционните ви права са като мускулите:
  упражнявайте ги ежедневно.

  http://pishtov.blogspot.com/

 866. Подкрепям с две ръцел

 867. Подкрепям Ви !!!

 868. Подкрепям!!!!!

 869. Не искам да се връщам във времето когато ни носеха пощенските писма (отваряни)!.
  Интернет пространството е, и трябва да остане свободно, заради нашето бъдеще и заради бъдещето на нашите деца.

 870. Покрепям! Изобщо няма да ми е приятно, някой да ми чете съобщенията ! Това за мен е чиста ПРОСТОТИЯ !

 871. Твърдо за! Къде ни отидоха демократичните права?!

 872. подкрепям!

 873. E tova veche na nishto ne prilicha!Podkrepqm vi i vi jelaq uspeh!
  (izvinete me za latinicata)

 874. Podkrepqm! Ta uvajaemi opravnici , vmesto da se chudite kakva prostotiq da izmislite i kakvi mercedesi i vse novi avtomobili da si kupuvate i da kradete pari ot haznata, da obqvqvate neznam si kyv izlishyk i v sledvashtiqt moment da kazvate che haznata bila prazna i oshte red PRESTYPLENIQ, shto ne vzemete da dignete mizernite zaplati i pensii na horata i shto s izvinenie mama mu da eba digete cenite na gorivata i hratilnite stoki i etc. ?

  Az sym ubeden che vsichki sa protiv vashata iniciativa ili ako trqbva da byda tochen, —> PROSTOTIQ …

 875. Podkrepyam!

 876. Kameri ima i na rabotnoto mi mqsto!!!
  Podkrepqm s 2 ryce!!!

 877. az sum “ZA”
  Do zakonoproektirastite: Ochevidno gledate s shiroko otvoreni ochi kum bratskata USA, no ne gi sledvajte v paranoichnite im dejstvia v War against Terror, zastoto uspeshno se namesvate v lichnoto mi prostranstvo, “v imeto na mira”

  Pisna mi ot policejstina!

  Dolu rucete ot internet!

 878. Това за събирането на данни е пълна глупост, но уви съмнява ме да успеем да променим нещо с този протест… Все пак стискам палци

 879. Крайно време беше това Българите да започнем да си пазим правата.

  Подкрепям.

 880. Това вече прехвърля всички граници!!! Но нека да го направят…Ще спечелим в съда доста лесно срещу тези пишман законодатели и лаици :)

 881. Подкрепям ви напълно!

 882. Никой не може и не би трябвало да контролира Интернет. Подкрепям Ви напълно!

 883. Подкрепям.Не желая никой да ми се вре в живота.

 884. Принципно подкрепям. Ако има петиция, бих се подписал и под нея.

 885. Подкрепям. Господа, направете друг протест в почивен ден.

 886. Подкрепям.
  Живем в един модерен високотехнологичен свят. Смятам че това което се опитват да направят не е с целта с която твърдят. Има толкова други начини за контрол над бандитите (както казва дядо ми)!

 887. Подкрепям !!!

 888. подкрепям

 889. Това сега е абсолютна гавра с нашите права.
  Какво следва да наредят във всеки дом да има камери за наблюдение?!
  Уж сме демократична страна, къде ти демокрация като няма да можем едно писмо да изпратим без някой ‘чичка’ от властите, или там който ще се занимава да разбере.
  Извинете ме да не съм пропуснала нещо … хм а обикновената поща и нея ли проверяват, не мисля така!!!
  Да наредят също и боклука ни да проверяват току виж открили някой съмнителен боклук там !!
  Напълно съм против да се нарушават човешките ни права - че това си е направо трагично глупаво.

 890. ПОДКРЕПЯМ!
  След официалното отхвърляне на протестите от 07.02 предлагам следното:

  * Да спестим разходите на държавата по този проект. Парите могат да се използват за доста по-благородни цели от шпионажа, например за нови детски градини.
  * Да улесним органите на “властта” в събирането на информацията.
  * Да покажем, че последното, за което трябва да се грижи “държавата” е интернет кореспонденцията.

  Как да стане това? Тъй като и без това вече личната кореспонденция няма да е лична, а “държавна” (или поне на който се подвизава по министерствата) - предлагам да действаме открито и да пращаме всяко електронно писмо, което пишем и до МВР. За съжаление единственият адрес, който успях да намеря (за сега) е на пресцентъра на МВР - spvo@mvr.bg
  Надявам се повече свободомислещи хора да подкрепят инициативата, като първо (ако им харесва) да разпространят идеята.

  Всякакви конструктивни критики и предложения са добре дошли!

 891. Категорично ПОДКРЕПЯМ!

  Препоръчвам на всички будни умове да видят филма “ZEITGEIST” - за да видят какво ни чака, и още по-лошо - то вече започва да се случва….

 892. Не ме интересува вече дали сме членове на ЕС, ако ще бъде така, по добре да не сме. Такива директиви доказват едно - НИКЪДЕ НЯМА ДЕМОКРАЦИЯ!!! Как биха се радвали да управляват сега товарищ Сталин и ГЕСТАПО! Кой плиткоумен кабинетен плъх се сети да рови в неприкосновени неща! Да следят като престъпници нормалните, мислещите хора. Няма място за хора в тази прокълната “държава”, само за роби!

 893. Искате ли и тук да стане така?

 894. Безрезервно подкрепям инициативата, породена като реакция на тази Наредба. Какво значат някакви директиви и наредби, когато правото е базирано на основни човешки ценности. Тези човешки права са залегнали и Европейската конвенция по правата на човека (ЕКПЧ). Разбира се, ЕКПЧ е само първата стъпка. Конвенцията излага правата, които всички ние имаме, на хартия, но зависи от всички нас, включително от нашите съдилища и политици, да я превърнем в реалност. Тя е написана на много формален език, защото е юридически документ. За да бъдат правата действителни, ние трябва да ги разбираме. Трябва да знаем, какво имаме:
  · Право на живот
  · Право да не бъдем изтезавани
  · Право да не бъдем поробвани
  · Право на свобода
  · Право на справедлив съдебен процес
  · Правото на зачитане на личния и семейния живот
  · Свобода на мислене, самоопределение и религия
  · Свобода на изразяване – да се казва и пише каквото се мисли
  · Свобода на сдружаване – събиране с други или формиране на професионален съюз
  · Правото на встъпване в брак
  · И правото да ползвате тези права, без да сте дискриминирани заради това кой сте.
  След като веднъж сме ги осъзнали, ние трябва да положим и изискващите се от нас усиля за да ги защитим.
  АБОСЛЮТНО ПОДКРЕПЯМ ИНИЦИАТИВАТА!

 895. Не искаме милиционерска държава!!!Ако искахме щяхме да живеем в Русия при ПУТкИН

 896. Pisna mi tova sledene ot vsqkyde vyrhu vsqka stypka, nie sme v svobodna dyrjava ili moje bi oshte jiveem po Tatovo vreme?

 897. По дяволите, не стига,че своеволията на МВР се ширят от най-дребната форма на властта по улиците ,до злоупотреби в администрацията и уредбата на държавата,ами остава и това.
  Още нещо: Хората ще намерят други начини да запазят личния си живот и да предават съобщения. Моля престъпете обществената си суетност и почвайте да предавате информацията по стените,фасадите ,автобусите така,както графити драскачите отдавна правят.

 898. Подкрепям с две ръце !

 899. +1

 900. ПОДКРЕПЯМ!

 901. Подкрепям !!!

 902. Подкрепям.

 903. Подкрепям инициативата. Не искам да си изгубя свободата.

 904. и аз св включвам

 905. Подкрепям с две ръце.

 906. Podkrepiam iniciativata!

 907. Подкрепям инициативата с две ръце!!

 908. Напълно подкрепям

 909. ЗА!!!

 910. Подкрепям напълно!

 911. The World is fucked by USA! Хитлер, Сталин и сие. могат само да дишат прахоляка на скапаната държава USA, която се крепи единствено на паразитстване и висене на врата на целия свят.. Докато тази прогнила и измислена държана не се гътне - няма да има спокойствие в света…

 912. !!!!!!!! ПЪЛНИЯ АБСУРД !!!!!!!!
  тея мишки ташак ли си правят ?

 913. Абсолютно против това издевателсво.

 914. “Не” на следенето на личните ми контакти!!! 1989 г. отдавна мина!!!

 915. Подкрепям !

 916. ..Какво се правят само ..щот ще ги хванат в нета големите терористи :D Смешна работа!

 917. Следващата крачка е да ни монтират камери по домовете, за да ни следят дали го правим по двойки или по тройки.
  Аман от отговорни другари, които искат всичко и навсякъде да контролират.

 918. Подкрепям !

 919. Полицейщина!!!

 920. Подкрепям “отвореното” писмо !

 921. Не на полицейската слободия!

 922. Поредното помпане на мускули за сметка на личната свобода. Или иначе казано аман от полицейщина !!!
  САМО ТОВА ЛИ МОЖЕТЕ?! РАЗОЧАРОВАН СЪМ ОТ ВАС, БОП-а, ДАНС и т.н.

 923. Syglasna sym

 924. Това е пълна лудост!
  Не мисля да плащам по-високи месечни такси за Интернет услугите, които ползвам, за да може някой да си играе на шпионин. Не мога да повярвам, че някой Интернет доставчик, ще извади парите от джоба си за да закупи нужните джаджи. Ще ги вземат от мен и теб, от всички нас!

