Втори свободен протест: Не искаме пълен контрол

След като стана ясно, че единствено гражданското общество може да събуди властта и институциите за да мислят и да действат, така, че да защитават гражданите си. Има малки промени относно протеста, който трябваше да се случи тази седмица.

Защо няма да има протест?

Тази седмица предстои да внесем нашите възражения относно наредбата във Висшия административен съд и да чакаме неговото решение, ако те не се произнесат относно отмяна на наредбата, тогава отново ще се съберем да протестираме.

Ако искате да помогнете в многото задачи, които стоят пред нас, моля станете чат от нас и нека да работим заедно за свободата си.

“Не искаме пълен контрол”

- Не искаме да ни шпионират

- Не искаме данни за нашата електронна комуникация да бъдат винаги на разположение на службите;

- Не искаме да плащаме допълнително за глупостите на управляващите;

- Не искаме глупави оправдания от институциите;

- Не искаме нашия личен живот да е в ръцете на хора, които нямаме правото да контролираме и на които нямаме капка доверие;

Ако още не сте се запознали с новите правомощия, които МВР ще има, можете да погледнете тази статия и тази категория от сайта ни или да четете средствата за масова информация, които всеки ден публикуват материали за това.

А какво искаме?

- Искаме тази наредба да се отмени и да не се излиза с оправданието за евро-членството ни. Нашата наредба налага много по-репресивни мерки, законодателни дупки и никакъв контрол.

- Искаме оставката на Министъра на вътрешните работи Румен Петков, като пряк отговорник за тази наредба, искаме оставката и на председателя на ДАИТС Пламен Вачков за непрофесионализъм, който е срамен за такъв висш пост.

- Искаме Държавата да ни защитава, а не да ни наблюдава.

Подпишете се под отвореното писмо или сложете препратка към сайта на кампанията или намерете друг начин да ни подкрепите.

Нека да живеем свободно и спокойно в нашата България!

Следете тази страница за промени и новини.

About the Author

Богомил

Богомил "Бого" Шопов

Занимавам се с човешки права в цифровия свят, работя в сферата на Интернет. Повече за мене, можете да намерите в блога ми.

23 Responses to “Втори свободен протест: Не искаме пълен контрол”

 1. Здравейте. Не съм анонимен. За мен подслушването е озаконено престъпление! Произвол! Ще си позволя да напиша нещо… Ако се откажат официялно от това си намерение… от аз (мисля си, че разбирам нещо от програмиране. Вие как мислите?) ще започна да публикувам създаденият от мен до момента софтуер за защита на информацията и комуникационните канали (както и ще създам нов) абсолютно свободно както за изтегляне, така и за модифицирание на кода. При едно такова положение този софтуер с двойна употреба ще бъде ползван от всеки желаещ да не се знае какво си говори и пише през интернет. След модифициране, програмният код може да се използва и във вече съществуващи прогроми с цел криптиране, кодиране, хеширане и мн. др. Не разбирам защо специалистите в тези министерства се имат за най-добрите. Ние също сме чували нещо за технологии …

  daniel.i.denev@gmail.com

 2. И аз сложих вдясно връзка насам. Това с прегледа на сметки без решение на съда е малоумие!

 3. Подписвам се!

 4. Предлатам Интернез Зали и най вече всеки който има компютър свързан с глобалната мрежа да разлепят плакати на вратите си!ОСТАВА ДА НИ ЗАБРАНЯТ ДА СЕ ХРАНИМ!ИНТЕРНЕТ ЗА МЕН Е СВОБОДА А ИСКАТ ДА НИ СЛОЖАТ ОКОВИ!СЪЖЕЛЯВАМ НО АЗ НЕИСКАМ ДА СЪМ ОКОВАН!ГОТОВ СЪМ ДА ОРГАНИЗИРАМ ПРОТЕСТЕН МИТИНГ В КАЗАНЛЪК!!!!

 5. Който е от Казанлък нека се свържи с мен по електронната поща или по skype:kazan_hack
  crashover4@abv.bg

 6. napylno podkrepqm protesta!!!tova e otka4ena rabota … ISKAM DA VIJDAM OSTAVKI!!!

 7. Подкрепям протеста и се подписвам.Ружа Братанова Ганчева

 8. Podkrepqm kamopaniq

 9. Подписвам! Въпроса ми е дали ще има протест в Пловдив ? Искам да отида там , и имам едно предложение , тази емблема-плакат на протеста да я предоставите в по голям формат, за да се отпечатват свободно плакати и разлепят. Добра идея е в училищата да има плакати, за да се зайнтересоват бъдещите интернет ползватели.

 10. Може ли някой да посочи точния час и място на втория протест в София, защото никъде не ги откривам?

 11. Това е поредната лудост която може да се измисли

 12. Въпросът за протест в Пловдив е много уместен. Последният път имаше само в София, и аз не можах да се включа, поради липса на време (все пак час и половина отиване, час и половина връщане и около два часа в София са си време).

 13. ima li protest v Blagoevgrad ???

 14. Шшшшшшшш! Ако си мислите, че вече не го правят, много сте назад.

 15. Не правя нищо нередно в интернет, но не желая никой да ме следи. Това е глупаво и нелепо, заради шепа безделни крадци които си псуват по чата да страда цялата страна. Защо вместо това МВР не назначи хора в някои не съвсем малки села, където вандалствата и кражбите на имущество са прогонили хората в града, където все пак вероятността за грабеж е по-малка. В северозападният регион от където съм родом, положението е трагично, няма толкова места в затворите, че да приберат престъпниците от този регион, а те ми следят чата на група ламерчета и мутри.

 16. Здравейте. Така се получава, когато няма гражданско съзнание, когато всеки чака нещата сами да се оправят. Драги приятели и сънародници НЕКА СПРЕМ ТОЗИ ТОРМОЗ И НЕКА ЗАЧЕТАТ ПРАВАТА НИ ЗА ЛИЧЕН ЖИВОТ. Такива ли са управниците ни? Това ли искаме някой да се бърка в личния ни живот? НЕКА ДА СЕ ВДИГНЕМ И БОРИМ СРЕЩУ ТЯХ. НИЕ СМЕ НАРОДА< НИЕ СМЕ СИЛАТА

Leave a Reply

*
To prove that you're not a bot, enter this code
Anti-Spam Image

You can use these XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>