 925. Подкрепям

 926. ПОДКРЕПЯМ!!!

 927. Подкрепям!

 928. Tova e protivokonstytacionno,kakto vinagi v Bulgariq nqkoi zakoni i 4oveshki prava bivat prenebregnati poradi li4nite interesi na nashite durjavnici - horata koito bi trqbvalo nie da izbirame,a ne te sami da podgotvqt i organizirat izborite si i koito vednuj namestili se vuv vlastta zapo4vat da preska4at ot partiq v partiq,ili kakvi li ne drygi varianti za da se tup4at s nashite pari - da to4no taka parite na danukopladcite ! ! Sled koeto razbirase licenzirat zakonno parite si s firmi za koito da yspeqt da prosperirat si glasyvat zakoni i naredbi kato tazi 4rez koqto da mamqt konkyrenciqta i da ne ostavqt i gram mqsto za superni4estvo v marketinga - koeto ni vodi do dobriqt star komynizum ,kudeto konkyrenciq nqma i kudeto monopolistite ve4e ne sa durjavata ,ami vsi4ki nenakazyemi i neyvolnqemi durjavnici koito ni ypravlqvat ,a imaite v predvid i ,4e te stavat vse pove4e i pove4e ,okolo tqh ima vse pove4e gurla za hranene i vse pove4e priqteli za novoizmisleni pozicii vuv vlastta i administraciqta . . dokato srednata zaplata v Bulgaria e 300 leva ,kudeto dostignahme,a v nqkoi oblasti i zadminahme cenite v mnogo po-naprednali strani - koeto ne garantira otli4noto ka4estvo na obslyjvane,ili product kakto e v 4yjbina - naprotiv ;) ( tyk e normalno ve4e s cenata na rushvet da poly4ish vsi4ko ,proso zashtoto na horata ne im sitgat zaplatite :) ,kato se ima v predvid 4e v tezi po-naprednali strani ot koito mai ni interesyvat samo cenite zaplashtaneto i rabotnata sreda i mnogo drygi osobenosti koito v Bulgaria prosto ne sa v reda v koito sa obqveni v y4ebnici ,pravilnici i t.n.

 929. Подкрепям !!!

 930. Подкрепям, защото никой няма право да нарушава личното ти пространство. По-спокойно ли ще се живее в държавата ни тогава? Съмнявам се!!!! То не че сега полицията ни дава сигурност и защита от каквото и да е. Но ако тази наредба влезе в сила, тогава обикновенния човек ще се чувства следен във всеки един момент от деня и това неминуемо ще доведе до изпитване на страх. Има достатъчно престъпници на свобода, от които се страхуваме, а сега искат да почнем да се страхуваме и от полиция, която може да си върши каквито си иска своеволия с правата, които ще и се дадат.
  ПЪЛНА ГЛУПОСТ И НАРУШАВАНЕ НА ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ ЧОВЕШКИ ПРАВА.

 931. Подкрепям

 932. Тва са глупости. Някой лъже в цялата схема. Ако се нарушават закони, конституции, директиви и конвенции, значи проблем няма, ясна е противозаконността на текста. От тук си следват процедури.

  Ако не се нарушават, а тогава, а де, а тогава какво?

 933. Подкрепям, защото никой няма право да нарушава личното ти пространство.

 934. Подкрепям.

  Аз немога и да сънувам, че има достатъчно компютърни грамотни в държавните структури, който да се заемат с нещо такова. Ще се дадат мноого пари за нещо неработещо и пак ще стане познатото точене на кеш.

 935. Не! НЕ! И пак не на ТОТАЛНИЯ КОНТРОЛ!!! Иска се от нас не само да сме едни машини, които да не разсъждават много - много върху живота и дейността си, а и дори да им докладваме личния си живот! Какво следва? Да ни казват как ТОЧНО да живеем…. “извинете, може ли да отида до тоалетна??” !!!!!

 936. Пак да си кажа - с клетви, убийствени квалификации и вербални “НЕ-та” НИЩО, ама НИЩО не им правим.
  Виж ако 100 000 седнат на жълтите павета…
  Ето, колко гласове тук на хора против и какво - минават и зминават.. атоми в пространството. Не можем ли по-рационално да използваме тази енергия?
  Напр. ето, като всеки против, но и готов да поседи там… 30 мин. за това или онова – да оставя контакт. Така полека-лека ще се събере едно гражданско опълчение!;о) freeinf@gmail.com

 937. подкрепям напьлно

 938. Подкрепям!
  …и категорично отказвам да съм героиня в национален вариант на Биг Брадър…Между другото, днес си препрочитам “1984″ на Оруел.

 939. Поредната простотия която търпим ( и аз вклучително ) - по някога се чудя докъде ще стигнем с тва дебилно търпение ?!

 940. Подкрепям! Стига ДС мероприятия и милиционерщна!

 941. подкрепям !!!

 942. Влизам с две ръце. Теменужка е права - никой няма право да нарушава личното ти пространство. Това е все едно да те подслушват, извинявайте, ама мисля че всичко си има граници и започнахте да ги преминавате, господа Корумпирани.

 943. Абсолютно никой няма право да се меси в личния живот на който и да е и напулно подкрепям. Сегашното правителство само глупости прави. Преди няколко седмици(не съм сигурен за датата) правителството вкара закон да осигуряваме отделна стая за куче/котка ако имаме такъв домашен любимец, а сега се опитва и да ни елиминира правото на свободна комуникация в интернет пространството, защото както знаем ние имаме право на свободен разговор с когот и да е, без да бъдем следени. Имам усещане че животните имат повече права от нас вече.

 944. Подкрепям!!!

 945. Да направим всичко което можем, преди да станем милиционерска държава.

 946. Подкрепям

 947. Подкрепям.
  Борбата с тероризма май се е превърнала вече в параноя.
  Колкото повече закони се създават, толкова повече закони се нарушават. Това си е порочен кръг. Не възпиташ ли самосъзнание и отговорност в подрастващите, каквито и закони да създадеш, винаги ще има проблеми.
  А относно нашите управници, според мен отдавна са доказали, че не милеят за съгражданите си, а само как да се облажат.

 948. VIVA КГБ и ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ!!!

  Бавно, но сигурно се завръщаме към “ценностите” на комунизЪма и социализЪма.

  Какво пък, нали ревем, че сме си били по добре при Бай Тошо… Сега ще се сдобием и с един истински Бай Брадър (все пак да покажем западната си ориентация) и всеки с досие. ДА НАПРАВИМ ДОСИЕТА НА ВСИЧКИ ЗА ЕДНА ПЕТИЛЕТКА!

  що се отнася до ЕС:
  http://notrial.info/news/it/1836.html

 949. Подкрепа от Асоциация на свободното слово “Анна Политковская” http://politkovskaya-bg.blogspot.com/2008/02/blog-post_09.html

 950. Това е безсмилсено. Първо, защото е незаконно, което е доста голяма ирония на съдбата - нека преследваме хората, които нарушават закона с незаконни средства. Второ - дори и човек да не върши нищо нередно, а просто примерно да си чати по Скайпа или да си чете прогнозата за ТВто по интернет, ще се чувства като престъпник, който го наблюдават :( Доста неприятно. Колкото до самите хора, които извършват подобни глупотевини, аз съм 100%, че те самите са още по- престъпници и от нас :) 100%, че чичковците и лелките, които ще се занимават с тези дейности, ползват високоскоростният си интернет не за друго, а за сваляне на порно, нелегална музика и филми, игри и прочие. Това не мога да го проумея - как може да преследваш някого за нещо, което ти ежедневно правиш?

 951. Колкото до това за тероризма и прочие - аз не мисля, че Осама Бен Ладен обсъжда атентатите си по Скайпа :)

 952. PODKREPIAM!!!

 953. Подкрепям!

 954. Аз също не съм сългасна да ми се ровят в “личното ” пространство.

 955. Подкрепям напълно.Тва е поредната гавра на господата наречени “политици”.Според мен мафия.

 956. Здравеите!Извинете, че така късно се включвам, но бях много болна и следях само по телевизията случващото се, което ми е трудно да определя дори като държавна свинщина.
  Моето предложение е незабавно да обжалваме пред ВАС тази Наредба, както и да искаме произнасяне по:”Този документ нарушава ли човешките ни права, съгласно Конституцията на България”. Отговор на такъв въпрос много трудно се дава, но ако залегне в ИСКА ни като граждани, нагледно ще се убедим каква държава сме. Пък после кой от къде са казали хората. В ЕС всяка държава влиза със собственото си законодателство, и такива ама ЕС изисква и ще ни санкционира изобщо не вървят, дори и на Луната. След произнасянето на ВАС атакуваме Европейския съд до дупка. Но всичко трябва да направим възможно най-бързо.
  Ако имате възможност отговорете ми!
  Поздрави
  Нели

 957. Подкрепям !
  Всеки има право на личен живот и никой не трябва
  дори да си помисля да записва лична кореспонденция.
  Нека най-накрая “службиците” ни да спрат да си мерят п**ките “големите братя” Америка и Русия.
  Колкото и имена да смените ДС,НСБОП, ДАНС
  Вие сте едни и същи.

 958. Подкрепям напълно.Още повече че George Orwell в гроба си се преобръща - сгрешил е годината - не 1984 а 2008!
  С това декларирам авторските си права върху сценарий за филма 2008. Място на снимките - БГ. Casting - авторът. Участват: МВР; Народно събрание и т.н.

 959. Какво да се прави, като живеем в полицейска държава, подлога на САЩ?
  Основен закон е беззаконието!
  Политиката на държавата няма нищо общо с демокрацията.
  Създават се закони, които обслужват чужди и частни интереси.
  Създават се закони, които облужват монополисти като Топлофикация и елекроразпределителни дружества, във вреда на лоялните и честни данъкоплатци!
  Важен е не Негово величество Народа, а този който плаща комисионни и предизборни кампании.
  Време е да се сложи край на тази анти народна политика!
  Но стига писане, че ще ме хванат!

 960. Подкрепям !!! Не искам никой да ми се бърка в личния живот…защо ушев ще следи нас а не излезе на вън и да хване ония дето се стрелят по улиците.

 961. Поткрепям , защото не мисля че този закон ще направи нещо в положителна насока, а по-скоро ще направи в отрицателна… най-малкото - мисля че е безмислен

 962. Подкрепям ви напълно.

 963. ПОДКРЕПЯМ

  Далеч съм от мисълта, че с тероризъм ще спрем тероризма. Това е наглост, която копира в съвременен вариант дивотиите от комунистическо време и масовата параноя. Предлагам смешната си държавица да я прекръстим на “1984″… Сърбите са способни да отрежат ЕС заради Косово (и тук ще поясня, че не става въпрос за “власт и територии”… Не, става въпрос за културна идентичност и наследство, на които абсолютен носител е Косово). Накратко- едни си пазят корените, други си слагат гражданите на топа на устата, само и само, за да угодят някому. Едва ли терористите ще започнат да ползват Skype и ICQ, както и да постват в собствеия си блог кога и къде смятат да затрият приблизително 1000 човека. Особено след като тази директива стана обществено обявена. Жалкото в тази ситуация е, че истинските престъпници ще продължат да манипулират системата, защото не следене на интернет потребителите, а антикорупционен контрол ни е необходим. Това е смешно и противно и ако изобщо някой някога бъде хванат по тази линия, то или ще е пълен кретен-кокошкар, или това ще е поредната постановка. Гледайте сръбския филм “Професионалистът” (”Profesionalac”) и ми кажете- не ви ли напомня на нещо, което се случва и сега?

 964. Не знам в кой момент ние българите станахме толкова опасни терористи и кога киберполицията е толкова напреднала у нас,но нека тези които налагат мониторинга на личното потребление на интернет се замислят,колко човешки права пренебрегват само с един (неприемлив)довод.Нека също така се замислят че по този начин обявяват война на всички нас(тези,които защитават цифровата свобода) и така си бият автогол.Говорим за масово криптиране на данни в р2р клиенти,тонове пиратски софтуер за shield с/у киберполицията,динамични IP-та,proxy сървъри и т.н.
  Напълно подкрепям Отвореното писмо.
  1001011100101 RULZZ

 965. След като всички български граждани са потенциални престъпници, за което предварително, т.е. преди извършване на евентуално престъпление ще бъдат следени и шпионирани, следващата стъпка на МВР би могла да бъде предварително, т.е. преди извършването на евентуално престъпление да арестува всички български граждани!
  Това безумие трябва да бъде спряно!
  С тази наредба, целта на терористите - да унищожат демократичните ценности, сред които основно място заемат свободата и неприкосновеността на личността, е напълно изпълнена!
  И то от собственото ни правителство!
  Позор!

 966. tvurdo sum protiv tva mi zeim gi pokanim na kafe v nas a? xaxa MVR mi kvo sq na4i seki ot tam moi ia dostap do li4nite ni danni nezavisimo ot policiqta…mn tupo e tva,kvo 6e gledat i kat izlizam ot nas li xa ! ;)

 967. ПОДКРЕПЯМ тази инициатива!!!

 968. Подкрепям напълно.Не на полицейската слободия!

 969. Подкрепям!

 970. Ако службите си вършеха добре работата, те, най-малкото, щяха да подозират кой би следвало да бъде следен. Няма смисъл да инсталираш камери по улиците, ако това не стряска наркодилъри, престъпници и нарушители на правилата за движение. Защо не ги стряска? Защото няма ефект. Защо няма ефект? Поради корупцията, която позволява на точно такива хора да се измъкват, а тези, които би следвало да ги санкционират, се облагодетелстват. И в крайна сметка следените се оказваме ние.

  Няма никакви основания да се смята, че следенето в интернет би било нещо по-различно. Престъпниците пак ще се измъкват; освен онези, които са станали неудобни или не са бутнали пари. И отново следените ще бъдем ние и в един момент могат да ни привикат на разпит, защото в Subject-a на писмото ни фигурира екологичен протест. Или филм на Бертолучи с голи сцени.

  ТОВА Е ТОЧНО ТАКА!
  ВСЕКИ ДЕН ГО НАБЛЧДАВАМ И СЪМ СВИДЕТЕЛ НА ТАКИВА ИСТОРИИ!
  ЗАТОВА ПОДКЕПЯМ ПОДПИСКАТА!!!

 971. Подкрепям!

 972. Биг Брадър, 1984…
  Това е абсолютно недопустимо. Тези нови права за МВР съвсем ще направят държавата ни полицейска. Щели да се борят с тероризма? Не, ще се борят със свободата на личния ни живот и слово.

 973. Напълно “ПРОТИВ”!!!!

 974. Напълно подкрепям !

 975. от тези комунисти нищо добро не ни чака. лека, полека дърпат към братска русия

 976. Подкрепям!

 977. Подкрепям инициативата на 100 %!

 978. Подкрепям…!!!

 979. Подкрепям.

 980. Категорично подкрепям!

 981. Подкрепям!

 982. Подкрепям!

 983. Подкрепям!
  Нахапството на управниците ни няма граници. Дано влезе в сила Закона за референдумите, че да им ритнем столчето под краката…
  Изобретиха още един начин да крадат.
  НЕ НА ИДЕОТИЗМИТЕ ИМ!!!!

 984. Подкрепям!

 985. Поредното недомислено нещо в стил ала “правим нещо”… Отделен е въпроса, че не смятам, че МеВеРе са достатъчно компетентни да се правят на Биг Брадър.

 986. подкрепям!

 987. Подкрепям!Тотално безумие, което е безмислено дори още като идея!

 988. пълен абсурд…

 989. Подкрепям !

 990. Подкрепям ви с две ръце.

 991. Podkrepqm napylno!!!

 992. A koi shte ima grijata da KONTROLIRA dali “podslushvatelite” shte izpolzvat informaciqta dokydeto zakona im polzvoliava!??!?

 993. Подкрепям!

 994. Подкрепям!!!

 995. Пълна подкрепа и от мое име!
  Това са абсолютни глупости, които доказват некомпетентността на нашите ръководни органи.
  Такава простотия, ако бъде направена… ще ни се смее цял свят.
  А който иска да злоупотребява, най-малко пък смешните методи за логване на тарфика биха помогнали… разбирате ли смешно е :)))).
  Какво да кажем, че всяко второ детенце може да използва 128 битови методи за криптиране на данните, които с най-съвременна техника, могат да бъдат най-бързо разкриптирани за няколко десетки години (до тогава я камилата, я камиларя :)) !!!

  ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ГЛУПАВИТЕ: КАТО ИСКАТЕ ДА НЯМА ПРОБЛЕМ, ЗАЩО НЕ ВЗЕМЕТЕ ДА СПРЕТЕ ИНТЕРНЕТА. ГАРАНТИРАН РЕЗУЛТАТ!!!
  ХАХАХАХХАХАХА :)))))))))))))))))

 996. Не сме дорасли като нация за подобен вид събиране на информация от държавните служби за сигурност. Корупцията и недобросъвестността са начин на живот на голяма част от служителите в тях, така че и последиците за обикновените хора ще са страшни.
  Подкрепям протеста!

 997. Подкрепям

 998. Подкрепям. Както винаги нашите управници се доказаха като евтини проституки. Като иска някой да им го сложи просто се надупват. Елементарни мижитурки без никакъв мозък. Кой здравомислещ човек би гласувал на подобно нещо с да. Такъв дето има интерес. Кой има интерес тоя дето взема пари.

 999. И още нещо забравих…
  МВР да вземат да пуснат един снифър на пътната си полиция примерно. Вижте как за 10 лева само свирки дето не правят. Толкова сте жалки.
  Пък мене елате ми вижте трафика, всеки ден свалям незаконно от интернет гигабайти с филми и мп3-ки. Имам над 1 ТБ филми, мп3, порно с малолетни, квото Ви дойде на акъла.
  И точно под носа Ви е, и пак ще ви излъжа, защото най-малкото за да правиш нещо, за да имаш претенции.. е трябва поне малко аджеба да му разбираш. Ще ми пуснеш едно дърто ченге, дето ония ден е видял ПЦ и хабер си няма какво трябва да гледа, да проверява хора, дето цял живот това правят… е не е ли повече от смешно хахаха.
  И само едно запитване: Колко пъти сте предприемали нещо подобно, и колко пъти сте успявали??
  Сами си отговорете.
  Нали за това сме ние, всяка жаба да си знае гьола.
  Не се занимавайте с нас, да не се занимаваме ние с Вас.
  И с тоя закон ще хванете не тероризма, а от трите най-дългото :)

 1000. Подкрепям.

 1001. каква е тази демокрация
  нали сме свободна държава „ нее правилно това бе хора как така ще ни гледате личните разговори !!!!!!
  сложете ни и по един микрофон та вече контрола дае пълен …….

 1002. Разчитайте на моята подкрепа! Да живее свободна и демократична Република България!

 1003. Абе хора, кои ви каза на вас че нещо може да се промени. Те така или инак ще го въведат тоя закон. После, доколкото знам, всеки има право да си криптира съобщенията, само че, с не повече от 128бита, защо ли?!? Много просто, машинките дето ги има в ФБР И ЦРУ (говориме за милиони процесори на едно място) се справят с 128бита криптиране без никакъв проблем, ама от там на татък отнема много повече време. И наи-важното, те ве4е следят, само 4е сега искат да е и “законно” за да могат да изкарват пари4ки. Гаранция давам че има ве4е безкрайни списаци с “престъпници” които са пикали на криво из нета. както казах, това го правят от давна.
  П.С. питам се, колко ли щеше да е дълга тази страница ако вси4ки бяха 4естни хора….според мене 99% от хората изказали се тука имат какво да крият и за това дигат много прахоляк. Защо не напишете още едно отворено писмо с което да заявите 4е не е редно да ви правят адресна регистрация, да не ви регистрират колата, както и да не ви записват името и адреса като си правите банкова сметка…..глупости на таркалета….наивен народ…. тука (германия) изгоря сума ти и народ покраи такива изцепки…емуле торренти…някои от тях имат сега Стотици хиляди евро дългове. Ама не се оставяите да ви тъп4ат, вие ще успеете ….хихихи… как ли пък не…. парите управляват света, те са собственост на Ев.е.те, а те са собственост на….. ония дето е цар на долния свят.

  пожелавам успех.

 1004. Свършиха ли се наркодилърите, автоджамбазите, сводниците, крадците, изнасилвачите, убийците и всякаква криминогенна сволоч, та пак опряхте до нас господа полицаи?
  Нямате ли си друга работа, ами се опитвате да контролирате всичко, което правим?
  Няма да успеете този път!

 1005. И да няма човек какво да крие, това е НАРУШЕНИЕ НА ЗАОКАНА ЗА ЛИЧНОТО ПРАВО.
  Нарушителите са МВР.
  Това е равносилно, като седнеш на кафе с приятел, всяка твоя дума да бъде записвана, да ти броят минутите през които си стоял в тоалетната, да ти ровят в торбичката с покупките, и всичко останало свързано с личността ти. И това без да си заподозрян дори… е не е ли повече от убидно да живееш в такава страна? МВР господ ли са? Кои са МВР, кой решава какво имат право и какво не, кой им дава хляба и на тях.
  Храни куче да те лае! Неможе да има такава институция, която да си позволява толкова много, прекрачила границите на нормалното отдавна, сама по себе си неспазваща законите измислени от нея, и с цялото си нахалство, да иска още и още, от тези, на които и без това нищо не им е останало.

  С няколко думи за изграждане на визуална представа какво се случва в нашата държава. Моля те, представи си го, усети го:
  МВР се опитват да метат насраното, докато серът на метеното!!!!

  Разбира се, ти си съгласен на такова нещо, няма лошо, НАЛИ!?
  Пък нищо, че ще се съобразяваш какво приказваш дори, когато си сам със себе си. А защо пък не и какво мислиш… и това време ще дойде, да ти следят съзнанието.
  Ами ако сънуваш сън, че пушиш на забранено място… това е нарушение на закона, ще си плащаш скъпо за това, дааа.

 1006. Напротив, ще успеят и този път…..ако не го направят те, ще ги насилят да го направят, и то без да искат нашето мнение… Добре дошли в европа, тука вси4ко се контролира, няма иъмъкване. И аз искам де не знаят кога съм си преинсталирал уиндоуса, ама, е на, знаят и това.

  П.С: някои спомена че на скипето не можело да се декодират съобщенията…хаха и ха…. могат не, ами даже и не им струва усилия…някои 4ел ли е правилата за ползване на скипето?!? лудница, само дето не са писали 4е могат да ти вземат компа като им затрябва.

 1007. bgLinux.org напълно подкрепя протеста.

 1008. Нямам какво да крия. Но подозирам,че ако приемат това предложение то ще обслужва съвсем други интереси от тези, за които уж е предназначено :). В крайна сметка, талантливи програмисти ще направят така, че и тази мярка да се обезмисли, каквато си е всъщност от самото и зараждане като идея :).

 1009. A spored men te otdavna ni sledqt vsi4ki razgovori i trafika po neta i prosto sega sa reshili da obqvqt na vsichki, che pravqt tazi glupost…..

 1010. Подкрепям

 1011. Napylno podkrepqm protesta.

 1012. Твърдо подкрепям

 1013. Пресцентъра на МВР: http://press.mvr.bg
  Още ли се е намерил някой, който да го блокира този сървър. От това ще произлезнат няколко положителни неща:

  1. Келешът Румен Петков ще се почувства поне за миг, че е ходил на баня заедно с Ахмед Доган и си е изпускал съпуна.
  2. България отново ще влезе в международните новини (безплатна реклама) и от Интерпол ще разберат, че нашите милиционерчета не ги бива за нищо, щом не могат себе си да защитят, камоли да борят международната (и местна) мафия.
  3. На някой от депутатите може и да му светне в тиквата, че ако благодарение на “народополезната” им работа по такъв закон, той стане действителност, то следващият изгърмял сървър ще е този на Народното съврание или на Министерския съвет - близко до акъла… дори и на дупутатския.
  4. На онова кречетало Ники Василев някой може да му каже право в очите, че е ГОЛЯМО ГОВЕДО (ако той не се досещта сам), задето хариза толкова много наши пари на Microsoft и прибра в собственото си джобче няколко миризливи зелени гущера за наша сметка.

  Може още да се продължи списъка с ползите, но не в това е смисъла…
  Приемам предложението на Богомил Димитров (чети по-горе) и апелирам към всички Вас да го направим с още една малка добавка - да теглим по една хувава българска псувня на всички воайори от МВР, които сега доволно потриват ръце като им изпращтаме копие на писмото и на тях, и в края на всяко изпратено от нас писмо по e-mаil добавим в края още един ред “На вниманието на МВР:…….благословията……..”

  Ако не сте видяли по-горе e-mail-а на МВР:spvo@mvr.bg
  Ако са ви известни и други - добавете ги…

  С цялото си същество ПОДКРЕПЯМ инциативата!
  МРАЗЯ да ми пипат в душата мазни и лайняни милиционерски лапи!!!!!!!!

 1014. Наистина е невъзможно българската полиция да ти снифира скайпа.
  Не ми се обяснява сега защо, но явно доста са те лъгали и наплашили :).
  Споко, има време, ще видим крайния резултат!!

 1015. Още един глас ЗА

 1016. Подобни действия са прекалено крайни и дори отвратителни.
  Нарушаването на човешките права е нещо което може да бъде разрешено само в България.Лично аз преди няколко месеца случайно попаднах на порнографски сайт,чиито препратки водеха към десетки други подобни….Уведомих в е-мейл служители на МВР (реших да се доверя на познати) които подали информацията на по-високо ниво от кадето били уверени че ще бъдат предприети мерки. Сега все още тези сайтове работят и дори се обновяват всяка седмица !!!

  Що за глупост е всичко това и защо вместо замесените служби не започнат да си вършат наистина работата вместо да се чудят как да дърпат повече пари от нашите данаци !!!

  Напълно ЗА този проект !

 1017. С двете ръце ЗА!!!

 1018. Подкрепям напълно протеста!!!

 1019. Подкрепям !

 1020. Подкрепа и от мен …..МРЕЖАТА В БЪЛГАРИЯ Е ИЗГРАДЕНА ОТ НАРОДЪТ НИ … така че ние би следвало да диктуваме законите тук в тази страна ….да но уви не е така ….има един по важен закон “който плаща тои поръчва музиката ” и докато този закон важи ще страдаме !!!

  ДАНО ВСИЧКИ ЗАЕДНО ДА ВЪВЕДЕМ НЕЩАТА В РЕД

  ИСКАМЕ СВОБОДА !!!!!!!!!!!!!!!!!

 1021. Подкрепям протеста!

 1022. Твърдо съм против намесата в личния живот. А това което иска Българската полиция да направи, ръководена от личните интереси на хора с високо положение в обществото, ПРЕКРАЧВА ВСЯКАКВИ ГРАНИЦИ! Да не говорим, че в БГ всеки като бутне пари на полицаите може да се докопа до каквато си иска информация, представете си какво може да стане!

 1023. Напълно подкрепям протеста.

 1024. Твърдо заставам зад идеята !

 1025. Maria Lazarova

 1026. ПОДКРЕПЯМ !!! Тия луди ли са е , баси аз ако прая секс чат с някоя ония кво ? ше седнат да бласкат чекии ли ше ги еба , тях кво ги ебе аз с кой кво си пиша … да го духат подкрепят с ДВЕ РАЦЕ , ДВА КРАКА , пък ако го вкарат тва в действие ше ги подкрепя с един специален кабел за интернет

 1027. Пффф сажалявам за думите ама много мразя някой да ми души из личното пространство ! Било то родител или някой друг особено пък хора дет не ги познавам … извиняям са за грубите думи дет са в предня ми пост но … незнам , се едно аз да седя в спалнята на някоя голяма риба и да гледам кво праи по цял ден ватре , айде тва че ше набарат дилари , бомбаджии и т.н. хубаво но се пак съм си против а и както написа един човек по отгоре

  НАРУШАВАТ ЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО !!!

 1028. Можете да разчитате и на моята подкрепа!

 1029. Подкрепям на 100% протеста срещу полицейският произвол в БГ.

 1030. Не искаме тотален паноптикум!

 1031. Напълно ви подкрепям. Вземането на такива мерки е много неподходящо то4но тук, вероятно вземане на строги мерки ще е нужно в друга област, не и тази.

 1032. Това спокойно може да бъде класифицирано като стъпка назад към тъмните времена на инквизицията …

 1033. Мисля че прекаляват вече! И да ни следят и да не държавата ни няма правосъдие. Не може да осъждат хората на по- малка присъда от минималната. И то сериозни престъпници! Това никаде го няма в ЕВРОПАТА!!! Та щели да ни следят. Та… господа, нали знайката че има достатъчно умни главици, които дори да се опитвате няма да можете да проследите ;)
  GLHF!!!

 1034. Podkrepqm!

 1035. Напълно подкрепям протеста. Трябва да пазим свободите си и винаги да помним миналото. С тези си действия днешните комунисти показват, че отново искат да върнат старата диктатура от преди 10.11.1989г.

 1036. Подкрепям на 100% протеста срещу полицейският произвол в БГ.

 1037. НЕ на полицейщината!

 1038. Напълно подкрепям протеста

 1039. Подкрепям напълно инициативата.

 1040. Подкрепям!!!

 1041. Подкрепям!

 1042. Podkrepiam!

 1043. Подкрепям инициативата НАПЪЛНО.

 1044. Подкрепям!

 1045. Намирам подобни действия от страна на МВР и останалите органи за крайно …. идиотски. Това според мен е много трудно за осъществяване (пазене на толкова много информация в електронен вариант), че най-вероятно служи за отчитане на дейност пред ЕС и компютърно неграмотните хора, които ще цъкат с език и ще спрат да чатат, да пращат имейли, да посещават някои сайтове…
  А ако наистина е възможно подобно следене то това е грубо нарушаване на човешките права. Нямало да могат да четат кореспонденцията, а само да видят кой с кого си чати. А това малко ли е? Ми да турят бръмбари във всеки дом и да подслушват кат са толкоз на зор. В Италия даже правят обратното, но ние нали сме по-европейци и от европейците давай да се подмазваме кат кученца, кат умствено изостанали роби пред господаря.
  Пълна простащина.

 1046. Подкрепям!

 1047. Бройте и мен.
  Не живеем в Китайската народна република….

 1048. Zdravejte istinski bylgari!Molq vkju4ete se v o6te edna kampaniq:za na6ata priroda:http://forthenature.org/petitions/on-line_letter_for_rila

 1049. Подкрепям!

 1050. Подкрепям!

 1051. Живеем в държава в която, инвалиди с трайни увреждания се явяват всяка година на ТЕЛК (комисия) (Дане би да им поникнат крайници?!); болни остават без животоспасяващи лекарства, българи живеещи в чужбина, които си идват за да видят роднини и родно място и тук ги чакат неплатени здравни осигуровки; убийци се отървават с условни присъди…
  Списъка е прекалено дълъг за тук и всеки може да добави парадокс.
  - Драги “дру(о)гари”, вероятно много ще се “изкефите” на еротичните ми разговори в интернет със съпруга ми в чужбина, докато един ден не ми омръзне да се боря с болните ви мозъци, и не последвам примера на мъжа си! Позволете ми да живея като нормален човек в собствената си държава!
  Подкрепям инициативата.

 1052. Подкрепям всички, които са против. Това е полицейска държава. Всеки човек има право на личен живот.

 1053. Подкрепям !!!!!!

 1054. Подкрепям!Българи вкючете се в още една кампания-за Рила
  http://forthenature.org/petitions/1

 1055. Подкрепям!!!

 1056. Подкрепям протеста, насрочен за 28 февруарий, както в лично гражданско качество, такаи от името на Гражданското дружество по метаполитика и народоизследователско дело Общество Дуло. Сложил съм и тема във форума на Партия СВОБОДА:
  http://www.freedompartybg.free.bg/cgi-php/phpbb2/viewtopic.php?t=48
  Заедно можем повече!

 1057. Подкрепям напълно протеста !

 1058. Подкрепям протеста срещу полицейският произвол !

 1059. Подкрепям напълно инициативата ви мисля,че на всеки човек колкото и търпелив да е той,си има някакъв лимит,а за мен тази заповед беше капакът на цялата история.Какво стана не успяхте да спрете P2P (торентите) и сега си намерихте друго.Защото всичко ни е наред и сме цъвнали та даже и вързали та сега захванахте и това да нищите.
  Драги управници,оставете хората да живеят наистина в демокрация и не връщайте старото,оставете историята да не ни изпреварва,защото който опитва да върна това което е било става история,ако разбира се го запомни някой,защото се помнят само добрините.

 1060. Подкрепям инициативата напълно.Правото на лична свобода на всеки български гражданин се гарантира от конституцията,намерението на МВР да следи хората по този начин е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО!!!!!!!!!!!

 1061. PALNA PODKREPA!! , TOVA E NARUSHAVANE NA LI4NOTO PROSTRANSTVO NA VSEKI EDIN 4OVEK , KOITO ISZPOLZVA INTERNET KOMUNIKACIQTA!!!

 1062. Подкрепям

 1063. Българската конституция казва: Никой няма право да записва, фотографира, подслушва или цитира когото и да е, без неговото ясно и категорично съгласие. Изключение - за хора с доказани съмнения за противозаконна дейност, спрямо които, след санкция от прокорор, се допуска използванeто на СРС.
  Подкрепям протеста!!!

 1064. Подкрепям протеста, разбира се.

 1065. Подкрепям !

 1066. Против подобен закон съм.И не съм съгласен някой да се рови в личната ми кореспонденция,не че има нещо тайно,а защото това си е намеса в личното ми пространство.Че по тази логика утре може да ме изкарат виновен за нещо , което не съм направил,пък иди доказвай че си невинен после.Тези наши политици от нямане какво да правят май взеха да се бъгват всички.Не мисля че трябва да съм потърпевш заради хора,които изобщо дори не знаят какво правят в парламента.

 1067. Институциите ни не за пръв път нарушават Конвенцията за правата на човека, но това трябва да спре! Дойде ми до гуша от некомпетентността на политиците ни и техните опити да превърнат страната в развалина, народа - в роби. Затова казвам “ДА” и подкрепям това отворено писмо. Никой няма моралното и законово право да се рови из личните ни писания в Мрежата и да преглежда контактите ни. Защото един закон, който противоречи и на Конституцията и на Конвенцията за правата на човека не е закон, а престъпен акт.

 1068. Toва е противоконституционна намеса в личното пространство на хората.Подкрепям с две ръце! Господа власт имащи, времето на комунизма свърши, за Ваше добро ще е да не се опитвате да го връщате!

 1069. Напълно подкрепям!!!! Ако успея и аз ще се включа в протеста!!!

 1070. Подкрепям !!!

 1071. Твърдо против своеволията на тая шибана власт в държавата ни!!!

 1072. Подкрепям!
  И аз, стига да мога, ще се включа в протеста. Такива деяния и идеи не трябва да се подминават с лека ръка. Лошото е, че в страна като нашата мнението на обикновения човек не се взима предвид…

 1073. Подписвам!

 1074. Не съм съгласен някой да се рови в личната ми кореспонденция и Подкрепям инициативата ви напълно.

 1075. Подкрепям!

 1076. Blagodarq na choveka , koito mi isprati address na site- s dve ruce protiv. Neka rasprostrem mulvata.

 1077. ПОДКРЕПЯМ ! ! !

 1078. tova e izklu4itelno nepriemlivo za men,vse edno slujbite vseki den da sa v nas i da me sledqt s kogo si pi6a i s kogo govorq!tova e palen ubsurd!NEMOGA DA GO PRIEMA TOVA I AKO SE PRIEME SE IZNASQM OT BULGARIA!!!XAXA NE SERIOZNO MISLQ TAKA!

 1079. И аз заставам твърдо зад каузата. Подобни действия са безумни и опасни за всяко обшество. Безумие е и ако ние го позволим. Няма основания някой да сваля личната неприкосновеност на цялото общество. И не можем да говорим за демокрация при подобни мерки. Ако тя е създадена като “стъклена къща”, за да можем да осъществяваме контрол над нея като граждани, трябва да се увеличи прозрачността на властта. Всяко друго обръщане е неоснователно и в разрез с основните ни човешки права.

  Подкрепям протеста на двата си блога - http:\\www.biservalov.blogspot.com
  http:\\www.bgmlog.blogspot.com

 1080. PODKREPQM!

 1081. Podkrepqm!

 1082. Podkrepqm!!!

 1083. Подкрепям с двете ръце

 1084. Подкрепям !!!

 1085. Това се практикува много отдавна нет доставчиците да сътрудничат с властите … просто искат да го узаконят !!! Твърдо Против!!!

 1086. Напълно подкрепям протеста!

 1087. ПОДКРЕПЯМ!!!

 1088. Подкрепям

 1089. Подкрепям!

 1090. Имате пълната подкрепа от мен и от нашата Организация

 1091. Твърдо съм против полицейщината във всичките и форми. Има много по-добри начини за борба с тероризма!!!

 1092. Подкрепям!

 1093. напълно подкрепям!!!

 1094. Подкрепям!!!

 1095. Абсолютно ненужно и напълно безмислено!
  Никой не може да ме убеди че това е единствения или поне най-ефективния начин за залавяне на лошковците. По скоро е плосък и жалък пореден опит за манипулация на населението, като се оказва че същото това нарушаване на личното ни пространство ще трябва да плащаме НИЕ данъкоплатците. Е няма как дастане.
  … и въпреки всичко това, някак не мога да си представя евентуалното записване на всеки един проведен разговор по Skype примерно…

 1096. Подкрепям.

 1097. Подкрепям !

 1098. ПОДКРЕПЯМ

 1099. Подкрепям

 1100. Подкрепям…..БЕЗУСЛОВНО!!!

 1101. Справка: “1984″, Джордж Оруел

 1102. Напълно подкрепям протеста! Писна ми от Румен Петков да се показва като най-големия борец срещу престъпността! Достатъчно е как изглежда и човек да го прецени от първия път - наистина ли е такъв или напротив?! Няма да коментирам и делата срещу него, как иззе материалите от прокуратурата.Държейки в ръцете си и президент и БСП, явно властта не му стига. Иска да държи цяла България?! Затова българи - нека се сплотим и да му покажем - искаме ли полицейска държава, в която тотално погазват и незачитат правата ни.Искаме ли агенти сред нас, искаме ли комунизъм! Нека се преборим със “скритото” зло!

 1103. Подкрепям

 1104. подкрепям

 1105. ПОДКРЕПЯМ !

 1106. Ясно е, че държавата няма нито технически, нито интелектуален ресурс да изпълни плана си да следи всички свои граждани, имащи “наглостта” да използват модерните комуникации.
  Но опасно е не осъществяването, а самата мисъл за тази им уродлива идея.
  Подкрепям

 1107. Подкрепям!!!

 1108. Подписвам с две ръце!

 1109. Аз подкрепям протеста срещу наредбата , защото :

  1. Не е нормално всички интернет потребители да бъдем третирани като потенциални престъпници и терористи.
  Вярвам в принципа ” невинен до доказване на противното”
  2.Не виждам разумна причина да се следи къде сърфираме или с кого говорим . Това напомня за едно тоталитарно минало, в което определени институции са си позволявали да четат личната кореспонденция.
  3. Италия също е член на Евросъюза ,но там не са позволени подобни безобразия.
  4. В България няма тероризъм. Нека да не се сравняваме с САЩ защото ставаме смешни.
  5.Не искам наредби , закони ,подзаконови актове , които противоречат на Конституцията на Република България и заложените в нея човешки права
  6. Искам основните човешки права да бъдат гарантирани ,а не да се следи всяка наша стъпка,разговор,да се четат писмата на електронен или хартиен носител. Да кажем НЕ !НЕ !НЕ ! на произвола !!!

 1110. da

 1111. Присъединявам се!!!

 1112. Разисква се нещо, което е било винаги правено от тайните служби. Защо е необходимо да се настройва обществеността?

 1113. Подкрепям.

 1114. Подкрепям и се включвам в протеста.

 1115. НАПЪЛНО ЗА!!!

 1116. ПОДКРЕПЯМ!!!

 1117. Подкрепям безусловно!

 1118. Не на подслушването!

 1119. С две ръце подкрепям

 1120. Подкрепям

 1121. Подкрепям инициативата. Това е измяна на идеята. Интернет съществува много преди някой от господинчетата с костюмите да се сетят да го Яхат. Интернет е суздаден главно да спомогне за развитието на коя и да сфера на човешкия живот, като предоставя информация. Това, че на някои корпорации и правителства не им харесва, просто да си намерят друго занимание, човечеството не е длъжно да търпи сериозни вреди от ограничаването на подобен вид ресурс, защото именно тези институции трябва да му служат.

  2. По-важен въпрос, е че в този случай нашето правителството и службите които трябва да реализират тази глупост, не разполагат с поне един достатъчно грамотен човек, че да им каже “Това е практически невъзможно, дори ресурсите да ни бяха повече от тези на google”.

  3. По този начин няма да маркират дори, пък какво остава да хванат главните си цели , щото всичко е source братлета!

  Така, че голяма ПОДКРЕПЯМ!
  Н@К@ТР@

 1122. Подкрепям безусловно!

 1123. Няма смисъл да подслушват, който и да било, много излишна информация ще съберат и много работа ще си отворят, а едва ли ще им потрябва. НЕ НА ПОДСЛУШВАНЕТО !

 1124. пълна подкрепа

 1125. НЕ на подслушването!

 1126. edno golqmo ne na pravitelstvoto i “4engetata”

 1127. Айде МВР да не се прави на Чичо САМ!!!
  Да запазим и малкото лично пространсто което ни е останало за себе си.

 1128. Подкрепям!!!

 1129. Стига с тази полицейщина. Трябва ли непрекъснато да се чувстваме като в Биг Брадър

 1130. Подкрепям с две ръце.
  Само едно малко уточнение - директивата е на ЕС, а НЕ Е дете на комунизма. Оставете политическите си щуротии вкъщи, тук става въпрос за правата на свободната личност.
  Друг е въпросът, че наистина държавата не разполага с ресурс за подобна дивотия, но това не й е проблем - просто може да задължи интернет-доставчиците да събират и записват данните, без да се интересува колко това ще им повиши разходите им за техника.

 1131. аз също подкрепям протеста

 1132. Подкрепям

 1133. Подкрепям напълно! Не на прослушването!

 1134. Подкрепям инициативата! Истинският антитероризъм е подслушване и следене на т.нар. “целеви групи”, за които се знае, че са потенциално опасни. НО НЕ НА ЦЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ. Също така искам да се организираме и срещу поставянето на чип с личните ни данни в личните карти /днес в картата, утре в главата/. Това също е брутално нарушение на човешките права и излага гражданите на тази страна на какви ли не рискове.

 1135. подкрепям !!!

 1136. Ако това стане вече ще прекалят! НЕ на подслушването!

 1137. Подкрепям!

 1138. !!!!!!!!!!!!!!Давам своята подкрепа!!!!!!!!!!!!

 1139. Смърт за политическия ни елит! Те са доказани анти-българи, не един път са го показвали… Време когато ще се отървем от паразитите наближава!
  Слава България!!!

 1140. Подкрепям.

 1141. С ръце, с крака и с каквото дойде още…..

  НЕ НА ПОДСЛУШВАНЕТО!!!!

  ТОВА Е НАРУШАВАНЕ НА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА!!!

 1142. Подкрепям напълно, разбира се!!! Мой пропуск е, че не съм го заявил по-рано! “Не” на събирането на данни и подслушването!

 1143. Podkrepiam pismoto

 1144. Да, подкрепям. Това направят ли го ще надминат и диктатурата по времето на комунизъма. Продажни гадове мръсни.

 1145. Подкрепям

 1146. Подкрепям !!!

 1147. Напълно подкрепям!!!

 1148. Подкрепям.

 1149. Подкрепям!Защото от всички ние пак ще сме потърпевши!

 1150. Подкрепям.

 1151. Подкрепям!

 1152. ПОДКРЕПЯМ!!

 1153. подкрепа !!!!!!!!!!!!

 1154. Podkrepiam initsiativata!

 1155. Podkrepiam initsiativata!Prestanete da narushavate pravata na svobodnite grazhdani!

 1156. Подкрепям

 1157. da

 1158. Подкрепям безпрекословно! Трябва да си учредим политическа партия :)
  United we will never die!

 1159. Подркепям напълно!

 1160. ЗА

 1161. И аз подкрепям! Не че сега не ни следят, но поне да нямат право да филтрират това, което пращаме и разглеждаме! Пък кой знае, може да си извоюваме и да не ни следят! Да мрат мръсните гадове, които не само че имат парите да контролират правителства, а и сега искат тотален контрол върху хората, като си измислят някакви си терористи и прочие, с които да налагат в мисленето ни страх и мекотелщина. От 10 години с кой ли не съм си чатила, какво ли не съм разглеждала из нета и още нищо не ми се е случило. Ние да не сме малоумни магарета да не можем да се пазим сами!

 1162. Подкрепям!

 1163. Подкрепа до окончателен успех.Ако все пак започне този глобален мониторинг на всички ни предлагам цялата информация за всеки да бъде показвана на един сайт,като се обновява ежедневно и пълен достъп на всеки до целият архив.Така поне всички ще сме на равен старт! :) Пълно безумие-това и ще получат.Успех!

 1164. Напълно подкрепям!

 1165. Подкрепям!!!

 1166. Подкрепям!

 1167. мразя да ме наблюдават някакви си камери навсякъде където отида заради тях се разболях от шизофрения

 1168. ПОДКРЕПЯМ!!!

 1169. “крещим,но щом изтрезнеем забравяме думи,клетви…”

  Прочетох всичко дотук и ще рискувам да ви помогна да ме сметнете за луд.Решихте да протестирате,било с”КАТЕГОРИЧНО НЕ!!”,било с “ПОДКРЕПЯМ !!” и искате да преборите врага тук в тази държава.Но той е само повърхността на айсберг.Ако този народ се събуди - от България ще тръгне толкова мощна революция,че тя ще освободи не само България,а целия свят от смъртоносните челюсти на системата! Защо ли ? Защото целия славянски блок,барабар с нас,е огромна заплаха за Запада.НИЕ СМЕ ЗАПАЗЕН,НЕКРЕТЕНИЗИРАН контингент неживял досега в стрес,а Българин измисли и компютъра,чрез който те сега се готвят да унищожат всички хора.. Ето защо славянството трябва да бъде унищожено и претопено напълно,за да се изравни с потенциала на жалките американски полукретени,които ни заливат от филмите.И този план ,както се вижда е успешен.Все повече по цял свят кретенията се увеличава,а основни предпоставки за това са неграмотността и илюзията за лесни пари/ако ти е направило впечатление - и двете се увеличават в цял свят!/.Глобалния план има за цел световна централизация и диктатура.Това става бавно,незабележимо ,но неотклонно пред нашите очи всеки божи ден.Целта е първо да ни отчуждят един от друг,после да ни ХВЪРЛЯТ в безкрайни и безсмислени конфликти един СРЕЩУ друг,после добрия чичо полицай ще дойде за да “въдвори” ред…после ще направят от децата ни послушни мутанти,готови за гадости и лоялност/разбирай “предателства и доноси”/към системата,и с това цялата приемственост между поколенията ще бъде прекратена.А “разделяй и владей” винаги е била успешна дейност,нали?….А там,на върха ШЕПА мутанти,които даже НЕ СА хора,независимо от човешкия външен вид(!)-със задоволство ще гледат как тълпите се избиват помежду си и ще знаят,че вследствие на успешния им план тези отчаяни тълпи никога няма да се насочат срещу истинските виновници,а винаги ЩЕ БЪДАТ ЛЕСНО НАСЪСКВАНИ един срещу друг !Което гарантира и власт,и пари!!!
  Не е възможно да се каже всичко важно тук и в няколко изречения,затова минавам към конкретни идеи,а в края ще дам сайт за повече инфо.Цитата е от книга,която има за цел събуждане,не леко и нежно докосване,и която не се продава в масов тираж!
  “И ТАКА – СИСТЕМАТА ПЪРВО УНИЩОЖАВА ДОВЕРИЕТО НА ЧОВЕК КЪМ ЧОВЕКА,ПОСЛЕ НАСАЖДА И НАТРАПВА ВОЙНА МЕЖДУ ПОЛОВЕТЕ,ПОСЛЕ ПРЕВРЪЩА ДЕЦАТА В ПРЕСТЪПНИЦИ И ТЕ ВЕЧЕ НЕ МОГАТ ДА РАЗЛИЧАВАТ ДОБРО ОТ ЗЛО И СТАВАТ ЛИЦЕМЕРИ И ПРЕДАТЕЛИ,ПОСЛЕ Е ЛЕСНО ДА СЕ ПОДСТРЕКАВАТ (вече порасналите)към започване на РАСОВИ ИЛИ РЕЛИГИОЗНИ ВОЙНИ,ПОСЛЕ ПОД ПРЕДЛОГ,ЧЕ Е НУЖНА “ЗДРАВА РЪКА” ВОЕННИТЕ ЩЕ ВЗЕМАТ КОНТРОЛА В РЪЦЕТЕ СИ ,ЩЕ УСТАНОВЯТ военен режим ,И ЩЕ ПОСЛЕДВА УНИЩОЖАВАНЕТО НА ХОРА И ТЕРИТОРИИ,ПЪРВО С ОБИКНОВЕНО ОРЪЖИЕ,А ПО-КЪСНО —С Я Д Р Е Н О !!!!!!
  А НАКРАЯ ТАЗИ ЗАРАЗЕНА И БОЛНА ПЛАНЕТА ЩЕ БЪДЕ ТОТАЛНО УНИЩОЖЕНА И ЩЕ ЗАПОЧНЕМ развитието си стартирайки отново от търкането на две сухи клечки една в друга,за да си запалим огън….(!)…!!! Това ни чака,ако продължаваме както досега, и затова НЕ МОЖЕМ ДА СТОИМ със скръстени ръце и ДА ЧАКАМЕ ЧУДО ДА ПРОМЕНИ смъртоносните правила НА БИЗНЕСА.Във всички държави,които той Е УСПЯЛ ДА ЗАРАЗИ – резултата е един и същ-външно преуспяване за сметка на тоталното унищожаване на духа и сърцето.и връщане назад към грубата сила. Приканваме те да се присъединиш към нас,за да предотвратим с общи усилия ТОВА ДА СТАНЕ И ТУК.
  Какво можеш да направиш ТИ конкретно със собствени сили за да спреш злото?…Ето какво: 1)Разбери,че всичко това засяга И ТЕБЕ и ОСЪЗНАЙ собствения си принос.
  2) Осъзнай нуждата да започнеш НЕЗАБАВНО ВОЙНА СРЕЩУ системата(защото тя ежедневно попълва своите редове с нови жертви, излъгани от възможностите за лесни пари).ТАЗИ ВОЙНА НЕ Е ПРИЗИВ КЪМ ТЕРОРИЗЪМ,ГРАБЕЖИ,или НОВИ УБИЙСТВА! НИЕ СМЕ ПРОТИВ ТОВА И СЕ ОПИТВАМЕ ДА ГО СПРЕМ.!НИЕ НЕ СМЕ И НЕ МОЖЕМ ДА ПОСТЪПВАМЕ КАТО ТЯХ,НИТО да ползваме техните методи и средства.
  ВОЙНАТА ДА ОСТАНЕШ ЧОВЕК,(която трябва да започнеш ТИ(както И ВСЕКИ,КОЙТО Е СЪГЛАСЕН С НАС и принадлежи към лагера на Доброто)СЕ ИЗРАЗЯВА В ОТСТОЯВАНЕ НА ЦЕННОТО И СТОЙНОСТНОТО (за тебе и за всеки мислещ човек) и ОТХВЪРЛЯНЕ НА НАСИЛА НАТРАПВАНИТЕ “ЦЕННОСТИ” НА АНТИ-КУЛТУРАТА,ЧАЛГАТА,КУЛТА към девиза :”Пари на всяка цена,власт на всяка цена,секс с повод и без повод(и по-точно прекаляването и злоупотребата с него!…)

  3)Помогни за обединяване чрез Интернет на достойните и чисти хора.Ако ти е възможно – направи сайт,пействай това тук послание в сайта и пращай приятели в него,за да четат,да се събуждат,и да се присъединяват към нас.Сайта е по-добре да е анонимен.Той може да е и на друг език(или да пратиш текста на приятели зад граница) .Може и с е-мейли…Не като “спам”.Трябва да ставаме все повече,и когато този процес се задълбочи и станем достатъчно голяма бройка – СИСТЕМАТА ЩЕ СЕ САМОРАЗРУШИ.Тя не може да бъде победена с външни средства. Единствения начин е да се предизвика вътрешен разпад.

  4) Помни – новите поколения,които се раждат-НЕ ЗНАЯТ,че системата на ИЗКРИВЕН БИЗНЕС иска ДА УНИЩОЖИ ВСИЧКО естествено и човешко в тях,да ги направи безчувствени и безмилостни лицемери и предатели,да ги превърне в чудовища без достойнство или ограничения в най-низки страсти,НО ПОСЛЕ ДА ГИ ИЗЦЕДИ до последно в “бизнеса” ,и накрая ДА ГИ ЗАХВЪРЛИ в ръцете на психоаналитици и наркопласьори ,защото вече няма да са нужни. Всичко това ще трябва да обясняваш ТИ в качеството си на родител,(по-голям брат или сестра) ,и да се опитваш да предпазваш от безотговорност или престъпност детето си(брат си)ЕЖЕДНЕВНО!

  5) НЕ подценявай и НЕ използвай употребявания от медиите език! Той е много ВАЖЕН елемент в плана за принизяване и подмяна на критерии и стойности.Използват се грубост,осмиване,изопачаване, жаргон,и това води до отвикването ти да слушаш красивите думи на собствения си език(и намалено ИЛИ ПРЕКРАТЕНО търсене на световна художествена литература,за сметка на “бестселърни” еднодневки,)а от друга страна последица е – да си подготвен за помията на Запада и да я възприемаш като култура…..И двете последици обаче водят ДО ОГРУБЯВАНЕ НА ОТНОШЕНИЯТА МЕЖДУ ХОРАТА/и озверяване/.ТОВА Е ПРЕЦИЗНО ПРЕДВИДЕНО И ДЕЙСТВА!

  6) НЕ СЛЕДВАЙ примерите давани от филмите ЗА ВОЙНА МЕЖДУ ДВАТА ПОЛА!Мъжът и жената могат да бъдат НЕ САМО ВРАГОВЕ! ДА БЪДАТ ТАКИВА ОБАЧЕ Е ИЗГОДНО ЗА СИСТЕМАТА. ТАКА НЯМА ОПАСНОСТ ДА СЕ УСТАНОВИ ДОВЕРИЕ МЕЖДУ ТЯХ, ТЕ ЩЕ БЪДАТ НЕСПОСОБНИ да разговарят помежду си,И ЩЕ БЪДАТ ИДЕАЛНИТЕ КОНСУМАТОРИ,ПРЕОДОЛЯВАЩИ ДЕПРЕСИИ като се тъпчат с хапчета,храна,или алкохол..,или като посещават скъпоплатени психоаналитици,или като се развеждат(а тогава удря “часът”на хищниците-адвокати!)..т.е. ЩЕ ХАРЧАТ и това ще носи на системата ПАРИ!! Ако двата пола НЕ СА ВЪВ ВОЙНА ПОМЕЖДУ СИ – целият този БИЗНЕС ще пропадне.Затова отношенията на ЛЪЖИ, РЕВНОСТ ,дори физическа схватка – СЕ ПОДДЪРЖАТ С ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ СРЕДСТВА и ОТВСЯКЪДЕ. ТЕ СЕ ТИ-РА-ЖИ-РАТ (!) И
  ПРОПАГАНДИРАТ КАТО ЕДИНСТВЕНИТЕ УСТАНОВЕНИ И ВЪЗМОЖНИ ОТНОШЕНИЯ!

  7) НЕ ГЛАСУВАЙ,за да спре възпроизвеждането на системата.Тя е принудена от собствените си закони да носи маската на демокрация , но без да е събрала еди-колко-си гласа – НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОДДЪРЖА сама. АКО(независимо от “патриотичните” призиви на привържениците на системата,че да гласуваш Е ТВОЙ ДЪЛГ (!!),ТИ И ОЩЕ МИЛИОНИ ХОРА НЕ ГЛАСУВАТЕ – това ще ПРЕДОТВРАТИ приемането на нови закони ограничаващи правата ни,или нови данъци и такси,които са насочени против всички нас. Системата няма да може да задейства механизма си БЕЗ ПРАВИТЕСТВО,което пък няма да може да бъде избрано поради недостатъчния брой гласове,и в резултат партиите ще започнат вътрешни борби за власт помежду си без да могат да наложат поредната партида широкоусмихнати и преливащи от обещания ЖАДНИ за ВЛАСТ и облаги СМЪРТОНОСНИ КЛОНИНГИ.
  ПОМНИ!-Тя ще се опита да си осигури нужните гласове с подаръци, обещания или изнудване,но въпреки това в самата система ще се появят сериозни пукнатини и това ще я принуди или към отстъпки и човечност,или към затягане и военен режим.Но за второто – ще трябва да се раздели с маската си на “демокрация”,а това ВЕЧЕ НЯМА ДА Е въпрос или ПРАВО за решаване САМО от една единствена държава….Първите признаци за затягане вече са налице – монтиране на камери засега само на отделни места и засилване на полицията под предлог за ”сигурност”.Но тъй като престъпността и тероризмът тепърва ще се увеличават – системата ще има нужда от все-повече средства за полиция и армия,което означава все по-засилващо се повишаване на цени и данъци,..но КОЙ нормален човек ЩЕ СЕ СЪГЛАСИ САМО ДА ПЛАЩА отново и отново????…!!!! Така самата система ще СЪЗДАВА престъпността, а после ще се “БОРИ” СРЕЩУ нея!НО И В ДВАТА ПРОЦЕСА ПОТЪРПЕВШИЯТ ЩЕ БЪДЕШ ТИ!!! Затова има смисъл да водиш своята война,да ИГНОРИРАШ натрапваните ти “ценности”,да ВЪЗПИТАВАШ децата си в дух на оценяване и опазване на истински ценности и да ЗАТВОРИШ детските очи и уши ЗА МЕДИЙНОТО ВЛИЯНИЕ И АГРЕСИЯ,да помагаш все повече хора да се събуждат,да се присъединяват към нас,да водят своята война – тази за опазване на човешкото в нас(ДОКАТО ВСЕ ОЩЕ ГО ИМА)!,да разбереш нуждата да се изправиш срещу една силна,външно перфектно работеща ,но ОТВЪТРЕ ИЗЦЯЛО ПОГРЕШНО УСТРОЕНА система,унищожаваща всички взаимоотношения на хората с девиза:”ТИ НЕ СИ ВАЖЕН,ВАЖНИ СА САМО ПАРИТЕ ТИ!”

  8) Ако си ДОСТАТЪЧНО БОГАТ,НО НЕ чрез недостойни източници –помогни да се създаде ЧИСТ ТВ-КАНАЛ,на който никога няма да се наложи да покаже надписа:”Филма не се препоръчва за лица под еди-колко си години”,защото няма да пропагандира престъпления,нито ще учи на жестокост.Направи канал,който да показва и възпитава красота (а не кич и чалга)и да запали стремеж към помагане и добри дела,и напук на всяка общоприета и утвърдена политика – да се грижи ДА НЕ поднася на зрителите си ВРЕДНОТО,НЕЗАВИСИМО,ЧЕ ТО НОСЕЛО ПАРИ!В този канал да няма игри за пари,НИТО измамници и крадци(в сюжетите на филмите си),а той ДА Е АЛТЕРНАТИВА ЗА НЕЩО ЧИСТО И ПОЛЕЗНО,защото в сегашната “демокрация” децата нямат избор – ВСИЧКИ КАНАЛИ УЧАТ НА ВРЕДНОСТ,ЗАЩОТО СА ПОДЧИНЕНИ НА СИСТЕМАТА И ПОМАГАТ ЗА НЕЙНАТА ПОЛИТИКА-т.е. тя иска да се предава само това,което ще направи от днешните невинни деца – утрешни мутанти и престъпници. Само ТАКИВА са нужни за да станат и депутати,и министри,и директори, и т.н. Най-важното условие е ВЕЧЕ ДА НЕ СА (!!!!!)хора. Само такива могат да бъдат продължители и крепители на системата.,да уволняват или убиват безогледно…И тя ПРИЛЕЖНО си ги създава.
  Знай също,че този ТВ или радиоканал НЕ ТРЯБВА ДА ЗАВИСИ ОТ РЕКЛАМАТА И НЕ ТРЯБВА ДА СЪЩЕСТВУВА ЧРЕЗ НЕЯ.ВМЕСТО ДА вложиш пари в един единствен “зов за помощ” и да помогнеш само на едно дете - ти можеш да помогнеш на хиляди като им създадеш възможност ЗА АЛТЕРНАТИВА И ИЗБОР ,за по-други човешки отношения,за живот и труд,за нуждата от чувство за отговорност и истина. Това обаче трябва да финансираш от ТВОЯ джоб,А НЕ от рекламите…(за целта можете да се организирате и повече подобни хора!).
  Системата е извратила смисъла на рекламата и тя е вече е не начин да бъдеш информиран за нова стока или услуга,а безогледно брутално насилие ,принуда да направиш еди-какво си,и не рядко е преувеличена.Ако
  приемеш нейните правила - системата ще НАМЕРИ начин скоро да те обезличи като другите медии и ти ЩЕ ПРЕСТАНЕШ ДА БЪДЕШ АЛТЕРНАТИВА,а ще станеш като тях.

  9)КОПИРАЙ-ПЕЙСТВАЙ,И РАЗПРОСТРАНЯВАЙ ТОЗИ ПРИЗИВ НАВСЯКЪДЕ КЪДЕТО МОЖЕШ! Помогни във войната срещу системата,СПАСИ ДЕЦАТА ОТ НОВИ ВНУШЕНИЯ ЗА ТОВА КОЛКО Е ЛЕСНО ДА ОГРАБИШ ИЛИ ОТВЛЕЧЕШ НЯКОГО И КАК СЕ ПЕЧЕЛЯТ ЛЕСНИ ПАРИ,И ЧЕ ТОВА Е живота,а те също ТРЯБВА ДА СТАНАТ ТАКИВА….!…!!! СИСТЕМАТА РАБОТИ БЕЗ МИЛОСТ СРЕЩУ ВСЕКИ ОТ НАС И ЗАРАЗЯВА ЧОВЕЧЕСТВОТО С НАЙ-СТРАШНИЯТ ВИРУС – ТОЗИ НА ВЗАИМНА ОМРАЗА И САМОУНИЩОЖЕНИЕ. !!! ТО ЗАПОЧВА С ДЕЦАТА,КОИТО ТЯ ИСКА ДА СА И Щ-Е Б-Ъ-Д-А-Т ПРИЕМНИЦИ И ПРОДЪЛЖИТЕЛИ НА ЗЛОТО И ЩЕ ПРИЕМАТ ОБРАЗА НА ЗВЯРА ,(!!) АКО НИЕ С Е Г А (!)НЕ ГИ СПРЕМ!!!
  ПОСЛЕ може да е късно….!!!! Затова…….събуди се… ”
  …..
  На http://www.heliopol.com има инфо за този който се интересува.Материали за слънчевата енергетика,матрицата,зомбирането и др.неща,които са свързани с ъс събитията относно Интернет сега.Те са само начало,…достатъчно зловещо.
  Моля четящия тези редове да знае,че аз не смятам ,че това е единствен или непременно най-правилния начин или че му давам акъл.По-скоро това е един от начините да се прави нещо РЕАЛНО за свободата в условията на колониално изсмукване.И избирам не да дойда и да си дера гърлото на шествия,които ЧУДЕСНО УСТРОЙВАТ системата защото не са страшни за нея.
  Предлагайте и мислете и вашите начини…иначе ще си бъдем винаги на етапа “крещим,но щом изтрезнеем….”.

 1170. ПОДКРЕПЯМ

 1171. Подкрепям силно!!!!!!!!!!!!
  Нека живота ни не се превръща в един Биг Брадър!
  Спрете този позор!

 1172. ПОДКРЕПЯМ!!!

 1173. Подкрепям!

 1174. И аз съм на същото мнение и подкрепям отвореното писмо.

 1175. И аз съм на същото мнение и подкрепям отвореното писмо .

 1176. i az podkrepqm tva e navlizane v li4noto prostranstvo na 4oveka !!

 1177. Подкрепям!

 1178. Подкрепям!

 1179. ПОДКРЕПЯМ!!!

 1180. PODKREPQM!!!

 1181. подкрепям…

Leave a Reply

*
To prove that you're not a bot, enter this code
Anti-Spam Image

You can use these XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>